‘Bas Kembali ke Sekolah’ FABER-CASTELL Perkenal Produk Inovasi Bersama Peragaan Menarik

Tengok bas sekolah Faber Castell dengan rangkaian produk inovasi barangan alat tulis yang menarik memang rasa nak kembali ke zaman sekolah balik. Bestnya kalau dapat jadi kanak-kanak semula!

Group Photo at the Official Launch of Faber-Castell Back-to-School Bus

Pelancaran ‘Bas Kembali ke Sekolah’ (Back-to-School Bus) dengan Slim-Flexi Case Pensel Warna Klasik 36 & Slim-Flexi Case Pensel Warna Klasik 48 baharu itu diadakan sempena Kempen Kembali ke Sekolah yang sedang berlangsung hingga awal Januari 2019.

Bas Kembali ke Sekolah dari Faber-Castell Malaysia yang akan ditempatkan di semua kedai buku, pasaraya dan pasaraya besar terkemuka di seluruh negara menjadi daya penarik dalam kalangan pelanggan dengan inovasi produk terkininya dan peragaan yang menarik.

Dilengkapi dengan komponen 3D yang menarik, bas Kembali ke Sekolah tersebut menampilkan beraneka jenis produk alat tulis terkini dari Faber-Castell dan pek promosi yang memberi nilai bagi wang pelanggan.

Lebih menarik lagi, ia turut menyertakan sorotan produk utamanya iaitu Slim-Flexi Case Pensel Warna Klasik 36 & Slim-Flexi Case Pensel Warna Klasik 48 yang diperagakan bersama contoh karya mewarna yang mengagumkan hasilan daripada pensel warna Faber-Castell.

Bas Kembali ke Sekolah yang direka khusus oleh Faber-Castell ini membuktikan komitmen jenama ini untuk berinovasi dalam memberikan pengalaman membeli-belah yang unik kepada para pelanggan. Dengan pelancaran Bas Kembali ke Sekolah oleh Faber-Castell, kami menyasarkan bukan sahaja untuk memperkenalkan inovasi produk terkini dari Faber-Castell, tetapi kami juga berharap dapat memeriahkan mood pengguna dalam persediaan untuk menghadapi tahun persekolahan yang baharu,” kata Ivy Leong, Pengurus Pemasaran Faber-Castell Malaysia.

Slim-Flexi Case Pensel Warna Klasik 36 & 48 dari Faber-Castell direka dengan alur dalaman untuk memastikan pensel warna berada dalam keadaan tersusun rapi dan kemas ketika disimpan. Tambahan pula, kotaknya yang nipis dan padat mengurangkan ruang simpanan (contohnya beg sekolah) supaya ia boleh dibawa dan digunakan di mana-mana mengikut kesesuaian pengguna.

“Reka bentuk pek Faber-Castell yang terkini bagi pelbagai jenis pensel warnanya (iaitu 12, 24, 36 & 48 warna), bertujuan memberikan pengalaman pengguna yang lebih baik – sama ada di sekolah, pejabat atau untuk tujuan santai. Kami yakin dengan kotak Slim-Flexi baharu yang padat, fleksibel dan nipis ini, pengguna terutamanya kanak-kanak sekolah akan berasa lebih seronok dan bersemangat untuk membawanya ke mana-mana dan seterusnya dapat menikmati keseronokan melukis dan mewarna dengan kreatif menggunakan pensel warna Faber-Castell,” tambah Leong.

Antara produk terkemuka dari Faber-Castell termasuklah:

  • Air Gel Pen yang dilengkapi ciri-ciri dakwat yang cepat kering dan genggaman yang lembut (rujuk kepada Lebaran Maklumat Faber-Castell untuk maklumat lanjut)
  • Stamp Markers (6 & 10 warna)
  • pengasah pensel (UFO, Panda Table Top & Bear Table Top)
  • pensel mekanikal (Shark & Bubble)
  • pemadam (Seaworld)
  • pen mata bulat & pen gel (WinBall, Eco Gel, Air Gel & Super Clip Gel)
  • isian semula marker papan putih
  • highlighter (Textliner 18)

Harga produk alat tulis Faber-Castell bermula dari RM1.30 ke atas.

Sempena Kempen Kembali ke Sekolah ini, Faber-Castell Malaysia turut menganjurkan Peraduan ‘Spot, Snap & Win’ yang berlangsung hingga 6 Januari 2019.

Rebutlah peluang untuk menjadi salah seorang daripada 40 pemenang untuk memenangi hadiah tunai RM150 dan produk-produk Faber-Castell bernilai RM80 berserta sekotak Slim-Flexi Case Pensel Warna Klasik 36 & 48 yang direka khas untuk anda!

Cara sertainya:

  1. Anda hanya perlu mengambil gambar yang kreatif dengan mana-mana peragaan Bas Kembali ke Sekolah Faber-Castell
  2. memuat naik gambar tersebut di Facebook berserta hashtag #FaberCastellBacktoSchool.

Sementara itu, sempena sambutan ulang tahun jenama ini yang ke-40, Faber-Castell Malaysia juga mengumumkan pembabitan syarikat tersebut dalam program tanggungjawab sosial korporat (CSR) yang melibatkan pemberian bekalan produk alat tulis untuk setahun kepada kanak-kanak di 40 buah rumah amal di seluruh negara.

“Kejayaan Faber-Castell Malaysia sepanjang 40 tahun ini tidak mungkin dapat dikecapi tanpa sokongan umum. Oleh itu, kami sentiasa berpegang kepada prinsip berbakti kepada masyarakat. Dengan memberikan produk alat tulis yang paling berkualiti kepada kanak-kanak yang kurang bernasib baik, Faber-Castell Malaysia berharap dapat menaikkan semangat kanak-kanak yang kurang bernasib baik ini sambil menyerikan meja mereka dengan kelengkapan peralatan tulis untuk penggal persekolahan yang akan datang,” tambah Leong lagi.

Untuk maklumat lanjut mengenai Kempen Kembali ke Sekolah Faber-Castell Malaysia dan program CSR 2018, layari:

https://www.facebook.com/fabercastell.malaysia/

Tan Eng Yong Juara Peraduan OSIM Sayangi Ibu Bapa Anda

Bertuahnya badan dapat memandu pulang Nissan X-Trail 2.5 bernilai RM170, 362!

Photo 3 (5)

OSIM Malaysia menawarkan hadiah sebanyak RM250,000 dalam nilai produk bagi ‘Peraduan Osim Sayangi Ibu Bapa Anda’.

Terdapat DUA kategori peraduan, di mana ia berlangsung bermula 18 April sehingga 1 Julai lalu, sebagai tanda penghargaan untuk pelanggan yang berbelanja di OSIM sempena hari ibu bapa.

Photo 1 (3)

Peraduan ini dianjurkan untuk menggalakkan pelanggan meraikan hari ibu bapa yang jatuh pada bulan Mei dan bulan Jun dengan produk OSIM, memandangkan OSIM percaya bahawa produknya memberi manfaat kepada kesihatan semua orang, serta menjadi hadiah terbaik buat ibu bapa.

“Objektif kami adalah untuk meraikan rasa cinta dan sayang kepada ibu bapa, serta menunjukkan penghargaan kepada pelanggan kami dan memberi ganjaran terhadap mereka di atas sokongan berterusan mereka selama ini.

Peraduan ini telah mendapat sambutan hebat daripada para pelanggan kami. Pada saya, salah satu acara utama yang ditampilkan daripada peraduan ini, adalah mengenai kisah yang menyentuh perasaan daripada peserta peraduan yang memberitahu kami mengapa ibu bapa mereka layak mendapat kerusi urut OSIM. Terima kasih kerana berkongsi dengan kami kisah dan buah fikiran anda serta menyertai peraduan ini. Terima kasih sekali lagi untuk penyertaan anda semua. Kami akan mengetahui dengan segera siapa yang akan membawa pulang hadiah yang akan disampaikan hari ini di KLCC, “ kata Pengurus Besar OSIM, Chia Sook Fun.

Di bawah Kategori 1 (Kat 1), mana-mana pelanggan yang membeli kerusi urut OSIM berpeluang membawa pulang Hadiah Utama Nissan X-Trail 2.5L CVT Aero Edition bernilai RM 170,362.

Selain Hadiah Utama, para peserta di bawah Kat 1 akan bersaing untuk EMPAT jenis hadiah lain:

Hadiah Pertama: Kerusi Urut uNano OSIM x 1 unit
Hadiah Kedua: Pengurut Kaki uStiletto OSIM x 3 unit

Hadiah Ketiga: Pengurut Kepala uCrown 3 OSIM x 5 unit
Hadiah Saguhati: Pengurut belakang uHip OSIM x 10 unit

Manakala bagi Kategori 2 (Kat 2), Hadiah Utama sebuah kerusi urut uDivine Mini OSIM bersedia untuk dimenangi oleh sesiapa sahaja yang berbelanja minimum RM250 dalam satu resit.

Di samping itu, peserta di bawah Kat 2 akan memenangi:

Hadiah Pertama: Pengurut belakang uJolly OSIM x 3 unit
Hadiah ke-2: Pengurut Mata uGalaxy OSIM x 5 units
Hadiah ke-3: Pengurut Kepala uScalp OSIM x 10 unit

Peluang Memenangi RM1Juta Melalui Peraduan “Senang Jer Menang” POWER ROOT

Wow banyaknya sehingga RM1,000,000 untuk dimenangi!!

Setakat Jun ini, seramai 77 pemenang telah membawa pulang hadiah berupa wang tunai sehingga RM55,900.

IMG_3383

Jadi anda di luar sana masih ada peluang untuk membawa pulang hadiah wang tunai memandangkan peraduan ini masih berlangsung sehingga 31 Oktober!

 

Peraduan Senang Jer Menang adalah salah satu cara untuk berinteraksi dan memberi ganjaran kepada pelanggan kami. Kami tidak mahu menganjurkan pertandingan dimana pelanggan terpaksa mengisi borang penyertaan atau mengambil gambar dan ’tag’ gambar tersebut.

Kami ingin memudahkan proses penyertaan supaya ia senang sahaja untuk menang dalam peraduan ini. Sehingga kini, kami telah menemui 77 pemenang bertuah di seluruh Semananjung (Malaysia) termasuk di Sabah & Sarawak. Kami menjangkakan beberapa ribu pemenang bertuah lagi yang bakal muncul dalam tempoh 4 bulan yang akan datang sehingga 31 Oktober, 2018.”

-Pengerusi Power Root, Dato’ Afifuddin Bin Abdul Kadir.

Bercakap di majlis sidang media kepada 77 pemenang setakat ini, Dato’ Afifuddin turut menambah:

“Dengan kos sara hidup yang tinggi, ramai rakyat Malaysia merasai kesannya apabila perbelanjaan harian mereka semakin meningkat. Penurunan GST dari 6% kepada 0% sedikit sebanyak dapat meringankan bebanan yang dihadapi. Sebagai sebuah syarikat tempatan, kami ingin turut serta membantu sedaya yang kami mampu. Melalui peraduan ini, ianya akan menjadi satu bonus untuk pelanggan setia kami dan kami berharap ia juga dapat menarik pelanggan baru untuk membeli dan mencuba minuman produk kami.”

Menurut Alif Satar, Duta Alicafe yang juga hadir di majlis tersebut,

Peraduan Senang Jer Menang memang sangat mudah untuk menang. Anda hanya perlu membeli mana-mana pek produk Alicafe, Alitea, Per’l atau Per’l Xlim dan cari Kad Gores yang mungkin berada di dalam pek. Jika anda menjumpai Kad Gores, anda telah menang! Goreskan Kad Gores untuk mengetahui hadiah yang telah dimenangi. Beribu-ribu hadiah telah disediakan, yang bernilai dari RM 100 sehingga RM 5,000. Tiada had pembelian untuk jumlah pek yang boleh dibeli dan anda pasti menikmati minuman ini bersama rakan-rakan dan keluarga.

Dato’ Afifuddin turut berkata bahawa Power Root sangat gembira kerana pemenang yang telah dijumpai sehingga kini adalah daripada pelbagai lapisan masyaratkat dan berbeza latar belakang.

Beberapa orang pemenang telah berkongsi cerita mereka dengan Power Root.

Mereka adalah:

  1. Nur Ihtisyam binti Nor Mohamad, dari Selayang memang tidak sangka beliau akan menang. “Semasa membeli-belah, anak-anak menangis meminta membeli pek Alicafe Tongkat Ali & Ginseng Original. Saya pun belilah dan gores. Tak sangka dapat RM 5,000. Macam tak percaya. Terima kasih kepada Power Root, duit ini saya akan guna untuk perbelanjaan anak-anak dan simpanan masa depan mereka.”
  2. Nurul Hidaayah binti Din, dari Selangor menyifatkan kemenangan RM500 apabila membeli pek Per’l Café, sebagai satu rahmat yang datang pada waktu yang baik baginya. Beliau sudah lama berhajat untuk pulang ke halaman kampung dan memulakan perniagaan penternakan kambing. Beliau kini bersemangat dan boleh memulakan perjalanan keusahawanannya dengan memperoleh dua kambing sebagai permulaan perniagaannya.
  3. Nurul Aini binti Marzuki baru habis berpantang dan keluar rumah membeli-belah buat pertama kalinya dengan ibu dan anak kecilnya. Beliau tidak jangka akan menang RM5,000 yang dijumpai di dalam pek Per’l Café. Nurul yang berasal dari Selangor menyifatkan rezeki dari ibunya yang ingin berkongsi membeli Per’l Café dan bayi kecil yang berusia 5 bulan sebagai tanda tuah baginya.
  4. Sanik bin Sariman, dari Johor berkata memenangi peraduan ini adalah satu rahmat yang sangat besar baginya dan tidak sangka pembelian pek Alicafe Tongkat Ali & Ginseng White Coffee akan memberinya kemenangan sebanyak RM5,000. “Mak & ayah sudah uzur dan tidak sihat. Bila saya kerja di offshore, isteri saya terpaksa menjaga mereka dan perbelanjaan untuk kesihataan bukan murah. Alhamdullilah dengan duit ini saya boleh bagi kepada isteri saya sebagai duit perubatan untuk mereka. Terima kasih Power Root!”
  5. Marzana Norazlinda binti Mohamad, berasal dari Pahang berkata beliau berterima kasih kepada nasib baik suami isteri di bulan Ramadhan ini apabila kedua-dua suami dan isteri memenangi hadiah berjumlah RM 100 dan RM 300 daripada peraduan Power Root ini. Beliau memberitahu bahawa suaminya yang mula-mula membeli pek Alicafe Tongkat Ali & Ginseng Lebih Pekat terkejut apabila menjumpai Kad Gores bernilai RM100 di dalam pek tersebut. Suaminya sejerus menyuruh beliau membeli produk Per’l Café dan memang rezeki suami isteri kerana pek Per’l Café mengandungi kad gores yang benilai RM300.
  6. Mohd Azhar Bin Abdul Ghani yang berasal dari Sabah, berasa amat terkejut kerana pek Alicafe Tongkat Ali & Ginseng Original yang dibelinya betul-betul membawa tuah baginya kerana beliau peminum tegar Alicafe. Beliau memberitahu disebabkan sifat kerjanya, beliau tidak boleh mengantuk dan perlukan tenaga semasa berkerja jadi pilihan kopi utamanya adalah Alicafe. “Saya amat bersyukur dengan kemenangan duit ini dan akan membuat perbelanjaan untuk anak-anak dan isteri.”

Cara untuk menyertai peraduan ini, pelanggan perlu

  • membeli mana-mana produk Alicafe, Alitea, Per’l atau Per’l Xlim
  • Jika pek mengandungi kad gores, anda telah menang!

Peraduan “Senang Jer Menang!” ini berlangsung sehingga 31 Oktober 2018 dan semua produk yang mengambil bahagian ada dijual di pasaraya-pasaraya utama, pasaraya-pasaraya besar dan kedai runcit bebas.

Untuk maklumat lanjut tentang Peraduan Senang Jer Menang, sila layari laman http://www.powerroot.com.my atau Facebook Alicafe, Facebook Per’l dan Facebook Powerroot

Nak Duit Raya? Jom Sertai Peraduan Raya Fiesta Berganda Oleh Lam Soon

Dua  hari saja lagi dah masuk Ramadhan..tup tup Hari Raya Aidil Fitri pula bakal menjelang tiba.

LS_02

Jadi sementara ada masa sebulan ni, apa kata cuba Peraduan Raya Fiesta Berganda dan mana tahu anda antara pemenang yang memenangi DUIT RAYA sebanyak RM110,000!!

Pakar jenama-jenama penjagaan rumah dan peribadi di bawah Lam Soon telah bergabung untuk menggembirakan pelanggan dengan Peraduan Raya Fiesta Berganda.

Apa yang best pasal peraduan ini ya?

Peraduan ini menawarkan 416 hadiah sepanjang 13 minggu termasuk:

  • 390 hadiah mingguan sebanyak RM100 setiap satu,
  • 21 hadiah istimewa sebanyak RM 1,000 setiap satu
  • 5 hadiah utama sebanyak RM 10,000 yang berjumlah RM 110,000 dalam bentuk duit Raya!

Peraduan ini akan berlangsung dari 2 April sehingga 2 Julai, 2018.

Jenama Lam Soon yang terlibat dalam Peraduan Raya Fiesta Berganda ini termasuk:

  1. Antabax, rangkaian penjagaan diri antibakteria Halal no 1 di Malaysia
  2. bio-home rangkaian pembersihan rumah mesra alam yang diperbuat daripada bahan terbiodegradasikan dan berasaskan tumbuhan
  3. pembersih khusus wanita Orchid
  4. rangkaian penjagaan diri May dan Fruitale
  5. bahan pencuci rumah Zip dan Labour.

Peraduan Raya Fiesta Berganda ini sangat mudah untuk disertai kerana kebanyakan orang akan membeli produk-produk ini pada kebiasaannya.

LS_03

Menurut En. Francis Ng, Pengurus Besar Kanan Jabatan Penjagaan Isi Rumah dan Peribadi, Lam Soon Edible Oils Sdn Bhd’s Bahagian Pemasaran, syarikat ini bertujuan untuk memberi ganjaran kepada pengguna untuk sokongan mereka terhadap jenama-jenama kualitinya.

“Kami faham persediaan untuk musim perayaan boleh menyebabkan ketegangan perbelanjaan isi rumah kerana terdapat terlalu banyak benda yang perlu dibeli. Produk-produk kami adalah keperluan sepanjang tahun untuk isi rumah dan individu untuk mengekalkan kebersihan rumah dan peribadi.

Musim perayaan adalah masa yang terbaik dan paling bermakna untuk menggembirakan mereka dengan hadiah wang tunai yang boleh digunakan untuk perbelanjaan mereka yang lain dan menjadikan sambutan perayaan meninggalkan kenangan yang lebih mendalam.” 

Kebersihan dan Petua Pembersihan untuk Ramadan!

• Gunakan rangkaian mandian Antabax kerana ia memberikan perlindungan 24 jam daripada 99.9% kuman berbahaya, serta menjadikan kulit kekal lembap dan segar.
• Pencuci Dapur bio-home adalah agen pencuci yang mesra alam, dibuat daripada 100% bahan aktif berasaskan tumbuhan yang mampu menanggalkan kesan kotoran degil juga pada kesan minyak. Pada masa yang sama, bahan ini lembut pada kulit – sesuai digunakan untuk membersihkan permukaan dapur selepas memasak hidangan sahur atau iftar.
• Kaum hawa pula boleh menjaga kebersihan bahagian intim mereka dengan mudah menggunakan pembersih khusus wanita Orchid yang mengandungi herba traditional seperti manjakani, kacip Fatimah dan daun sirih serta mempunyai pH seimbang 3.5 yang sesuai untuk bahagian intim.

Kebersihan dan Petua Pembersihan untuk Raya!

• Travel kit Antabax yang terdiri daripada Penyembur Pembersih, Gel Pembersih Tangan Segera, Tisu Pembersih Anti-Bakteria dan krim mandian digunakan untuk pembersihan di mana sahaja tetapi terutamanya berguna semasa dalam perjalanan balik kampong.
• Untuk menyegarkan lantai ruang tamu, ruang makan dan dapur antara tetamu yang ramai, gunakan pencuci lantai mesra alam bio-home dalam bauan Asia iaitu serai dan teh hijau kerana ia tidak perlu dibias dan tiada sebarang toksik..
• Untuk menghilangkan kesan minyak dan kotoron degil seperti kunyit, cecair pencuci pinggan ZIP berkuasa, menjimatkan dan lembut pada tangan. Amalkan pembersihan secara terus di dalam dapur and ruang makan untuk mengelakkan timbunan pinggan mangkuk dan perik kuali bertambah.

Untuk maklumat lanjut tentang Peraduan Raya Fiesta Berganda, sila layari: www.rayafiesta.com.

Pelanggan GUARDIAN? Jom Mengundi Untuk Most Voted Award kali ke-19

Anda pelanggan tetap Guardian?

