Warong Rasa Rasa Johor Buka Cawangan di Taman Kobena

 

Dikategorikan sebagai “tempat makan Best di Johor Bahru”, Rasa Rasa Johor yang terletak di Jalan Abdul Samad, Johor ini menyediakan juadah asli Johor mulai daripada sarapan pagi, makan tengah hari dan makan malam yang enak dengan harga berpatutan.

Ia antara tempat makan yang menjadi tumpuan warga Johor yang ingin menikmati Lontong, Laksa Johor, Mi Goreng, Mi Hun Goreng, Nasi Beriyani dan bermacam-macam lagi.

Bagi yang sudah biasa dengan masakan di Rasa Rasa Johor, kini ada berita gembira untuk mereka.

“tempat makan Best di Johor Bahru” sudah pun membuka cawangannya di Kuala Lumpur. Terletak di Taman Kobena, mereka yang “rindu” dengan masakan asli Johor bolehlah berkunjung ke Kedai Makanan dan Minuman Western & Local Food ini. Admin sendiri pun rasa seronok sebab bukan mudah mencari juadah Johor yang enak dan ‘kena dengan cita rasa’.

Dibuka setiap hari bermula pukul 8 pagi hingga 12 tengah malam, ia menyajikan menu yang sama seperti di Johor. Juadah waktu pagi yang digemari ramai sudah pastinya Laksa Johor yang pekat dan “padu, Lontong kering, Lontong basah, Mee Rebus manakala menu tengah hari yang menjadi bualan adalah Nasi Beriani. Malam pula, hidangan Barat menjadi pilihan ramai.

Admin sudah pun mencuba Nasi Beriani dan Laksa Johor. Memang ‘POWER’ dan ‘BEST’. Tak pernah Admin merasai kuah Laksa Johor yang begitu pekat dan enak! Portion juga banyak. Yang best sekali tiada rasa muak. Selalu Admin makan sekali sahaja Laksa Johor, tak pernah lebih daripada itu. Namun di kedai ini, memang tak cukup satu pinggan!

Satu lagi yang menarik, kedai makan di tepi jalan ini menyediakan tempat meletak kenderaan yang banyak dan luas. Ruang makan yang luas juga membolehkan pengunjung menikmati juadah dengan selesa.

Admin pasti sesiapa sahaja yang datang ke sini, pasti akan kembali lagi dan lagi untuk menikmati masakan asli Johor yang enak, yang sukar dijumpai di mana-mana tempat lain.

Kesimpulan: Sangat disarankan bagi mereka yang tidak pernah mencuba masakan asli Johor. Bagi yang ingin menikmati sarapan pagi dan makan engah hari yang sedap dan murah, bolehlah juga ke sini

Alamat:Kedai Makanan dan Minuman Western & Local Food, Gerai Makanan, Jalan Pudu Hulu, Taman Kobena,56100 KL.

Untuk melihat juadah asli Johor yang disediakan, layari: http://www.facebook.com/Warong-Rasa-Rasa-Johor

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: