e-dompet BOOST Mudahkan Transaksi Harian

 

Boost merevolusikan industri e-dompet Malaysia. Sekarang tak payah lagi bawa wang tunai untuk membeli barang dan makanan, juga boleh diguna di pasar malam serta Food Truck

You can pay with Boost at more than 5,000 locations nationwide like at the “pasar malam”, food courts and food trucks, online shopping and branded retailers.

Boost, sejenis aplikasi inovatif berunsurkan e-dompet, menawarkan rakyat Malaysia kaedah pembayaran yang mudah, efisien dan sekaligus boleh digunakan untuk menyimpan dan membuat permintaan wang melalui telefon pintar pengguna.

Dalam usaha untuk menjadikan pengalaman penggunaan aplikasi ini bukan sekadar aplikasi digital mudah alih yang biasa, Boost menggabungkan keperluan gaya hidup hari ini dengan teknologi baharu untuk menawarkan pengalaman digital yang menyeluruh dan memuaskan terhadap dunia yang semakin ramai menggunakan teknologi mudah alih.

Boost telah berkembang semenjak pelancarannya sebagai sebuah aplikasi gaya hidup pada Januari 2017 yang lalu. Dari menambah nilai prabayar kepada pembelian baucar, Boost kini terkenal sebagai aplikasi e-dompet pilihan yang mencipta fenomena dalam pasaran teknologi kewangan (fintech) dengan ciri-ciri dan fungsinya melalui usahasama aplikasi tersebut dengan pelbagai peniaga merentasi segmen remaja dan pengguna umum di kedai fizikal, online stores, pasar malam, food truck, medan selera terpilih yang merentasi pelbagai industri seperti makanan & minuman (F&B), hiburan, pengangkutan, dan kedai buku.

Memberi fokus kepada elemen sosial dalam kalangan pengguna, ini telah menjadi pemacu utama dalam menjana perbualan tentang topik ini terutamanya pada hari ini di kemuncak penggunaan media sosial dalam kalangan pengguna.

Antara ciri-ciri dan fungsi unik aplikasi ini termasuk:

  • Imbas & Bayar,
  • Menghantar/Meminta Wang
  • Membahagi Bil yang dipakejkan di dalam sebuah aplikasi yang menyediakan pengalaman pengguna yang menarik bagi pengguna aplikasi Boost.

Justeru, aplikasi ini tercipta untuk memberikan pengalaman yang ketagihan serta memenuhi keperluan pengguna hari ini dan melangkau sempadan transaksi digital.

Christopher Tiffin, Ketua Pegawai Eksekutif Boost berkata,

“Kami amat teruja untuk membawa rakyat Malaysia dengan pengalaman digital yang selamat dan lancar melalui telefon pintar mereka. Kita berada dalam masa yang sangat mengujakan di mana teknologi telah menjadi elemen yang penting dalam kehidupan kita, dan Boost ingin memberi kemudahan dalam cara kita melakukan transaksi seharian. Adalah impian kami untuk menjadikan kaedah pembayaran pilihan bagi pengguna untuk melakukan transaksi digital. Kami percaya dengan menggabungkan keperluan gaya hidup pengguna dan inovasi teknologi digital, aplikasi ini menjadikan transaksi seharian lebih mudah, cepat dan selamat sekaligus memberikan pengguna pengalaman yang menyeluruh dan memuaskan.”

Boost yang dibangunkan sepenuhnya oleh usahawan dalam negara bertujuan untuk merevolusikan cara pengguna Malaysia dalam melakukan transaksi runcit dengan mencipta pengalaman pembayaran yang lancar tanpa wang tunai atau kad. Boost telah menerima lebih 800,000 pengguna dengan lebih daripada 5,000 online dan luar talian setakat ini.

Sempena Tahun Baru Cina, Boost bakal melancarkan kempen “Paint The Town Red”, dimana kod QR merah boleh didapati di semua peniaga rakan kongsi atas dan luar talian Boost di seluruh negara, dimana pengguna boleh mengimbas kod istimewa ini menggunakan telefon bimbit mereka bagi membuat transaksi harian. Kempen ini telah dirasmikan pada satu majlis pelancaran yang interaktif berlangsung di Bangsar pada hari ini.

Boost bakal memperkenalkan beberapa ciri baharu yang akan memeriahkan lagi penggunaan aplikasi dimana Ang Pow akan diberi melalui aplikasi pengguna bermula dari 30 Januari 2018 hingga 28 Februari 2018.

