COCA COLA Stevia Untuk Pilihan Kurang Manis

Coca Cola Stevia boleh dinikmati oleh mereka yang sukakan kemanisan ekstrak semula jadi Stevia

Coca-Cola Stevia, pilihan kurang gula dimaniskan dengan sumber-sumber semula jadi adalah tambahan terkini kepada rangkaian Coca-Cola yang setakat ini merangkumi Coca-Cola Classic, Light, Zero Sugar dan Vanilla.

Coca-Cola Stevia yang boleh didapati di seluruh negara memberikan kehebatan rasa Coca-Cola Classic tetapi dengan 35% kurang gula, dihasilkan dengan kombinasi gula dan kemanisan ekstrak semulajadi Stevia.

Untuk menekankan kehebatan rasa yang sama dengan Coca-Cola Classic, Coca-Cola telah mengadakan ‘Cabaran Rasa’ Coca-Cola di dua pameran di Lembah Klang. Di Mesin Cabaran Rasa ini, orang ramai diberikan satu cawan yang diisi dengan Coca-Cola Classic atau Stevia. Selepas mencubanya, mereka akan merasai kehebatan yang sama seperti Coca-Cola Classic, minuman ringan yang paling popular dan paling laris dalam sejarah dengan kehebatan rasa Coca-Cola sejak 1886 atau Coca-Cola Stevia, untuk pengguna yang ingin menikmati kehebatan rasa Coca-Cola tetapi kurang gula dan dengan kemanisan dari sumber-sumber semula jadi.

Selain Cabaran Rasa, orang ramai juga dapat mengenali sumber kemanisan semula jadi Coca-Cola Stevia dengan melihat sendiri pokok stevia di Pondok Pengalaman Stevia, malah mencuba rasa daun pokok stevia. Untuk melengkapkan pengalaman tersebut, mereka boleh mengambil swafoto bersama pokok stevia dan mencetak gambar dengan segera menggunakan telefon pintar mereka dan pencetak yang disediakan.

“Kami tahu pengguna inginkan lebih pilihan dan memandangkan populariti stevia sebagai pemanis semakin meningkat di peringkat tempatan dan global, Coca-Cola Stevia menjadi inovasi terkini kami yang memberikan pengguna pilihan kurang gula dengan kehebatan rasa yang sama dengan Coca-Cola Classic. Setakat ini, 3 daripada 5 produk Coca-Cola diiktiraf dengan Logo Pilihan Lebih Sihat (Healthier Choice Logo, HCL) termasuklah Coca-Cola Stevia, yang diiktiraf oleh Kementerian Kesihatan (MOH) sebagai pilihan kurang gula untuk pengguna di bawah kategori minuman berkarbonat. Kami sedang berusaha memastikan pilihan kurang gula dan tanpa gula ini mudah didapati di seluruh negara.”

-Ahmed Yehia, Pengurus Negara Malaysia, Singapura dan Brunei, The Coca-Cola Company.

“Stevia ialah pemanis tanpa kalori yang dihasilkan dari daun pokok Stevia. Ia digunakan dengan kombinasi gula atau pemanis-pemanis lain dalam pelbagai makanan dan minuman untuk memberikan pengguna pilihan rendah kalori atau kurang kalori dan kami gembira kerana dapat menawarkan pilihan ini kepada rakyat Malaysia dengan Coca-Cola Stevia.”

-Finaswani Mohamed Zin, Ketua Hal Ehwal Umum dan Komunikasi di Coca-Cola Bottlers Malaysia.

Pameran Coca Cola yang bakal datang adalah di:

  • Old Wing Concourse Area, One Utama Shopping Centre dari Rabu 18 April hingga Ahad 22 April
    o Beli 4 x Coca-Cola Stevia 320mL pada hanya RM4
    o Beli 1 x Coca-Cola Stevia 500mL botol PET pada hanya RM1.80
    o Nota: Hanya untuk pembelian dari 18 Apr – 22 Apr (RABU – AHAD) di AEON One Utama dan kaunter promosi Cabaran Rasa yang terletak di One Utama Old Wing Concourse.

Coca-Cola Stevia kini boleh didapati di seluruh negara bermula Mac 2018

Untuk maklumat lanjut, layari Coca-Cola Journey di:

www.coca-colacompany.com, twitter.com/CocaColaCo, blog Coca-Cola Unbottled di www.coca-colablog.com atau temui kami di LinkedIn: www.linkedin.com/company/the-coca-cola-company.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s