Tahun ini, sekali lagi anda berpeluang mengundi produk jenama kegemaran anda dan bakal memenangi pelbagai hadiah menarik bernilai sehingga RM40,000!

Kali ini lebih 150 jenama dipertandingkan dalam 64 kategori

 

Ms Shirley Ham, Senior Manager, Digital Marketing (E-Commerce) of Guardian Malaysia posing for the media at Guardian Malaysia's Most Voted Brands Award media briefing

Anugerah apresiasi tahunan yang telah dilancarkan sejak 18 tahun lalu, telahpun bermula  hari ini dan hanya berakhir pada 14 Mei 2018. Tahun ini, lebih 150 jenama bersaing dalam 64 kategori untuk anugerah yang menjadi rebutan itu.

Ms Shirley Ham, Pengurus Kanan, Pemasaran Digital (E-Dagang) Guardian Malaysia berkata:

“Ketika Guardian Malaysia mengkongsepsikan anugerah ini pada tahun 2000, objektif kami adalah untuk menghubungkan jutaan pelanggan kami dengan semua rakan-rakan perniagaan serta pemilik jenama, dengan memberi peluang kepada mereka untuk mengundi jenama kegemaran mereka.

Kami melihat anugerah tahunan ini sebagai cara kami menyumbang kepada pengukuhan hubungan di antara pemilik jenama dan pelanggan kami. Ia turut memberi penilaian yang tidak berat sebelah kepada pemilik jenama, kerana undian adalah daripada pelanggan yang benar-benar membeli dan menggunakan produk mereka.

Kini, 18 tahun kemudian, keperluan untuk terus berhubung dengan pelanggan dan memahami keperluan mereka adalah lebih penting daripada sebelumnya.” 

Dikenali sebagai Most Voted Brands (MVB) Award, format undian tahun ini juga direka untuk mendapatkan gambaran tentang keperluan pengguna, gaya hidup dan trend berbelanja yang pantas berubah! Mencerminkan gaya hidup digital majoriti pelanggan kini, proses undian masih dikendalikan dalam bentuk digital iaitu diadakan secara atas talian.

Soalan yang diberikan bertujuan membolehkan Guardian dan pemilik jenama untuk memahami tingkah laku keutamaan jenama dengan lebih baik, serta memberi gambaran kepada demografik dan segmentasi pelanggan.

Untuk pelanggan pula, hadiah-hadiah menarik berjumlah RM40,000 harus dimenangi!!

Hanya TIGA langkah mudah untuk mengundi:

  1. belanja
  2. undi
  3. hantar beserta kod pada resit

Semua pelanggan yang menghantar undian dengan kod resit yang sah berpeluang untuk memenangi salah satu daripada 68 hadiah menarik yang ditawarkan, berupa baucar percutian dan baucar Guardian berjumlah RM40,000.

Berikut adalah senarai hadiah:

  • Satu (1) hadiah utama iaitu baucar percutian bernilai RM10,000 dan baucar
    Guardian bernilai RM2,000
  • Dua (2) hadiah pertama iaitu baucar percutian bernilai RM5,000 dan baucar
    Guardian bernilai RM500
  • Lima (5) hadiah kedua iaitu baucar Guardian bernilai RM1,000
  • Enam puluh (60) hadiah saguhati iaitu baucar Guardian bernilai RM200.

Unutk layak mengundi, pelanggan perlu berbelanja minimum sebanyak RM10 di mana-mana stor Guardian atau stor atas talian.

Seterusnya layari https://mvb.guardian.com.my.

Pengundian boleh dilakukan pada bila-bila masa dalam tempoh 19 April sehingga 14 Mei 2018.

Peraduan ini dibuka kepada mereka yang berumur 18 tahun ke atas. Sebagai bukti pembelian, pelanggan mesti menyimpan resit Guardian yang asli yang mengandungi nombor invois cukai, kod stor, tarikh dan amaun pembelian.

Untuk maklumat lanjut dan terma dan syarat lengkap mengenai anugerah dan pengundian, sila layari https://mvb.guardian.com.my/#/term.

Jom ‘Balik Kampung Bersama Pensonic’

Bukan sahaja boleh menang hadiah bernilai RM200,000, malah boleh mendapat kereta Nissan X Trail dan bermacam-macam produk peralatan rumah Pensonic!


