SLUMBERLAND Sambut 100 Tahun dan Tampil Dengan MyZmartBed

Bukan setakat telefon sahaja pintar, kini katil pintar pun direka untuk pengalaman tidur yang optimum selaras dengan gaya hidup masa yang semakin moden

ZmartEvnt-228

Memandangkan tidur merupakan pelengkap kepada tiga perkara penting di dalam hidup kita (iaitu tidur, diet dan senaman) bagi mendapatkan kesihatan dan kesejahteraan hidup yang membolehkan anda menjadi diri anda yang terbaik.

Meski pun kita tidak sentiasa mampu mengawal masa tidur, namun Slumberland terus berusaha untuk meningkatkan kualiti tidur yang boleh diperoleh setiap kali anda tidur. Sempena meraikan usia satu abad dalam membantu mengoptimumkan tidur,

ZmartGrp-3

Terkini, Slumberland menampilkan katil pintar terunggul yang bakal merubah senario industri pada masa depan, iaitu Slumberland MyZmartBed™ – satu-satunya katil pintar sebenar yang boleh diperolehi di pasaran.

Bayangkan tidur di atas tilam yang direka betul-betul khusus untuk anda. Sekarang, bayangkan pula tilam yang dengan sendirinya mengkhusus mengikut keperluan dan setiap pergerakan tidur anda. Sukar untuk percaya bukan?

Slumberland MyZmartBed™ mampu melakukannya dan banyak lagi.

Dikuasakan dengan Aplikasi MyZmartBed™, sambungan WiFi dan pam pintar, lapisan sensor MyZmartBed™ dengan lebih 2000 titik (point) sensor, diletakkan merata di setiap inci tilam agar dapati meliputi lima zon utama tubuh anda ( bahagian kaki, posterior, lumbar, bahu dan kepala) dan menyesuaikan secara automatik mengikut posisi tubuh ketika anda tidur.

Lebih penting, teknologi lapisan-pintar yang telah dipatenkan daripada Responsive Surface Technology (ReST®), telah memenangi dua anugerah utama iaitu, Anugerah Inovasi CES 2015 dan Anugerah NSF SleepTech® 2019.

Teknologi sensor ini yang telah dilindungi oleh lebih 20 paten antarabangsa, mempunyai pensijilan perubatan dan TUV, dan digunakan di hospital-hospital di Amerika Syarikat sejak 20 tahun lalu.

Untuk menikmati hari yang berbeza atau mengubah hidup, anda boleh sahaja berharap kepada Slumberland MyZmartBed™ untuk keselesaan pada penghujung hari anda. Ini kerana, secara konsisten dan senyap ia menyesuaikan keperluan sokongan dan keselesaian harian tubuh anda dalam tiga tetapan mode berbeza.

Ia adalah mode Manual untuk sasaran tertentu dan 100 % mengkhusus pada pengguna, mode Auto Position pula mempunyai tetapan memori yang berasingan dan unik untuk sokongan belakang dan sisi, yang amat berguna terutama untuk yang tidur mengiring, dan mode Automatic memberikan keseimbangan dan melepaskan tekanan berterusan pada tubuh sepanjang malam untuk meningkatkan aliran dan peredaran darah.

Sama ada anda lebih berminat kepada tilam yang lembut atau yang lebih anjal untuk tidur, atau memilih bahagian mana daripada tubuh yang memerlukan sokongan, Slumberland MyZmartBed™ boleh menyesuaikan keperluan tubuh anda itu. Kedua-dua bahagian Slumberland MyZmartBed™ dikawal secara berasingan, jadi katil ini amat ideal untuk pasangan yang mempunyai definisi berbeza tentang keselesaan. Tilam dipasang dengan alas atas tambahan (topper) mengikut pilihan anda – sama ada yang diperbuat daripada getah asli atau busa memori (memory foam)

Untuk mereka yang berminat mengesan dan memantau paten tidur masing-masing, aplikasi Slumberland MyZmartBed™ juga merekodkan data tidur anda, selain memperkasakan anda dengan maklumat yang diperlukan untuk anda mencapai tidur yang terbaik. Aplikasi ini sentiasa dipertingkatkan dan akan memberikan maklumat tentang posisi serta pergerakan tubuh yang mungkin membantu doktor dalam mendiagnos kecelaruan tidur seperti sindrom apnea, insomnia dan kaki lenguh. Aplikasi ini juga boleh dipadamkan bila-bila masa mengikut kehendak anda.

“Diasaskan 100 tahun lalu pada 1919, Slumberland telah berkembang dan berjaya merevolusikan perniagaan berkaitan tidur, tetapi apa yang membuatkan ia kekal kukuh hingga ke hari ini ialah kesungguhan dan semangat untuk menghasilkan produk berkualiti untuk memberikan rehat terunggul yang sepatutnya anda perolehi. Slumberland MyZmartBed™ adalah katil terbaik bagi meraikan ulang tahun satu abad Slumberland. Dengan pembuatannya yang halus dan teknologi maju yang digunakan mendahului masa, jadi bersiap sedialah untuk mendapatkan tidur terbaik yang anda boleh nikmati seumur hidup dengan Slumberland MyZmartBed™,” kata Michael Teoh, Pengarah Urusan Slumberland Marketing Sdn Bhd.

Slumberland MyZmartBed™ akan dijual pada harga promosi RM39,880. Pakej termasuk tilam, rangka katil, penghantaran dan pemasangan, selain jaminan 10 tahun.

Slumberland MyZmartBed™ boleh didapati di galeri Slumberland di Jalan Maarof Bangsar, Viva Home dan cawangan-cawangan terpilih lain bermula Jun 2019.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s