Pengguna hanya perlu melakukan langkah-langkah dibawah untuk menerima Ang Pow:

1. Bayar menggunakan aplikasi Boost di premis perniagaan dan online
2. Lakukan pembelian baucar digital, tambah nilai prabayar & pembayaran bil pascabayar Celcom
3. Sertai game Kongsi & Terima Ang Pow

Bukan itu sahaja, banyak promosi lain yang bakal dijalankan dalam masa yang terdekat. Semak aplikasi bagi maklumat terbaharu tentang promosi Boost.

Pengguna Android boleh memuat turun aplikasi Boost melalui Play Store sementara pengguna iOS boleh memuat turun aplikasi ini melalui App Store.

Untuk maklumat lanjut, lawati laman web Boost di https://www.myboost.com.my/ atau ikuti Boost di Facebook dan Instagram.

Tentang Boost

Boost merupakan wallet mudah alih yang bertujuan untuk merevolusikan kaedah pengguna melakukan transaksi harian. Menggabungkan keperluan gaya hidup dan teknologi digital yang sofistikated, Boost berusaha untuk menjadikan transaksi harian pengguna menjadi lebih mudah, cepat dan selamat dan pengguna mendapatkan pengalaman menyeluruh yang lebih memuaskan.

Boost secara rasminya telah dilancarkan pada Januari 2017 sebagai sebuah platform yang telah mendigitalkan salah satu bisnes teras syarikat tele-komunikasi – kaedah pengguna prabayar menambah nilai kredit mudah alih mereka. Dengan Boost, pengguna boleh memindahkan wang ke dalam aplikasi menggunakan kad kredit, kad debit, atau membuat pilihan dari 17 rakan kongsi perbankan atas talian Boost.

Seterusnya, pengguna boleh memilih amaun bagi tambah nilai prabayar mereka dan semudah itu telefon bimbit pengguna boleh menerima tambah nilai. Semua pengguna prabayar tidak kira rangkaian boleh melakukan transasksi tambah nilai pada bila-bila masa dan dimana sahaja. Pengguna prabayar tidak perlu lagi ke kedai bagi melakukan pembelian dan memasukkan pin 16-digit untuk membuat tambah nilai.

Mereka juga boleh menikmati pulangan tunai! Pengguna hanya perlu “menggoncangkan” telefon mereka untuk mendapatkan pulangan tunai mereka. Pengalaman pengguna yang unik ini ternyata membezakan aplikasi Boost dari aplikasi tambah nilai prabayar yang lain.

Pada Jun 2017, Boost telah melancarkan “Kedai Digital”. Pengguna Boost boleh membuat pembelian baucar digital dari jenama kegemaran mereka pada tawaran/ diskaun yang menarik dari rakan kongsi Boost.

Terdapat pelbagai baucer untuk memenuhi beberapa segmen seperti:

● Para “Gamers” – Boost menawarkan kredit bagi permainan untuk Steam, Garena, MOL Points, PlayStation, Asphalt8 dan A-Cash
● Para Pembeli atas Talian – 11Street, Lazada, Zalora dan Shopee untuk baucar tunai sehingga 20%
● Para Peminat Makanan – Tealive, Boost Juice, myBurgerlab, KGB (Killer Gourmet Burgers), Inside Scoop, The Chicken Rice Shop, La Juiceria, Krispy Kreme, SushiQ, Nelson’s, DOME
● Musik, Drama & Pencipta Filem – Terima langganan bulanan dari Spotify, Joox, Dimsum dan Tonton. Baucar wayang MBO dan untuk hiburan – kami menawarkan baucar bagi Sunway Lagoon, Redbox, Aquaria KLCC dan Legoland
● Fesyen & Kecantikan – SimplySitim SASA, Fashion Valet

Selain pembelian baucar, pengguna boost juga boleh menghantar hadiah digital kepada teman rapat dan keluarga mereka. Kami telah memperkenalkan ciri terbaharu ini pada Hari Raya, sekaligus menggalakkan pengguna menggunakan kaedah memberi hadiah duit raya dalam bentuk baucar. Baucar ini juga boleh dihantar sebagai hadiah kepada rakan & keluarga dengan bungkusan & mesej peribadi.

Boost membolehkan pengguna untuk membuat pembayaran melalui telefon bimbit mereka tanpa kerumitan penggunaan wang tunai atau pun kad. Anda boleh membuat pembayaran menggunakan aplikasi Boost di lebih 5,000 lokasi di seluruh negara seperti di pasar malam, medan selera dan food truck dan buat pembelian atas talian dan juga barangan berjenama. Sebagai tambahan, pengguna Boost juga boleh menghantar wang tanpa perlu membayar caj antara bank tanpa mengira rangkaian mudah alih mereka. Misi Boost adalah untuk menggalakkan rakyat Malaysia untuk tidak menggunakan wang tunai, dan kami berusaha untuk mencapai matlamat ini dengan menjadikan Boost e-wallet pilihan di negara ini.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s