Uniknya CADBURY Lickables Berbentuk UFO!

Bukan itu sahaja, bungkusannya yang berwarna ungu juga menarik perhatian!! 

DAN ada kejutan menanti didalamnya!!

Jadi apa yang menarik mengenai Cadbury Dairy Milk in Lickables ini?

 

hdr

Didalamnya mengandungi coklat Cadbury Dairy Milk menyerupai mousse digabungkan dengan kebaikan rangupan gandum dan cebisan kecil biskut Oreo dan juga permainan watak Pokémon.

Cadbury Dairy Milk in Lickables dilancarkan dengan lebih daripada 25 permainan Pokémon yang boleh dikumpul peminat.

_[L-R] Nisha Nair (Mondelēz International Brand Manager of Chocolate), Vikram Karwal (Mondelēz International Associate Director of Southeast Asia, Chocolate) and Nikhil Nicholas, (Mon

Bercakap pada majlis pelancaran Cadbury Dairy Milk in Lickables, Vikram Karwal, Pengarah Bersekutu Asia Tenggara, untuk Coklat berkata,

“Untuk kali pertamanya, rakyat Malaysia kini boleh menikmati Cadbury Dairy Milk dalam format berkrim yang sangat serasi dengan tekstur rangupnya. Rasa lazat Cadbury Dairy Milk bersama dengan permainan yang boleh dikumpul itu, pastinya menyeronokkan pengguna terutama ibu bapa yang mahu menyajikan anak-anak mereka dengan juadah istimewa.

Orang dewasa juga boleh mengenang kembali zaman kanak-kanak mereka dengan watak nostalgik dan cukup manis Pokémon. Ini seiring dengan tema kempen Cadbury Dairy Milk in Lickables, #CadburyWithLove yang mana kami menyasarkan untuk menggalakkan semua orang berkongsi detik kasih sayang mereka.”

Pertama kali dilancarkan di India pada Mac 2017, coklat inovatif tersebut kini akhirnya memasuki pasaran coklat Malaysia. Sebagai pemacu pertumbuhan utama dalam kategori coklat, Cadbury Dairy Milk in Lickables adalah sebahagian daripada usaha Mondelēz untuk secara progresif melakukan inovasi dan senantiasa membawa format menarik dan pengalaman cita rasa unik yang akan berterusan memberi keseronokan kepada pelanggan Cabdury.

“Cita-cita kami adalah untuk sentiasa menjadi jenama yang ikonik dan disayangi oleh rakyat Malaysia. Kami optimistik bahawa Cadbury Dairy Milk in Lickables akan memacu pertumbuhan mampan bagi perniagaan kami di Malaysia. Sebagai peneraju kategori, kami melihat peluang yang tidak terbatas menerusi produk baharu ini yang telah mencatat kejayaan besar bagi Cadbury Dairy Milk di pasaran-pasaran lain dan berdasarkan kaji selidik dan maklum balas daripada pengguna kita, kami yakin pengguna di Malaysia akan turut menyukainya juga.’’ tambah Vikram.

Coklat baharu Cadbury Dairy Milk in Lickables kini boleh didapati di pasar raya dan pasar raya besar utama di seluruh negara, pada harga RM4.20 untuk 20g.

Bagi maklumat lanjut mengenai Cadbury Dairy Milk in Lickables, sila lawat halaman Facebook di https://www.facebook.com/CadburyMalaysia.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: