‘Bas Kembali ke Sekolah’ FABER-CASTELL Perkenal Produk Inovasi Bersama Peragaan Menarik

Tengok bas sekolah Faber Castell dengan rangkaian produk inovasi barangan alat tulis yang menarik memang rasa nak kembali ke zaman sekolah balik. Bestnya kalau dapat jadi kanak-kanak semula!

Group Photo at the Official Launch of Faber-Castell Back-to-School Bus

Pelancaran ‘Bas Kembali ke Sekolah’ (Back-to-School Bus) dengan Slim-Flexi Case Pensel Warna Klasik 36 & Slim-Flexi Case Pensel Warna Klasik 48 baharu itu diadakan sempena Kempen Kembali ke Sekolah yang sedang berlangsung hingga awal Januari 2019.

Bas Kembali ke Sekolah dari Faber-Castell Malaysia yang akan ditempatkan di semua kedai buku, pasaraya dan pasaraya besar terkemuka di seluruh negara menjadi daya penarik dalam kalangan pelanggan dengan inovasi produk terkininya dan peragaan yang menarik.

Dilengkapi dengan komponen 3D yang menarik, bas Kembali ke Sekolah tersebut menampilkan beraneka jenis produk alat tulis terkini dari Faber-Castell dan pek promosi yang memberi nilai bagi wang pelanggan.

Lebih menarik lagi, ia turut menyertakan sorotan produk utamanya iaitu Slim-Flexi Case Pensel Warna Klasik 36 & Slim-Flexi Case Pensel Warna Klasik 48 yang diperagakan bersama contoh karya mewarna yang mengagumkan hasilan daripada pensel warna Faber-Castell.

Bas Kembali ke Sekolah yang direka khusus oleh Faber-Castell ini membuktikan komitmen jenama ini untuk berinovasi dalam memberikan pengalaman membeli-belah yang unik kepada para pelanggan. Dengan pelancaran Bas Kembali ke Sekolah oleh Faber-Castell, kami menyasarkan bukan sahaja untuk memperkenalkan inovasi produk terkini dari Faber-Castell, tetapi kami juga berharap dapat memeriahkan mood pengguna dalam persediaan untuk menghadapi tahun persekolahan yang baharu,” kata Ivy Leong, Pengurus Pemasaran Faber-Castell Malaysia.

Slim-Flexi Case Pensel Warna Klasik 36 & 48 dari Faber-Castell direka dengan alur dalaman untuk memastikan pensel warna berada dalam keadaan tersusun rapi dan kemas ketika disimpan. Tambahan pula, kotaknya yang nipis dan padat mengurangkan ruang simpanan (contohnya beg sekolah) supaya ia boleh dibawa dan digunakan di mana-mana mengikut kesesuaian pengguna.

“Reka bentuk pek Faber-Castell yang terkini bagi pelbagai jenis pensel warnanya (iaitu 12, 24, 36 & 48 warna), bertujuan memberikan pengalaman pengguna yang lebih baik – sama ada di sekolah, pejabat atau untuk tujuan santai. Kami yakin dengan kotak Slim-Flexi baharu yang padat, fleksibel dan nipis ini, pengguna terutamanya kanak-kanak sekolah akan berasa lebih seronok dan bersemangat untuk membawanya ke mana-mana dan seterusnya dapat menikmati keseronokan melukis dan mewarna dengan kreatif menggunakan pensel warna Faber-Castell,” tambah Leong.

Antara produk terkemuka dari Faber-Castell termasuklah:

  • Air Gel Pen yang dilengkapi ciri-ciri dakwat yang cepat kering dan genggaman yang lembut (rujuk kepada Lebaran Maklumat Faber-Castell untuk maklumat lanjut)
  • Stamp Markers (6 & 10 warna)
  • pengasah pensel (UFO, Panda Table Top & Bear Table Top)
  • pensel mekanikal (Shark & Bubble)
  • pemadam (Seaworld)
  • pen mata bulat & pen gel (WinBall, Eco Gel, Air Gel & Super Clip Gel)
  • isian semula marker papan putih
  • highlighter (Textliner 18)

Harga produk alat tulis Faber-Castell bermula dari RM1.30 ke atas.

Sempena Kempen Kembali ke Sekolah ini, Faber-Castell Malaysia turut menganjurkan Peraduan ‘Spot, Snap & Win’ yang berlangsung hingga 6 Januari 2019.

Rebutlah peluang untuk menjadi salah seorang daripada 40 pemenang untuk memenangi hadiah tunai RM150 dan produk-produk Faber-Castell bernilai RM80 berserta sekotak Slim-Flexi Case Pensel Warna Klasik 36 & 48 yang direka khas untuk anda!

Cara sertainya:

  1. Anda hanya perlu mengambil gambar yang kreatif dengan mana-mana peragaan Bas Kembali ke Sekolah Faber-Castell
  2. memuat naik gambar tersebut di Facebook berserta hashtag #FaberCastellBacktoSchool.

Sementara itu, sempena sambutan ulang tahun jenama ini yang ke-40, Faber-Castell Malaysia juga mengumumkan pembabitan syarikat tersebut dalam program tanggungjawab sosial korporat (CSR) yang melibatkan pemberian bekalan produk alat tulis untuk setahun kepada kanak-kanak di 40 buah rumah amal di seluruh negara.

“Kejayaan Faber-Castell Malaysia sepanjang 40 tahun ini tidak mungkin dapat dikecapi tanpa sokongan umum. Oleh itu, kami sentiasa berpegang kepada prinsip berbakti kepada masyarakat. Dengan memberikan produk alat tulis yang paling berkualiti kepada kanak-kanak yang kurang bernasib baik, Faber-Castell Malaysia berharap dapat menaikkan semangat kanak-kanak yang kurang bernasib baik ini sambil menyerikan meja mereka dengan kelengkapan peralatan tulis untuk penggal persekolahan yang akan datang,” tambah Leong lagi.

Untuk maklumat lanjut mengenai Kempen Kembali ke Sekolah Faber-Castell Malaysia dan program CSR 2018, layari:

https://www.facebook.com/fabercastell.malaysia/

XPDC dan MAY Bakal Bergabung Dalam Konsert Metal Return 1.0

Mereka yang membesar dalam era 80 an dan 90 an, pasti kenal dengan DUA kumpulan rock lagenda ini.

mde

Jom!

Nantikan kehebatan legenda rock XPDC dan May yang bakal bergabung dan beraksi di pentas tidak lama lagi dan menggegarkan Stadium Indera Mulia, Ipoh pada 15 Disember 2018!!

dav

Ini kerana Ladyboss Studio yang berpengkalan di Ipoh dan satu nama yang cukup besar di situ telah mengambil inisiatif menggabungkan DUA kumpulan rock ini dalam Konsert Metal Return 1.0 Live@Stadium Perak, Ipoh.

Kolaborasi kedua-dua kumpulan ini adalah suatu yang hebat kerana XPDC dan May layak diiktiraf sebagai antara kumpulan legenda rock di Malaysia selain Search serta Wings dan beberapa kumpulan rock yang lain.

Kehadiran kedua-dua kumpulan ini masih relevan dalam industri muzik rock sejak dulu hinggalah di era kini. Lagu nyanyian mereka masih mmenjadi pilihan untuk dimainkan di radio serta dinyanyikan oleh peminat dari semua kategori generasi di pusat karaoke.

Persembahan kedua-dua kumpulan ini pasti ditunggu oleh peminat rock di negeri Perak yang dahagakan konsert berskala besar sepertimana yang pernah diadakan dahulu.

XPDC yang dianggotai oleh Ali (vokal), Izo (gitar), Eddie (bass), Lola (drum) dan Arif (gitar) bakal memberi persembahan hebat dan memukau semua peminat yang datang. Mereka juga akan tampil dengan album baharu berjuduk Doa (Dakwah Only Allah) yang menampilkan lagu-lagu popular XPDC dan lagu-lagu terbaharu yang mempunyai mesej dakwah kepada peminat.

“Kita saling berkongsi. Apa yang kami tahu, kami kongsikan dengan peminat. Kami bercerita benda yang baik dan orang akan dengar benda yang baik. Sama ada untuk menerimanya atau tidak, itu kerja Allah. Kami sudah puas hati dapat menyampaikan apa yang baik. Usia kami pun dah meningkat, takkan masih nak menyanyikan lagu berunsurkan cinta. Peminat pun dah sama usia dengan kami, pasti mereka dapat terima lagu sebegini.”-Izo

May pula ibarat balik kampung kerana Mus (penyanyi), Abu (gitar), Yus (bass) dan Man (dram) berasal dari Manjoi, Perak menjadi kebanggaan warga Perak.

“Agak lama juga kami tidak beraksi di negeri sendiri. Pasti May akan mengguna peluang ini untuk memberikan persembahan terbaik yang memukau peminat.”

Tiket untuk menonton Konsert Metal Return 1.0 Live @Stadium Perak, Ipoh dibahagikan kepada beberapa kategori iaitu:

  • VIP ZONE RM150-peminat berpeluang hadir dalam sesi Meet & Greet XPDC dan May di majlis Hi-Tea. mendapat T-shir logo VIP dan menghadiri sesi soundcheck
  • METAL ZONE RM95-peminat akan mendapat T-shirt
  • METAL ZONE RM60

Selain XPDC dan May, peminat juga boleh menyaksikan persembahan dari band-band undangan seperti Farasu, Sparrow, Gfoss, Rockvival, Chronoly, Ur’s, Portzero, Granite, Sniperz, Septiktone, Hakikat, Trivia, Ubs Band, Metalluka dan Holysnake.

Acara sampingan lain adalah Pertandingan Kap-chai Supreme Hero 1.0. Pertandingan ini akan diadakan pada pukul 10 pagi, hari yang sama.

Dengan bayaran masuk sebanyak RM80, peserta akan mendapat tiket Konsert Metal Return 1.0 Live serta T-shirt Evebt+Sticker + 1 peluang Lucky Draw.

Untuk mendapatkan tiket, hubungi talian berikut:

017-5787728 (Nan)

019-5578855 (Arm)

013-2364057 (Mie)

017-5550072 (Hafiz)

019-2407994 (Mentari Merah)

REALME For Young Generation

Realme’s THREE product line-up sets to address the needs of Malaysia’s younger generation

1

Realme, an emerging smartphone brand that specialises in providing high quality smartphones, unveiled its line-up of devices for the Malaysian market, that is:

  • Realme 2
  • Realme 2 Pro
  • Realme C1

Designed with today’s youth in mind, Realme’s tagline, ‘Proud to Be Young’, is focused on revolutionising the smartphone for the younger generation, combining top notch performances with contemporary style.

“By embodying the spirit of ‘Proud to Be Young’, Realme provides an optimum combination of bold, innovative designs and a balanced integration between software and hardware. Realme represents the concept of ‘Power Meets Style’, or the amalgamation of fast performance and trendy designs, with remarkable prices.” said Tiffany Teh, Brand Manager, Realme Malaysia.

Realme is dedicated to addressing the needs of the youth. The brand has been breaking records ever since launching in India and Indonesia earlier in the year. In India, a total of 200,000 units of the Realme 2 were sold in under 5 minutes after being officially launched – making Realme the fourth most popular online smartphone brand in India. The brand’s launch in Indonesia last month followed suit when it sold more than 15,000 units of the Realme 2 in only 10 minutes. An astonishing 33 billion Rupiah were spent on the Realme 2 Pro alone, in just 3 minutes!

Also present at the launch was Goh Thiah Liang, Country Manager, Qualcomm International. With Qualcomm committed to create paths to a smarter, and more connected world, Qualcomm’s partnership with Realme is unsurprising.

“We see the increasing power of the younger generation thus it only made sense to work with Realme. The brand, while young, has some deep insights about what the youth require from devices like a smartphone. We are indeed proud to be collaborating with such a foresighted brand to provide the best, affordable products for the target market,” he said.

Added convenience and special offer await Realme fans in Malaysia

Raising the ante at the launch, Realme also announced its collaboration with TWO  of Malaysia’s largest e-commerce websites: Shopee and Lazada to provide special offer with added convenience, ease, and accessibility.

In conjunction with Shopee’s 11.11 Big Sale, the number one year-end online shopping festival in the region, Realme’s ‘flagship for youth’ Realme 2 Pro will be sold exclusively on the platform.

Lucky customers will be able to get their hands on the smartphone at the following prices:

  • RM849 (4GB RAM + 64GB ROM)
  • RM949 (6GB RAM + 64GB ROM)
  • RM1,099 (8GB RAM + 128GB ROM)

However, Malaysians will be able to enjoy further discounts for the Realme 2 Pro during Shopee’s 11.11 Big Sale:

  • RM799 (4GB RAM + 64GB)
  • RM899 (6GB RAM + 64GB)
  • RM999 (8GB RAM + 128GB ROM)

The Realme 2 Pro will be available at 00:00 on 11th November on Shopee: https://shopee.com.my/realme.os

The price of the Realme 2 starts at RM 599, and Malaysians can get them soon on 24th November from retail outlets such as Vivid, Mobile to go, Seven mobile, DirectD and many more .

The Realme C1 was also unveiled with a price of RM449, and will be sold exclusively on Lazada Malaysia from 22nd November to 22nd December.

Consumers will be able to own the Realme C1 with a special offer of RM399 from Lazada Malaysia during this period.

Log on to https://www.lazada.com.my/products/-i439095316-s645812200.html to find out more.

New Look, New Aspirations

Realme’s official presence in Malaysia was made all the more special when the brand unveiled a slew of new visual images. Realme’s new brand color is golden yellow, defined as “Realme Yellow”, representing power, style, modernity, youthfulness and neutrality in color. Starting from November, 2018, Realme is going to fully launch its new visual identity and logo across all visual touchpoints according to specific timeline, changes will be implemented across but not limited to: official websites, social media platforms, branding videos, e-commerce platforms, customer-end image, customer service centers, office interior decoration, office supplies and press conference productions. Products on sale and products in pipelines will also change their packages step by step.

Lori VITAGEN Digestive Health On-Wheels Tingkat Pendidikan Mengenai Sistem Hadam Yang Baik

Selama ni memang makan apa saja, tak terpikir pulak sistem penghadaman pun kena ‘tempias’ akibat tabiat buruk sendiri. 

IMG_9343 copy

Nasib baik ada VITAGEN Digestive Health On-Wheels ni, membantu beri pendidikan pada orang ramai akan pentingnya menjaga sistem penghadaman agar perut sentiasa sihat. 

hdr

Inisiatif pendidikan VITAGEN Digestive Health On-Wheels ini memaparkan sebuah trak yang dilengkapi dengan maklumat pendidikan mengenai probiotik: Lactobacillus acidophilus & Lactobacillus paracasei, iaitu bakteria ‘baik’ yang membekalkan pelbagai manfaat kesihatan untuk sistem penghadaman sekiranya diambil dengan secukupnya.

Trak ini akan dikelolai oleh Jururawat Gastroenterologi dan pakar pemakanan yang akan menyediakan analisis dan nasihat kesihatan sistem penghadaman mengenai cara menjaganya kepada orang ramai.

Trak yang direka khas ini akan berada di 30 buah lokasi, menyediakan pemeriksaan serta rundingan kesihatan. Orang ramai yang mengunjungi trak ini boleh menjalani saringan kesihatan sistem penghadaman daripada pakar pemakanan, menerima kaunseling dan kit ujian najis daripada Jururawat Gastroenterologi, dan mempelajari cara untuk kekal cergas daripada perunding kecergasan.

Selain mempamerkan hasil kajian terkini dari Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM), trak ini juga dilengkapi dengan permainan interaktif mengenai kesihatan sistem penghadaman, sampel produk dan promosi jualan.

VITAGEN Digestive Health On-Wheels ini merupakan inisiatif pendidikan kesihatan sistem penghadaman menggunakan trak bergerak yang pertama seumpamanya bagi mendidik pengguna melalui cara yang lebih kreatif dan menarik melibatkan mereka. Sebagai peneraju dalam kesihatan sistem penghadaman di Malaysia, VITAGEN memperkenalkan inisiatif ini bagi mewujudkan kesedaran di kalangan rakyat Malaysia tentang kepentingan probiotik dalam sistem penghadaman yang sihat.

Sebagaimana yang disahkan oleh kajian terkini oleh PPUKM, sistem penghadaman yang sihat adalah penting untuk kesihatan keseluruhan. Lebih banyak kajian menunjukkan bahawa sistem penghadaman berfungsi sebagai otak kedua kita. Oleh itu, orang ramai perlu sedar bahawa sistem penghadaman amat penting untuk kesejahteraan keseluruhan dan mengetahui cara menjaganya akan membantu menangani pelbagai masalah kesihatan.

Sebagai peneraju kesihatan sistem penghadaman di Malaysia, VITAGEN bertekad untuk menggalakkan kepentingan sistem penghadaman yang sihat.Satu cara mudah untuk memperoleh sistem penghadaman sihat yang boleh meningkatkan imuniti, kejelasan mental dan emosi adalah dengan mengambil probiotik dalam bentuk Lactobacillus acidophilus and Lactobacillus paracasei setiap hari. ” kata Encik Poh Eng Lip, Pengurus Besar VITAGEN.

Hasil penyelidikan klinikal PPUKM yang diketuai oleh Pakar Perunding Gastroenterologi, Profesor Madya Perubatan, Ketua, Unit Gastroenterologi, Jabatan Perubatan, Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia, YM Dr. Raja Affendi Raja Ali – menunjukkan bahawa strain probiotik Lactobacillus acidophilus dan Lactobacillus paracasei dalam VITAGEN mempunyai kesan positif ke atas kesihatan sistem penghadaman dan sistem imun kerana kira-kira 70-80% daripada sistem imuniti terletak dalam sistem penghadaman.

Kajian tersebut menunjukkan bahawa 96% daripada responden mengalami simptom sembelit yang berkurangan manakala 45% daripada responden menghabiskan masa yang lebih singkat dalam tandas.

Kajian ini juga menunjukkan bahawa dengan mengambil probiotik yang terkandung dalam VITAGEN, tubuh badan menghasilkan radang bahan kimia yang lebih rendah. Ini membantu mengurangkan keradangan dan meningkatkan sistem imun. Sebanyak 73% daripada responden yang mengalami sindrom usus rengsa (IBS) telah meraih manfaat meningkatkan imuniti.

Ini disebabkan oleh probiotik yang membantu tubuh badan menghasilkan bahan kimia keradangan yang lebih rendah, justeru mengurangkan keradangan sambil meningkatkan sistem imuniti yang lebih berkesan.

Berbilion kultur probiotik hidup yang terdapat dalam VITAGEN telah dirumus untuk melalui saluran gastrousus sambil membantu mengekalkan keseimbangan antara bakteria baik dan berbahaya. Apabila berada di dalam, kultur ini membantu penghadaman yang lebih baik dan sistem imuniti yang lebih kuat bagi menghasilkan sistem penghadaman yang lebih sihat, di samping meningkatkan imuniti badan untuk melawan penyakit.

Sistem imuniti kita dibentuk untuk menentang serangan virus, bakteria dan mikrob lain tanpa mengganggu tisu yang sihat. Sebanyak 70% daripada pertahanan imuniti kita terletak di dalam sistem penghadaman.

Kejelasan mental juga dipengaruhi oleh kesihatan sistem penghadaman. Ini adalah kerana ekosistem bakteria kompleks dalam badan yang dinamakan microbiome mengawal perasaan dan pemikiran dengan menyampaikan isyarat antara saluran penghadaman dan otak melalui saraf vagus.

Pelbagai kajian yang sedang dijalankan mendapati mikrofauna dalam usus memainkan peranan penting dalam mempengaruhi keadaan fikiran kita. Ia juga penting untuk mengekalkan keseimbangan ekosistem bakteria dalam sistem penghadaman bagi menggalakkan kejelasan mental yang lebih baik.

Apabila kita berasa gembira, 95 peratus daripada Seratonin – bahan kimia yang menyumbang kepada kesihatan emosi, kesejahteraan dan kebahagiaan di antara lain – didapati dalam sistem penghadaman di mana probiotik di sana bertindak sebagai pengutus neuro untuk mencetuskan emosi ‘perasaan gembira’.

“Kami menantikan lebih banyak penemuan yang dapat mengukuhkan lagi pemahaman bahawa sistem penghadaman amat penting dalam kesejahteraan secara keseluruhannya dan mengetahui cara menjaganya akan membantu mengurangkan banyak masalah kesihatan. Sebagai peneraju kesihatan sistem penghadaman di Malaysia, VITAGEN akan terus mendidik dan mengingatkan orang ramai untuk menjaga sistem penghadaman mereka supaya dapat menikmati kualiti kehidupan yang lebih baik.” kata Poh.

TRAK KEMPEN VITAGEN DIGESTIVE HEALTH ON-WHEELS

 Trak bergerak kesihatan sistem penghadaman yang pertama seumpamanya
 Saiz Trak: 27’ panjang x 7.5’ lebar x 12’ tinggi
 Akan berada di 30 lokasi di seluruh Lembah Klang
 Dikelolai jururawat gastroenterologi dan pakar pemakanan

AKTIVITI UNTUK ORANG RAMAI
 Pameran VITAGEN dan Hasil Kajian Penyelidikan PPUKM
 Saringan kesihatan penghadaman yang dijalankan oleh jururawat gastroenterologi
 Pengedaran Kit Ujian Najis
 Nasihat pemakanan dan makanan yang sihat oleh pakar pemakanan
 Nasihat kecergasan oleh perunding kecergasan
 Cabaran Interaktif mengenai Kesihatan Sistem Penghadaman
 Video multimedia mengenai Hasil Penyelidikan VITAGEN oleh PPUKM
 Sampel dan jualan produk VITAGEN Kurang Gula
VITAGEN – Asli, Kurang Gula dan Kolagen

Semua perisa VITAGEN mengandungi berbilion-bilion kultur hidup dan aktif ‘Lactobacillus acidophilus’ dan ‘Lactobacillus paracasei’ untuk penghadaman lebih baik dan sistem imun yang lebih kuat.

VITAGEN Asli diperbuat daripada susu berkhasiat dan jus buah sebenar tanpa pengawet untuk perisa buah lazat yang digemari semua.

VITAGEN Kurang Gula mempunyai kandungan gula lebih rendah, dan dirumuskan khas untuk mereka yang mahu mengurangkan pengambilan gula tetapi masih ingin menikmati pelbagai manfaat kesihatan yang ditawarkan oleh jenama ini. VITAGEN Kurang Gula telah dianugerahkan logo Pilihan Lebih Sihat oleh Kementerian Kesihatan.

VITAGEN Kolagen Kurang Gula diperbuat daripada ramuan berkhasiat dengan kultur hidup dan aktif yang sama, tetapi ditambah peptida kolagen kehidupan laut dan prebiotik untuk kulit yang berseri dan kelihatan muda. VITAGEN Kolagen Kurang Gula juga telah dianugerahkan logo Pilihan Lebih Sihat oleh Kementerian Kesihatan.

Minum VITAGEN setiap hari untuk memberikan badan anda pengambilan seharian bakteria sihat.

Untuk maklumat lanjut, sila layari www.vitagen.com.my

Jom Ke MAHA 2018

Siapa yang tak sabar nak ke MAHA 2018?

Tak lama lagi je, iaitu pada 22hb Nov nanti sampai 2 Disember.

dav

Ia adalah antara ekspo yang banyak menerima kunjungan orang ramai setiap kali ia diadakan.

Baru-baru ini telah diadakan Sidang Media bersama pihak FAMA sempena pelancaran MAHA 2018 yang bakal diadakan pada bulan ni.Tujuan diadakan sidang media adalah untuk berkongsi perjalanan MAHA 2018 dan segmen FAMA kepada orang ramai sekali gus menggalakkan kehadiran mereka ke eskpo ini.

dav

Jadi, apa yang menarik untuk tahun ini?

  1.  Empayar Makanan di Hall DG
    -lebih 501 jenis makanan
    -13 menu terhebat
    -95 lot untuk 95 usahawan
    -#makananmenyatukankita
    -Konsep: Cita Rasa Malaysia
    -Aktivit: Pertandingan Selfie, Wefie Terbaik bersama #
  2. Castle of Fruits di Laman Tiba 1 & 2
    -11,111 varieti termasuk sayur, buah, anak pokok, hortikultur, input pertanian, florikultur, produk tambah nilai
    -100 Lot (92 Laman Tiba 1 & 8 di Laman Tiba 2)
    -Aktiviti Happy Hour
    -Jualan Murah antara 5 hingga 20%
  3. Coconut Street “Fruit of the Event-Coconut”
    -#sumberezibaharu
    -kepelbagaian hasilan kelapa
    -rantaian kegunaan dari pokok kelapa, anak pokok, buah kelapa, produk berasaskan kelapa, makanan, minuman, Industri Asas Tani, kosmetik
    -demonstrasi mengguna kelapa
  4. Gerbang Foodtruck di Laman Tiba 1 & 2
    -49 buah food truck
    -201 jenis makanan dan minuman
    -3 usahawan OKU Food Truck
    -#layparksinimakansini
  5. Butik Agromas, Dome IAT
    -90 SKU produk Agromas
    -penjenamaan halal brand, brand power, the best mmanufacturing product
  6. Agrobazar Online Pavillion Agro Trade di Hall C
    -jualan online & offline produk usahawan tempatan

Antara usahawan yang bakal menyertai MAHA 2018 ini adalah:

  • Fatihah Frozen Food Sdn Bhd-Nasi Kerabu
  • The Alings Ent-Ayam Goreng Kunyit Letop
  • Merbok Jaya Trading-Teh Ais Lembah Bujang
  • Chillex Concept Cafe-Buger T-Rex, Roti Long Island, Pisang Bakar, Nanas Bakar
  • Cliantro Eight Enterprise-Masak lomak Cili Api Meletop
  • Nyiru Food Industries Sdn Bhd-Asam Pedas
  • Jalin Gemilang Enterprise-Jus Terong Belanda
  • Usaha Jaya Farming-Nasi Serai Puyuh

Banyak lagi aktivit, pertandingan dan promosi jualan hebat bakal diberikan pada orang ramai yang mengunjungi MAHA 2018 dan singgan di segmen FAMA.

Hilton Garden Inn Puchong For Savy Business Travellers

Hilton introduces its second focused service brand of hotels for savvy travellers in the heart of Klang Valley.

IMG_20181024_113417

For a busy traveller on the go, there is nothing like soaking in a salt-water pool after a long hard day at work or tucking into tasty cooked-to-order meals any hour of the day. If this is your idea of comfort and hospitality, and indulging in Brighthearted Hospitality, look no further than Hilton Garden Inn Puchong – the newest addition to Hilton’s (NYSE: HLT) focused service brand of hotels.

The new hotel located in one of Klang Valley’s most rapidly developing townships, Puchong is the SECOND Hilton Garden Inn hotel in the country. The hotel joins the already existing nine hotels managed by Hilton in Malaysia, as the Group looks to double the presence of Hilton-branded hotels over the next few years.

IMG_20181024_105615

The Hilton Garden Inn brand is firmly establishing itself in the country’s hospitality landscape, with the launch of Hilton Garden Inn Puchong and just recently with the new extension in Chow Kit; Hilton Garden Inn Jalan Tuanku Abdul Rahman South in the heart of Kuala Lumpur. This expansion reinforces our promise to spread the light and warmth of our Brighthearted Hospitality, through focused service, inviting social spaces and high-end amenities; all of which are offered in high quality yet affordable accommodation.” said Jamie Mead, regional general manager for Hilton Malaysia.

YBhg. Datuk Rashidi Bin Hasbullah, Secretary General of Ministry of Tourism, Arts and Culture graced the media event of Hilton Garden Inn Puchong said,

“The hospitality sector is important in pushing the growth of the tourism sector for the country. The introduction of focused-service brands like Hilton Garden Inn will lead the way in diversifying the hospitality landscape in a positive direction, working alongside other related industries to meet the evolving traveller needs in this day and age.”

Hilton Garden Inn delivers authentic and heartfelt experiences for guests, from modern designs to the charm of its Brighthearted Hospitality, from the first “hello” to the cheery “goodbye”. In Puchong particularly, Hilton Garden Inn is dedicated to the new-age, savvy business traveller who is always on-the-go but understands the importance of connecting to his or her surroundings

“With today’s discerning travellers, there is a growing demand for focused service. At Hilton Garden Inn Puchong, we are committed to fulfilling and delivering beyond the expectations of this dynamic segment of mid-income travellers, with a clear focus on the guests’ needs and preferences. Every detail is carefully executed with our guests in mind, backed by the Hilton Garden Inn Promise which we are known for – if something isn’t just the way you like it, simply let any hotel team member know, and we will make it right. Guaranteed.” added Mead.

Ideally located for business and leisure

Hilton Garden Inn Puchong makes a great addition to the surrounding Puchong area, which is shaping up to be the next hotspot for multi-national and local ICT companies, with establishments like the Puchong Financial Corporate Centre (PFCC) and the new MSC Cyber Centre as well as notable lifestyle-centric landmarks in the area.

Jamie added that,

“As one of the fastest growing suburbs and an up-and-coming business and lifestyle hub in Malaysia, we see significant potential in Puchong as the destination for modern-day business travellers. Hilton Garden Inn’s signature focused services is the answer to this trend, ensuring savvy travellers have what they need to be productive, yet relaxed while on the road.”

The new hotel is conveniently located, yet away from the hustle and bustle of the town. This makes it an ideal place to combine business travel with leisure time.

With the Kuala Lumpur International Airport a mere 25 minutes’ drive away, the Sultan Abdul Aziz Shah Airport a 30 minutes’ drive away, and a short walk to the Puchong Perdana RapidKL Light Rail Transit (LRT) station, Hilton Garden Inn Puchong allows its guests access to all major attractions and destinations within Kuala Lumpur and Klang Valley.

Within the immediate vicinity of Hilton Garden Inn Puchong, guests may enjoy an array of dining, shopping, theme park and entertainment options. The hotel’s free shuttle service can take guests to the nearby LRT Station, as well as IOI Mall, an iconic landmark in the Puchong area, and Sunway Pyramid, Malaysia’s first themed shopping and entertainment mall, which is also adjacent to the famous theme park Sunway Lagoon.

For options closer on-site, Hilton Garden Inn Puchong is well-served by the Parkson M Square Mall, only a short elevator ride down from the comfort of the hotel. This allows direct access to endless shopping, dining and entertainment options.

The Hilton Garden Inn Promise

With 255 well-equipped guest rooms and suites, the hotel boasts the brand’s signature bedding featuring fresh, white duvets and crisp linens, on SlumberlandTM beds; a spacious and clutter-free work desk with an ergonomic desk chair; and an in-room “hospitality center” with a mini fridge and complimentary Crabtree & Evelyn bath amenities.

Guests may opt for a Guest Room overlooking the city or the lake, or if next-level comfort is what guests are after, they can treat themselves to a Deluxe Corner Room for extra space and a separate bathtub. Comfort is also made more sustainable through innovations such as the body heat sensor for air-conditioning in each room, which adjusts automatically to the body heat of guests in the room.

Guests at Hilton Garden Inn Puchong will be treated to numerous amenities and services, including:

• Complimentary Wi-Fi throughout the property catering to the business and social needs of guests;
• A 24-hour business center which offers complimentary printing facilities;
• A state-of-the-art 24-hour fitness center;
• A 22m outdoor salt-water pool and heated outdoor Jacuzzi;
• Self-service laundry available 24 hours a day; and
• Complimentary transfer to and from key destinations within Selangor.

For business conferences and other events, the hotel features five meeting spaces of 255 square feet with soothing views of the lake and the city. Floor-to-ceiling windows allow natural lighting throughout all meeting rooms, featuring high-definition television (HDTV), built-in sound systems, individual temperature controls, ergonomic seating, free Wi-Fi, accommodating 130 guests in theatre-style and 80 guests in banquet-style setting.

Guests may dine on-property at the Garden Grille restaurant or grab a snack at the 24-hour Pavilion Pantry® convenience mart, which offers a selection of snacks, drinks, coffee, tea and instant meals. They may also opt for the evening room service from 7.00pm to 10.00pm daily.

Hilton Garden Inn Puchong is part of Hilton Honors®, the award-winning guest-loyalty program for Hilton’s 14 distinct hotel brands. Hilton Honors members who book directly through preferred Hilton channels save time and money and gain instant access to the benefits they care about most, such as an exclusive member discount, free Wi-Fi and a flexible payment slider that allows members to choose nearly any combination of Points and money to book a stay. All guests will be automatically invited to join the Hilton Honors program to fully enjoy the rewarding benefits.

To celebrate the hotel’s opening, Honors members will receive 1,000 bonus points as part of the Grand Opening offer, with a maximum stay of five nights. To avail of the offer, guests may book by 15 November 2018, and stay any time between 17 September to 15 December 2018.

Standard room rates start from RM 200, with the Guest Room Lake View starting at RM 220, and the Deluxe Room at RM 250.

For more information or to make reservations, please visit Hilton Garden Inn Puchong or call +60-3-8060 8188. Read more about Hilton Garden Inn at hgi.com or newsroom.hilton.com/hgi.

The new hotel is located just above the Parkson M Square Mall, on level 6 at Jalan DM2, Taman Desa Millennia, Puchong.

Anugerah Superbrands Malaysia Iktiraf 34 Jenama Terkuat di Malaysia

Telahpun memasuki edisi ke-10, anugerah tahun ini memilih 34 jenama terkuat dan paling bernilai di pasaran.

MY Logo

Anugerah anjuran Superbrands, iaitu pihak bebas dan arbiter penjenamaan mengadakan acara anugerah ini di Hotel Istana Kuala Lumpur bersama-sama syarikat multinasional (MNC) global utama dan korporat tempatan terunggul merangkumi pelbagai spektrum industri.

Encik Mike English, Pengarah Superbrands berkata:

Anuugerah Superbrands Malaysia 2018 yang dianggap sebagai ‘Oscars Penjenamaan’ dalam dunia korporat akan menyampaikan anugerah kepada jenama yang menang termasuk Ketua Pegawai Eksekutif, Pengarah urusan, Pengarah Pemasaran dan lain-lain Eksekutif Pemasaran dan Eksekutif Perhubungan Awam selau wakil syarikat.

Superbrands juga memperkenalkan penerbitan buku Superbrands yang dinanti-nanti dengan gaya buku kopi meja dengan kandungan profil dua muka surat untuk setiap jenama yang terpilih bagi anugerah tahun ini.

Acara anugerah ini akan menyerlahkan jenama dan mempromosikan kejayaan mereka, dan untuk Eksekutif Kanan berkumpul samnil meraikan status Superbrands. Kami berasa gembira kerana banyak jenama tempatan termasuk peserta baru telah memasuki senarai Superbrands tahun ini bersama-sama jenama yang diiktiraf secara global.Jenama ini bukan hanya diundi oleh ahli majlis jenama terkenal juga oleh profesional pemasaran melalui undian atas talian.”

Selepas menjalani kriteria pemilihan yang ketat oleh Majlis Superbrands, lebih daripada 3,000 profesional telah dijemput untuk mengundi bagi calon-calon jenama. Lebih daripada 1,242 jenama utama di Malaysia telah dijaringkan oleh majlis dan melalui pengundian dalam talian sebelum jenama dengan markah tertinggi diiktiraf sebagai Superbrands.

Hanya jenama yang mncapai tahap pengiktirafan seperti ditetapkan oleh majlis bebas ini layak untuk dimasukkan dalam buku Superbrands Malaysia termasuk rekod sejarah dan pencapaian bagi setiap jenama.

Jenama terbaik di Malaysia yang terdiri daripada barangan konsumer yang bergerak cepat (FMCG) dan juga perniagaan sekeluarga dipaparkan dalam buku ini. Penyertaan dalam buku Superbrands adalah melalui jemputan sahaja dan ini menampilkan kekuatan yang ada pada sesuatu organisasi dan nilai jenamanya.

Kesemua peserta program Superbrands berhak mengguna logo Superbrands dalam kempen pengiklanan, pembugkusan dan lain-lain bahan komunikasi pemasaran. Cerita jenama itu juga dipaparkan di laman web Superbrands.”

Majlis Superbrands termasuk individu yang telah menunjukkan kebolehan dalam perniagaan dan berpengetahuan dalam pasaran dan perniagaan. Badan korporat yang dipilih sebagai Superbrands menerima kelebihan terutamanya endorsmen yang tinggi serta bukti ternyata untuk pelanggan semasa mahupun yang berpotensi, pihak media, pembekal, pelabur dan staf di setiap jenama dengan ciri-ciri khas yang berasingan.