Pensonic telah melancarkan Kempen ‘Balik Kampung Bersama Pensonic’ dengan lebih banyak ganjaran-ganjaran hebat sebagai tanda terima kasih kepada pengguna di atas sokongan mereka.

Kempen Chef’s Like Pensonic misalnya pada tahun-tahun sebelum ini amat popular kerana ia seperti pesta bagi pengguna produk Pensonic. Terdapat aktiviti-aktiviti menarik seperti kelas memasak bersama Cef Selebriti Dato Cef Haji (DCH) Ismail yang menyeronokkan, peraduan ‘Raya Merdeka Bring Chef Home’, rancangan masakan ‘Chef Mail Masak Bersama Pensonic’ dan banyak peraduan ‘Tonton & Menang’. Musim ketiga rancangan ‘Chef Mail Masak Bersama Pensonic’ Berjaya mencapai penonton lebih daripada 6.3 juta walaupun ia disiarkan hanya di TV3.

Tahun ini, satu rancangan baru yang menarik, ‘Balik Kampung Bersama Pensonic’ bakal ke udara setiap Hari Isnin, jam 6.00 petang mulai 30 April 2018. Sertai pertandingan Beli, Tonton & Menang setiap minggu selepas menyaksikan rancangan ini yang terdiri dari 8 episod untuk peluang memenangi hadiah bernilai RM200,000.00 termasuk Nissan X-Trail dan produk-produk peralatan rumah Pensonic dari 1 April hingga 30 June 2018.

Pengguna hanya perlu mengikuti langkah-langkah peraduan seperti di bawah:
1. Beli produk Pensonic bernilai RM50.00 dan ke atas dalam satu resit.
2. ‘Like’ Facebook Pensonic & poster peraduan.
3. ‘Share’ poster peraduan (tukar tetapan privasi kepada Am).
4. Tonton rancangan ‘Balik Kampung Bersama Pensonic’ di TV3.
5. PM gambar-gambar resit, kad waranti, butir-butir peribadi dan jawapan untuk soalan peraduan FB.

Nota: Pengguna digalakkan untuk mengikuti (Follow) Facebook Pensonic untuk mendapatkan informasi terkini mengenai peraduan ini. Selalulah kunjungi FB Pensonic  jika anda ingin mengetahui senarai hadiah-hadiah istimewa yang akan dipaparkan.

Selain dari Hadiah Nissan X-Trail, hadiah Istimewa termasuklah:
1. Mesin Basuh Pensonic 8.5kg
2. TV LED 43″ Pensonic
3. Pendingin Udara Pensonic4.
4. Ketuhar 45L Pensonic
5. Pengisar Nutri De Blender Pensonic
6. Penyaman Udara

Pemenang Hadiah Utama akan dipilih dari peserta yang menyertai peraduan mingguan. Soalan peraduan Beli, Tonton & Menang akan dipaparkan setiap minggu di Facebook Pensonic selepas rancangan ‘Balik Kampung Bersama Pensonic’ di TV3 setiap Hari Isnin jam 6.00 petang mulai 30 April 2018.

Rancangan ‘Balik Kampung Bersama Pensonic’ terdiri daripada 8 episod dimana 10 pemenang akan dipilih setiap minggu, iaitu sejumlah 80 pemenang bagi kesemua 8 episod. Hadiah-hadiah mingguan peraduan akan dinyatakan dalam poster peraduan Beli, Tonton & Menang. Jika anda telah menyertai peraduan mingguan Beli, Tonton & Menang tetapi gagal memenangi sebarang hadiah, jangan putus asa kerana anda masih berpeluang memenangi Hadiah Utama Nissan X-Trail bernilai RM137,000.00!

Selain daripada peluang untuk memenangi hadiah-hadiah utama, hadiah-hadiah mingguan dan mempelajari cara menyediakan resipi-resipi menyelerakan yang akan ditunjukkan dalam rancangan ini.

Artis-artis tempatan bersama-sama dengan cef kegemaran anda Dato Cef Haji Ismail sudah tentu akan membuatkan anda terpaku di hadapan kaca TV setiap Hari Isnin pada jam 6.00 petang. Artis-artis tempatan ‘hot’ yang akan muncul dalam rancangan ini ialah Hafidz Roshdi, Farah Nabilah, Fikry Ibrahim, Nadia Amira Othman, Ashraf Islam, Alif Satar, Erwin Dawson, Nur Risteena Munim Zainul Ilyas, Nur Ruhainies Farehah  Zainul Ilyas, Ika Nabila Abdul Rahim dan YB Khairy Jamaluddin Abu Bakar.

Kali ini, rancangan ‘Balik Kampung Bersama Pensonic’ mengabdikan kenangan indah amalan tradisional ‘Balik Kampung’ di Hari Raya. DCH Ismail akan ‘Balik Kampung’ bersama selebriti ke kampung masing-masing dan berbual mengenai kenangan masa lalu. Kemudian, DCH Ismail dan selebriti akan memasak makanan yang mereka gemari di Hari Raya.

“Tujuan produk-produk Pensonic wujud adalah untuk pengguna menikmati hidup dengan sepenuhnya dan membantu anda meluangkan masa dengan mereka yang tersayang, terutamanya keluarga anda. Tiada perkara yang lebih memuaskan hati daripada memasak hidangan-hidangan anda sendiri dan berkongsi dengan keluarga dan rakan-rakan anda. Oleh itu, kami berharap supaya anda mempunyai pengalaman yang menyeronokkan apabila anda memasak untuk mereka yang tersayang. Resipi-resipi DCH Ismail dalam rancangan ‘Balik Kampung Bersama Pensonic’ dan Kelas-kelas Memasak ‘Balik Kampung Bersama Pensonic’, termasuk produk-produk Pensonic, tentu akan membuat pengalaman memasak satu perkara yang menyeronokkan.”

-Pengarah Executive Kumpulan Pensonic, En.Nelson Chew.

Beliau menambah,

“Tahun ini juga, kami bekerjasama dengan peniaga-peniaga untuk mengadakan ‘Kelas-kelas Memasak Secara Langsung’ (Live Cooking Classes) di lokasi-lokasi terpilih di seluruh negara. Lokasi kelas-kelas memasak ini akan dipaparkan di Facebook Pensonic, oleh itu anda dipersilakan supaya mengikuti (follow) kami di Facebook Pensonic untuk mendapatkan informasi terkini. Setiap pasukan yang mengambil bahagian dalam kelas memasak ini dapat membawa pulang hidangan lazat yang telah mereka sediakan dalam kelas memasak, dan juga hadiah-hadiah bernilai RM450.00, termasuk Periuk Serbaguna Pensonic!

Satu lagi berita menarik ialah peserta-peserta Kelas Memasak juga berpeluang memenangi hadiah-hadiah bernilai RM200,000.00 apabila mereka menonton rancangan ‘Balik Kampung Bersama Pensonic’, dan menyertai peraduan Beli, Tonton & Menang. Jadi, segera ke laman Facebook Pensonic untuk mengetahui lebih lanjut!”

Pensonic, bersama-sama dengan DCH Ismail, inginkan rakyat Malaysia menikmati hidangan-hidangan berkhasiat yang dimasak di rumah, meluangkan masa kualiti bersama keluarga dan mengamalkan kehidupan yang sihat.

Resipi-resipi dalam rancangan ini mudah disediakan, menggunakan bahan-bahan yang biasanya boleh didapati dalam kebanyakan rumahtangga di Malaysia. Keasyikkan DCH Ismail, resipi-resipi yang sedap dan masakan yang dipermudahkan dengan menggunakan produk-produk Pensonic, sudah pasti akan mendorong anda untuk memasak makanan ‘gourmet’ anda sendiri!

Kami mengesyorkan supaya anda meluangkan sedikit masa menonton rancangan masakan kami. Anda akan belajar bagaimana untuk memasak seperti seorang ‘Chef’, serta berpeluang memenangi produk-produk Pensonic yang hebat untuk kediaman anda dengan menyertai Peraduan Facebook Beli, Tonton & Menang ‘Balik Kampung Bersama Pensonic’.

Dengan produk Pensonic di rumah anda yang membolehkan anda menikmati hidangan lazat yang mudah disediakan, bersedialah untuk bergembira.

Anda dijemput melayari laman Facebook Pensonic Malaysia Facebook page, laman sesawang Pensonic: https://www.pensonic.com/ atau menelefon Pensonic Careline: 1-800-881-770 untuk maklumat lanjut.