ZEPP HALL BUKA DEWAN ACARA KE-10 DI MALAYSIA

Zepp Kuala Lumpur ini terletak di tengah-tengah pusat bandar dan menjadi sebahagian daripada Bukit Bintang City Centre (BBCC).

Official Launch [L_R] Yusuke Sawauchi, Head of Division, Marketing Division, Sony (Malaysia); Aziana Ali, General Manager, Sony Music Entertainment Malaysia; Shinichiro Honda, Hall Director, Zepp Kuala Lumpur; Hasnu (2)

VIP Entrance (2)

Zepp Hall adalah rangkaian dewan konsert bertaraf dunia dari Negara Matahari Terbit dengan 8 daripadanya terletak di Jepun dan satu lagi di Taiwan iaitu Zepp New Taipei.

 

Idea bagi mewujudkan kemudahan yang mendahului industri ini terbit lebih dari 20 tahun lalu. Pada 1998, tidak terdapat ruang konsert berdiri yang sesuai bagi bilangan penonton yang sederhana merangkumi antara 2,000 hingga 3,000 orang. Bagi memenuhi jurang yang ada dan menyediakan tapak alternatif kepada teater-teater dengan tempat duduk yang kebiasaannya digunakan untuk persembahan kumpulan rock, Sony Music Entertainment (Japan) Inc berganding tenaga dengan Zepp untuk membangunkan satu penyelesaian sehenti untuk artis di seluruh Jepun.

“Zepp telah berkembang pesat sejak penubuhannya. Bermula sebagai satu ruang untuk membantu artis-artis di Jepun, ia kini menjadi satu perniagaan yang menawarkan penyelesaian untuk pelbagai industri serta penganjuran acara, sama ada persidangan korporat, pameran kereta mahupun majlis perkahwinan. Kami amat gembira untuk melancarkan cawangan pertama kami di Malaysia, Zepp Kuala Lumpur.

Kami telah meninjau pasaran ruang acara di Malaysia dan mendapati terdapat potensi bagi Zepp untuk menjadi lokasi pilihan ramai untuk penganjuran pelbagai jenis persembahan termasuk konsert serta acara-acara korporat, sosial dan peribadi. Dengan memastikan ruang acara di Kuala Lumpur memenuhi standard tertinggi seperti rangkaian dewan kami di Jepun, kami yakin dapat menyumbang dan membantu merangsang perkembangan industri hiburan dan acara di negara ini ke aras lebih tinggi dengan menawarkan tempat penganjuran konsert dan dewan acara bertaraf dunia,”kata Shinichiro Honda, Naib Presiden Divisyen Operasi Dewan, Zepp Hall Network Inc..

Main Hall from Raked Seating (2)

Mempunyai keluasan 6,500 meter persegi serta kapasiti untuk 2,414 pengunjung, Zepp Kuala Lumpur menampilkan kemudahan-kemudahan terbaik yang sinonim dengan jenama global Zepp antaranya:

  • lapan buah kotak VIP yang dilengkapi ruang istirahat dan tempat duduk peribadi
  • peralatan audio dan penataan lampu berkualiti tinggi

Kesemuanya dipasang siap bagi mempermudahkan sesi latihan dan membantu penjimatan kos penganjur acara.

Honda terus menambah, “Dewan acara serba baharu ini juga akan berperanan sebagai pusat pertukaran budaya, bukan sahaja antara Malaysia-Jepun tetapi juga antara Malaysia-Taiwan. Terdapat sinergi kukuh antara muzik tempatan dan Taiwan, malah kami melihat potensi yang amat besar di negara ini. Kami amat berbangga kerana menerusi Zepp Kuala Lumpur, kami akan mampu menggalakkan potensi yang wujud dengan menjadi hab kepada segala peluang kerjasama antara Malaysia dan Taiwan, khususnya daripada aspek muzik.”

Pelancaran rasmi ruang konsert dan dewan acara itu juga telah menyaksikan kumpulan kegemaran ramai di Malaysia – Bunkface, mempersembahkan lagu-lagu hits mereka, seterusnya menghidupkan Zepp Kuala Lumpur!

Zepp Kuala Lumpur juga bakal menjadi hos kepada SEARCH, kumpulan rock lagenda negara, yang dijadualkan memberikan malam penuh epik kepada peminatnya pada 4 dan 5 Jun ini, dari pukul 8.30 hingga 10.30 malam.

Digemari ramai di seluruh dunia kerana bersifat versatil, rakyat Malaysia pasti teruja untuk menganjurkan pelbagai acara di Zepp Kuala Lumpur – baik majlis-majlis korporat, pertunjukan fesyen, rakaman TV dan iklan, acara makan malam, pertandingan eSports mahupun persembahan seni mempertahankan diri. Mari menghidupkan acara anda di Zepp Kuala Lumpur!

Untuk maklumat lanjut berkenaan pelancaran Zepp Kuala Lumpur atau jika mempunyai sebarang pertanyaan, sila hubungi:

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Powered by WordPress.com.

%d bloggers like this: