SCIB UMUM PERLETAKAN JAWATAN PERINGKAT LEMBAGA PENGARAH

Sarawak Consolidated Industries Berhad (“SCIB” or the “Company”, Bursa: SCIB, 9237), syarikat pakar kejuruteraan awam telah mengumumkan perletakan jawatan Datu Haji Soedirman Haji Aini sebagai Pengarah syarikat pada 9 November lalu.

bl6481_scib (2)

Untuk makluman, Datu Soedirman adalah Pengarah Bebas Bukan Eksekutif SCIB.

Pengerusi SCIB, Encik Shamsul Anuar Ahamad Ibrahim berkata,

“Lembaga Pengarah mengucapkan selamat maju jaya kepada Datu Soedirman dalam usaha beliau pada masa hadapan. Kami juga ingin merakamkan penghargaan kepada beliau atas bimbingan dan perkhidmatan beliau kepada Syarikat. SCIB sedang berubah dengan memanfaatkan kekuatan kami sebagai pengeluar konkrit pratuang dan Sistem Binaan Berindustri terkemuka di Malaysia Timur serta pakar kejuruteraan, perolehan, pembinaan dan pentauliahan (“EPCC”) untuk berkembang ke Semenanjung Malaysia dan mencari peluang di Kalimantan, Indonesia. Khususnya, kami memberi tumpuan kepada projek EPCC kecil hingga sederhana yang berkaitan dengan pembinaan, pembesaran, penyelenggaraan atau naik taraf penjagaan kesihatan, logistik, kemudahan pendidikan dan utiliti dan, infrastruktur luar bandar seperti jalan raya.”

“Kami juga mendesak penggunaan teknologi dalam pembinaan dengan pelancaran rumah sampel yang dibina menggunakan sistem percetakan 3D baru-baru ini dan penggunaan automasi dalam perniagaan pembuatan kami sebagai sebahagian daripada fasa pertumbuhan seterusnya dalam industri pembinaan.”

MENGENAI SARAWAK CONSOLIDATED INDUSTRIES BERHAD
Sarawak Consolidated Industries Berhad (“SCIB”) ditubuhkan pada 1975 dan telah berkembang daripada sebuah perusahaan kecil kepada Kumpulan syarikat terkemuka yang tersenarai di Pasaran Utama Bursa Malaysia Securities Berhad. Pada masa ini, SCIB mengendalikan tiga kilang di Kuching, Sarawak iaitu satu kilang di Kawasan Perindustrian Pending dan dua kilang di taman perindustrian Demak Laut.

SCIB terkenal dengan pengurusan profesional dan mempunyai sejarah panjang idea inovatif dan kemajuan teknologi. Ditambah dengan kekayaan pengalaman dan penyelidikan yang diperoleh selama lebih tiga dekad, SCIB menawarkan pelanggannya kepakaran mendalam melalui gabungan teknologi, kecekapan dan kepantasan.

Untuk maklumat lanjut, lawat: scib.com.my.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Powered by WordPress.com.

%d bloggers like this: