Bebas Dari Bulu Dengan Gillette Venus ComfortGlide White Tea

Dengan Gillette Venus ComfortGlide White Tea, kaum wanita tidak perlu lagi runsing apabila ingin mencukur bulu kerana pencukur ini mampu menjadikan kulit lebih licin dengan mudah.

Photo 3

Jenama nombor satu pencukur untuk wanita, Gillette Venus memperkenalkan  rangkaian pencukur terbaharu Gillette Venus ComfortableGlide White Tea baru-baru ini dalam sidang media di Hotel Le Meridien, Kuala Lumpur.

Dalam masa sama, Gillette Venus mengumumkan duta tempatan pertamanya iaitu atlet jimnastik yang juga pemenang pingat emas Sukan SEA Malaysia, Farah Ann Abdul Hadi.

Rangkaian produk terbaru yang sudahpun berada di pasaran ini, direka untuk wanita yang mahukan kulit bebas daripada bulu sekali gus memperoleh kulit licin dalam masa yang lama.

Gillette Venus ComfortGlide White Tea ini direka dengan built-in moisture bars yang kaya dengan body butter serta lengkap dengan bauan tropika segar.

Antara ciri yang ada pada pencukur ini adalah tiga curve-hugging blade yang menjadikan proses mencukur lebih mudah meskipun pada kulit sensitif. Pemengang ergonomik pula direka mengikut kesesuaian tangan wanita agar mudah dicengkam sekali gus mengurangkan risiko terlepas dari genggaman.

“Gillette Venus memahami betapa pentingnya mempunyai kulit yang licin. Kebiasaannya rutin penjagaan diri wanita memerlukan waktu yang lama, menyakitkan dan kos tinggi. Mengambil kira masalah itu, Gillette Venus mereka cipta produk yang sesuai untuk mengatasi masalah yang sering dialami oleh wanita moden masa kini agar proses mendapatkan kulit licin dapat direalisasikan dalam cara yang kurang sakit, mudah dan tidak memerlukan kos tinggi.”

-Utkarsh Mohan, Ketua Kategori Shavecare, P&G Malaysia, Singapura, Global Development Markets Asia and Vietnam.

Dalam majlis itu juga, Gillette Venus telah menyatakan beberapa mitos mengenai pencukuran bulu yang sering diwar-warkan pada semua kaum wanita di seluruh negara.

“Ada masanya kami menerima nasihat kecantikan daripada kawan dan keluarga tanpa mengetahui akan kebenarannya. Sebab itu ramai wanita yang keliru antara fakta yang betul atau fakta yang tidak benar mengenai mencukur bulu. Oleh itu, Gillette Venus ingin membetulkan semua tanggapan yang salah agar dapat membantu wanita khasnya di Malaysia.”tambah Mohan lagi.

Farah Ann turut berkongsi pendapatnya mengenai pentingnya penjagaan diri daripada rambut hingga kaki lebih-lebih lagi pada dirinya yang perlu berdisiplin dalam menjalani rejim penjagaan diri.

“Dengan Gillette Venus, saya sudah tidak perlu lagi risau akan kulit saya kerana rekaannya yang unik memastikan pencukur tidak memberikan sebarang rasa tidak selesa pada kulit menjadikan kulit lebih licin dan lembap. Ia juga bebas masalah.”

 Turut berkongsi pendapat adalah Dr. Yeow Hui Qian, Aesthe Physician.

“Majoriti kaum wanita mengalami masalah kulit yang tidak sekata sewaktu bercukur. Sebab itu ramai yang mengelak untuk bercukur kerana mereka percaya apabila bercukur, kulit mereka akan bertukar menjadi lebih gelap atau bulu akan tumbuh dengan lebih lebat. realitinya, pertumbuhan bulu pada kulit disebabkan oleh genetik dan homonal makeup.”

Rangkaian Gillette Venus boleh dibeli di semua pasar raya terbesar seperti Tesco, Giant, AEON, AEON Big, Mydin, Watsons, Guardian dan banyak lagi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s