RINDU UNTUK “HANYA KAWAN BIASA”

Ya, lagu bertajuk ‘RINDU’ ini adalah lagu khas yang dicipta untuk mereka yang pernah mengalami saat-saat di ‘friendzoned’ ataupun ‘hanya kawan biasa’. Lagu ini juga dicipta sebagai meluahkan perasaan yang tertekan akibat cinta yang tidak berbalas.

dav
dav

Lagu ‘RINDU’ ini dihasilkan oleh MFMF, satu kumpulan anak muda yang dianggotai oleh Brendan Lim, Justin Seow dan Zen. Ia juga adalah hasil kolaborasi bersama penyanyi independent Malaysia, Rapper Airliftz serta Alex Ungku.

IMG20211208161244

Bukan calang-calang penyanyi independent ini ya. Airliftz atau nama sebenarnya Aliff Shaharom adalah seorang penyanyi dan juga komposer berbakat di mana bakatnya mula terserlah apabila menghasilkan sendiri lagu sejak berusia 13 tahun manakala Alex Ungku pula telah menempa nama sejak tahun 2019 sebagai seorang penyanyi R&B yang mampu memikat sesiapa sahaja dengan kelunakan suaranya!

Gabungan MFMF bersama Airliftz dan Alex Ungku secara tak langsung menjadikan lagu ini sebagai pertaruhan PERTAMA mereka di dalam industri seni arus perdana dan juga kali PERTAMA Airliftz menyanyi dan bukan hanya “rapping” seperti selalu.

Trilogi ‘RINDU’ ini boleh didapati dalam TIGA versi bahasa iaitu:

  • Bahasa Melayu
  • Mandarin
  • Korea

Setiap versi mempunyai tajuk dan keistimewaan tersendiri.

‘RINDU’ Bahagian 3 ini telah dilancarkan pada 26 November lalu dan boleh didapati di semua platform strim digital.

Apa yang lebih menarik lagi mengenai Trilogi ‘RINDU’ ini, MFMF telah bekerjasama dengan myBurgerLab dalam menghasilkan satu menu burger Edisi Terhad bagi setiap pelancaran ‘RINDU’ dalam ketiga-tiga bahasa dengan nama dan rasa yang berbeza.

dav
dav

Misalnya, bagi ‘RINDU’ Bahagian 3 ini, myBurgerLab telah menhasilkan burger yang diberi nama “Percik Power” yang membawa tema kemelayuan. Promosi telahpun dijalankan mulai 29 November lalu dan berlangsung selama 14 hari sahaja. Jadi jika anda peminat myBurgerLab, bolehlah datang untuk mendapatkan burger Edisi Terhad ini di semua cawangan kecuali myBurgerLab di cawangan MyTown.

Selain itu, MFMF juga telah mendapat slot ruangan istimewa untuk mempromosikan SINGLE terbaharu mereka di sebuah BILLBOARD di Bangsaria, Jalan Maarof. Adanya ruangan promosi itu, ia dapat memperkenalkan MFMF kepada semua rakyat Malaysia sekaligus meluaskan pengaruh muzik kepada ramai pihak.

Sememangnya anak-anak muda ini mempunyai impian tersendiri untuk melebarkan sayap ke peringkat antarabangsa. Maka MFMF telah merancang untuk menghasilkan lebih banyak lagu yang dapat menarik perhatian lebih ramai generasi muda. Antaranya mengguna aplikasi TIKTOK dan berkolaborasi dengan artis baru dari YG Entertainment, syarikat pengurusan yang menguruskan artis K-Pop terkenal seperti Blackpink dan Bigbang.

MFMF juga bakal melancarkan satu kempen khas kepada penyokong mereka tidak lama lagi. Dengan usaha yang pelbagai, dapat membawa nama MFMF sebagai komposer yang mampu mengharumkan nama Malaysia.

Untuk menyaksikan video MFMF: https://www.youtube.com/watch?v=II5Pep_9Npg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Powered by WordPress.com.

%d bloggers like this: