Tiada Wang Tunai Untuk Guna Khidmat Grab? Alihlah Pada GrabPay

e-dompet ini memudahkan anda mengguna perkhidmatan Grab dan GrabFood tanpa perlu membayar dengan wang tunai. Ia lebih selamat, mudah dan fleksibel.

dav

Ia juga mudah ditambah nilai sama melalui TIGA cara:

  • membeli tambahan nilai di cawangan kedai 7Eleven (RM20, RM50 dan RM100)
  • pemindahan nilai dengan kad kredit
  • Online Banking

IMG_20180626_111510

GrabPay Mobile Wallet atau e-dompet ini diperkenalkan oleh Grab, peneraju plaform dalam talian ke luar talian (O2O) di Malaysia dan Asia Tenggara, memudahkan jutaaan pengguna Grab membayar perkhidmatan yang ditawarkan di dalam aplikasi Grab serta di restoran dan kedai.

Jika dahulu GrabPay hanya menerima kad kredit atau kad debit sahaja, kini ia dipertingkatkan dengna fungsi e-dompet. Pengguna kini boleh menambah nilai dan membelanjakan wang atau ‘kredit GrabPay‘ melalui aplikasi Grab.

Selain membayar perkhidmatan GrabFood dan pengangkutan, pengguna juga boleh mengguna GrabPay di premis-premis perniagaan yang mempunyai kod QR GrabPay malah boleh membuat pemindahan wang secara terus antara satu sama lain dengan mudah.

Grab juga telah bekerjasama dengan syarikat besar tempatan seperti Maybank, KLIA Ekspres dan Tealive bagi memastikan GrabPay bukan sahaja diterima di lapan bandar raya seluruh negara tetapi juga digunakan untuk pelbagai jenis perkhidmatan dan industri.

“Ramai rakyat Malaysia enggan mengamalkan gaya hidup bebas tunai kerana ia dianggap tidak selamat dan leceh. Dengan GrabPay, pengguna di seluruh negara tanpa mengira usia boleh menyertai gaya hidup bebas tunai, ekonomi digital tanpa perlu memut turun aplikasi tambahan. Dengan menambah wang ke dalam aplikasi Grab yang anda biasa guna, anda boleh menyemak perbelanjaan anda dengan mudah dan membuat pembayaran bebas tunai dengan mudah dan selamat.”

Ooi Huey Tyng, Pengarah Urusan GrabPay Malaysia, Singapura dan Filipina

Dengan menawarkn perkhidmatan penting harian seperti pengakutan, makanan serta perkhidmatan lain kepada lebih 100 juta pengguna di Asia Tenggara, Grab adalah aplikasi yang terbaik untuk memacu perubahan.

Fungsi GrabPay mobile wallet yang terbina di dalam aplikasi Grab menawarkan pilihan pembayaran bebas tunai yang selamat serta mesra pengguna kepada pengguna dan perniagaan.

GrabPay diterima di seluruh negara

Bermula pada 26 Jun, GrabPay kini diterima lebih daripada 500 perniagaan makanan dan minuman terkenal di LAPAN bandar raya di seluruh negara iaitu Lembah Klang, Pulau Pinang, Johor Bahru, Ipoh, Melaka, Kota Kinabalu, Kuching dan Kuantan.

Jumlah ini dijangka meningkat DUA KALI GANDA dalam beberapa bulan akan datang dengan restoran yang sedia ada seperti Tealive dan Tewochew Chendul yang mepunyai banyak cawangan inggalah kepada restoran  kegemaran setempat seperti Devi’s Corner, KGB Burgers dan Bakeri TedBoy (Lembah Klang), China House (Pulau Pinang), Brps & Giggles (Ipoh), Kopi Ping (Koata Kinabalu), Big Bowl Ice (Melaka) dan Coffee Gallery (Kuantan).

Pengguna hanya perlu:

  1. Mengaktifkan aplikasi Grab
  2. Mengimbas kod QR Grab yang diletakkan di premis perniagaan tersebut

Setiap transaksi yang dibuat dalam Kredit GrabPay akan memberi nilai tambah bagi setiap RM yang dibelanjakan membolehkan mereka memperolehi mata GrabRewards yang boleh ditukarkan dengan barang yang ditawarkan di dalam katalog GrabRewards.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s