AXA eMedic Tawar Kad Perubatan Dalam Talian

Sudahlah hanya perlu bayar serendah RM37* sebulan, dapat pula perlindungan sehingga RM100,000 setahun, eMedic ini juga hanya mengambil masa 5 minit untuk membelinya secara online tanpa perlu membuat pemeriksaan kesihatan. Mudah bukan?
Image 02

Kos perubatan dijangka akan meningkat sebanyak 12.7%** dalam tempoh 5 tahun akan datang. Keadaan ini akan menyebabkan rakyat Malaysia, terutamanya golongan millennial, menghadapi kesukaran melunaskan bil perubatan yang kian melambung sekiranya mereka perlu dimasukkan ke hospital untuk menjalani rawatan atau pembedahan.

Menyedari hakikat berkenaan dan bagi memastikan golongan millennial mempunyai perlindungan yang secukupnya ketika mereka baru mengorak langkah untuk berdikari, AXA AFFIN Life Insurance Berhad telah melancarkan Kad Perubatan dalam talian yang pertama di pasaran Malaysia.

AXA eMedic dapat membantu golongan millennial yang terdiri daripada kalangan profesional serta keluarga muda membuat persediaan untuk menghadapi situasi luar jangkaan.

AXA eMedic menawarkan Kad Perubatan dalam talian yang pantas, mudah dan berpatutan untuk rakyat Malaysia berusia dari umur 16 tahun ke 39 tahun serendah RM37*/sebulan untuk perlindungan sehingga RM100,000 setahun. Ini boleh diperbaharui sehingga usia 80 tahun.

“Kami memahami bahawa dengan kemajuan teknologi, golongan millennial lebih menyukai sesuatu perkhidmatan yang segera dan mudah memandangkan mereka meluangkan masa sehingga 3.8 jam*** sehari menatap peranti mudah alih sama ada untuk tujuan sosial ataupun kerja. Mereka lebih suka melakukan transaksi harian secara dalam talian, tidak kira sama ada untuk memesan makanan, membeli-belah, hinggalah membeli barangan mewah. Kini mereka juga boleh membeli kad perubatan secara online dan pada masa sama membuat tuntutan online dengan bantuan AXA eMedic

Dengan bantuan rakan kongsi yang kami hormati, kami dapat menawarkan sebuah eko-sistem kesihatan yang unik kepada pelanggan kami. Produk berkenaan boleh dibeli secara langsung di laman sesawang kami mulai hari ini. Seramai 11 juta pelanggan Digi boleh membeli AXA eMedic menerusi aplikasi MyDigi. Tambahan pula, produk ini boleh didapati di PolicyStreet dari pertengahan April 2018 juga.

-Ketua Pegawai Eksekutif AXA AFFIN Life Insurance Bhd. , Rohit Chandrasekharan Nambiar

AXA AFFIN turut menjalinkan kerjasama dengan BookDoc dan Naluri untuk menjaga kesihatan dan kesejahteraan pelanggannya. Yantrik (yan3k.com) menyokong AXA AFFIN sebagai konsultan pelaksanaan.

“Semua pelanggan akan ditawarkan akses kepada BookDoc, sebuah platform ganjaran kesihatan yang memberikan insentif kepada mereka yang mengamalkan gaya hidup sihat dan menyediakan akses kepada pelanggan untuk mencari serta membuat temujanji dengan doktor pakar. Untuk bimbingan profesional dan sokongan psikologi pemulihan, kami turut bekerjasama dengan Naluri, sebuah platform yang mempunyai rangkaian ahli psikologi profesional untuk membantu pelanggan kami mencapai gaya hidup sihat yang mereka inginkan. Seramai 1,000 pelanggan pertama akan ditawarkan 1 bulan percuma keahlian untuk Naluri dan 1 tahun percuma keahlian di BookDoc.

Dengan beraneka pilihan komprehensif yang ditawarkan oleh kami menerusi pelbagai rakan kongsi, kami percaya bahawa kami bukan sahaja menjual kad perubatan, tetapi kami turut menawarkan pilihan gaya hidup sihat serta sokongan kewangan dan psikologi kepada millennial apabila mereka memerlukan perubatan kecemasan.

“Kami sangat teruja dengan pelancaran ini yang saya percaya adalah sejajar dengan tumpuan Bank Negara dalam memacu jualan digital dan meningkatkan tahap penembusan semasa,” tambah Rohit.

Dengan pelancaran eMedic, AXA AFFIN Life kini menawarkan insurans nyawa, kesihatan serta perlindungan kanser secara dalam talian dengan hanya beberapa klik sahaja dan ini menjadikan AXA AFFIN sebagai perintis digital disrupsi di Malaysia.

Pelanggan boleh mendapatkan sebut harga secara serta merta dan mendaftar untuk pelan dalam tempoh 5 minit sahaja melalui laman sesawang eMedic di www.AXAeMedic.com.

AXA eMedic adalah pantas dan mudah, serta memberi kelulusan segera tanpa memerlukan pemeriksaan kesihatan.

Bagi pelanggan yang sedang mengalami masalah kesihatan atau berusia lebih daripada 39 tahun, AXA AFFIN turut menawarkan pelbagai pilihan daripada rangkaian produk-produk sedia ada dan mereka akan dilayan oleh agen-agen profesional. Agen-agen berkenaan juga akan memberi khidmat kepada pelanggan eMedic sekiranya mereka menginginkan perlindungan yang lebih tinggi atau produk khusus yang memerlukan khidmat nasihat.
MENGENAI AXA GROUP

AXA Group merupakan peneraju utama dunia dalam bidang insurans dan pengurusan aset, dengan 160,000 kakitangan yang memberikan khidmat kepada 105 juta pelanggan di 64 negara. Pada 2017, pendapatan IFRS berjumlah 98.5 bilion dan pendapatan asas IFRS mencecah Euro 6.0 bilion. AXA memiliki aset bernilai Euro 1,439 bilion di bawah pengurusannya sehingga 31 Disember 2017.

Saham biasa AXA disenarai dalam kompartmen A Euronext Paris di bawah simbol CS (ISN FR 0000120628 – Bloomberg: CS FP – Reuters: AXAF.PA). Saham Depositori Amerika milik AXA turut dinyatakan pada platform OTC QX di bawah simbol AXAHY. AXA Group termasuk dalam indeks SRI utama antarabangsa seperti Dow Jones Sustainability Index (DJSI) dan FTSE4Good. Ia merupakan ahli pengasas UN Environment Programme’s Finance Initiative (UNEP FI) Principles for Sustainable Insurance dan merupakan penandatangan UN Principles for Responsible Investment.

Siaran akhbar dan maklumat terperingkat ini dimaklumkan kepada umum oleh AXA mengikut artikel L. 451-1-2 French Monetary and Financial Code dan artikel 222-1 et seq. Autorité des marchés financiers’ General Regulation boleh didapati di laman sesawang AXA Group (axa.com).

MENGENAI AXA AFFIN LIFE INSURANCE BERHAD

Diperbadankan pada Februari 2006, AXA AFFIN Life Insurance Berhad (AXA AFFIN Life) ialah syarikat usaha sama antara AFFIN Holdings Berhad dan AXA Group, peneraju perlindungan kewangan di seluruh dunia, yang beribu pejabat di Paris. Dengan memanfaatkan kekuatan AXA Group sebagai pakar perlindungan kewangan dan pengetahuan tempatan serta kepelbagaian rangkaian AFFIN Holdings, AXA AFFIN Life memberi tumpuan kepada usaha membantu individu menguruskan risiko dan mencapai matlamat kewangan mereka. AXA AFFIN Life akan berusaha untuk membina hubungan rapat dan berpanjangan dengan pelanggan, menawarkan penjagaan, sokongan dan nasihat kepada mereka dengan standard etika profesional yang tertinggi.Mulai Oktober 2017, AFFIN Bank kini adalah Syarikat Induk Bank untuk AXA AFFIN Life.

AXA AFFIN Life Insurance contact:
Esther Chew:
T : +603 2117 6670 / +6016 – 366 3953
E : esther.chew@axa-life.com.my

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s