BINTAI KINDEN DIANUGERAHKAN PROJEK BERNILAI RM39 JUTA DARI TNB

Tahniah Bintai Kinden atas kejayaan dianugerahkan projek yang bakal melakukan kerja-kerja pemasangan kabel bawah tanah di Nusajaya, Johor.

Bintai-Kinden (2)

Bintai Kinden Corporation Berhad (“Bintai Kinden” atau “Syarikat”; Bursa: BINTAI, 6998), pakar perkhidmatan kejuruteraan mekanikal dan elektrikal (“M&E”), dengan sukacitanya mengumumkan bahawa anak syarikat milik penuhnya – Kejuruteraan Bintai Kindenko Sdn Bhd (“KBK”), telah dianugerahkan projek bernilai RM39.0 juta untuk pemasangan litar berkembar kabel bawah tanah 132kV daripada Tenaga Nasional Berhad (“TNB”).

Skop kerja projek ini melibatkan pemasangan sistem kabel XLPE 132kV baharu dari Pusat Kewangan PMU ke Pencawang Pusat Data GDS yang terletak di Nusajaya, Johor. Kabel XLPE baharu terdiri daripada dua litar, dan TIGA fasa, dengan satu kabel kuprum 1600mm2  bagi setiap fasa. KBK, pakar dalam perkhidmatan kejuruteraan M&E, mempunyai 319 hari dari permulaan untuk menyiapkan projek.

Menurut Azri Azerai, Pengarah Eksekutif Bintai Kinden,

Azri Azerai (1)(2)

“Syarikat terus membuat kemajuan dalam mencari lebih banyak projek yang memanfaatkan kepakaran dan pengalamannya dalam perkhidmatan kejuruteraan M&E termasuk reka bentuk, pemasangan dan pentauliahan. Anugerah projek terbaru daripada TNB ini mencerminkan peluang yang berpunca daripada momentum pertumbuhan dalam ekonomi.”

Kami juga komited untuk mengembangkan rangkaian kepakaran kami dan sentiasa mencari untuk mempelbagaikan apabila kami berubah menjadi sebuah konglomerat melalui pelaburan dalam perniagaan yang unik dan khusus dengan potensi pertambahan pendapatan yang besar.”

Antara projek-projek TNB yang lalu di mana Bintai Kinden telah terlibat termasuk:

  • stesen pensuisan 132kV Kuchai Lama
  • stesen pensuisan MRT Bukit Serdang 132kV
  • kabel bawah tanah litar tunggal 132kV dari PMU Galloway ke PMU KLCC2
  • sambungan bekalan pukal 132kV ke stesen penyuap KTMB Sentul.

Ku Chong Hong (2)

MENGENAI BINTAI KINDEN CORPORATION BERHAD
Bintai Kinden Corporation Berhad (“Bintai Kinden” atau “Syarikat) adalah syarikat pelbagai disiplin dan kejuruteraan perkhidmatan industri yang diasaskan pada tahun 1973. Syarikat telah mereka bentuk, memasang dan menugaskan sistem yang merangkumi rangkaian penuh perkhidmatan kejuruteraan untuk bangunan komersial hingga kompleks perindustrian.

Beribu pejabat di Malaysia, Bintai Kinden telah mengusahakan projek di Asia Tenggara, China dan rantau Teluk di Timur Tengah. Melalui anak syarikat tidak langsung, Johnson Medical International Sdn Bhd, Syarikat telah mempelbagaikan penyediaan perkhidmatan telekomunikasi kepada pusat penjagaan kesihatan. JMI juga telah berkembang ke Timur Tengah mencari peluang dalam bidang penyelesaian penjagaan kesihatan dan sistem sokongan perubatan. Untuk maklumat lanjut, lawat bintai.com.my.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Powered by WordPress.com.

%d bloggers like this: