NADIN AMIZAH BAKAL TAMPIL DENGAN KONSERT SULUNG

Penyanyi berusia 23 tahun ini sememangnya cukup terkenal dengan lagu-lagu seperti Bertaut, Sorai, Seperti Takdir Yang Kita Tulis dan Rumpang cukup gembira dapat bertemu peminat-peminatnya di Malaysia sempena persembahan konsert perdana beliau iaitu “Selamat Ulang Tahun dan Kisah Lainnya oleh Nadin Amizah”.

Selamat Ulang Tahun adalah album studio yang dihasilkan oleh Nadin sendiri di bawah label Sorai pada tahun 2020 dan telah diabadikan pada konsert tunggal perdana yang telah berlangsung di Jakarta pada Disember tahun lalu.

Memilih 21 Januari 2023 untuk membuat persembahan konsert sulungnya, Nadin berkerjasama dengan penganjur, MYdeteksi dan TAPAUasia, Sorai dan Tap Projects dengan harapan untuk menjadikan konsert sulung beliau sebagi satu memori intim yang tidak dapat dilupakan oleh peminat-peminat beliau apabila menghiburkan mereka di Zepp Kuala Lumpur nanti.

“Aku senang bangat kerana pertama kali aku datang ke Malaysia, aku langsung bisa nyanyi untuk teman-teman semua. Aku akan bawakan sebahagian dari konsep ‘Selamat Ulang Tahun’ tapi istimewanya untuk teman-teman di Malaysia, aku juga akan mempersembahkan lagu-laguku yang lainnya. Semoga sesuatu yang kecil bisa menggerakkan hati yang besar,” kata Nadin, tidak sabar bertemu penggemar di Malaysia.

Sementara itu, bagi MYdeteksi, persetujuan yang diberikan oleh penerima dua penghargaan dari AMI Music Award 2019 sebagai kategori Produksi Best Folk/Country/Ballad Terbaik dan sebagai kategori Pendatang Baru ini untuk mengadakan konsert sulung di Malaysia adalah satu khabar baik buat mereka.

Bukan sahaja ia akan menjadi konsert pembuka terbesar dari MYdeteksi, tetapi yang lebih penting adalah bagaimana penganjur dapat membawa nada pemuzik hebat ini secara langsung kepada penggemar.

Apa lagi melihat kepada prestasi Nadin yang pada awal tahun 2020, mendominasi Billboard Indonesia Music Awards pertama kalinya dengan tiga kategori termasuk Artis Baru Top of the Year, membuat MYdeteksi yakin penyanyi ini akan memukau penggemar dengan persembahannya.

Kami di MYdeteksi bersama TAPAUasia percaya Nadin Amizah mempunyai kelompok penggemar yang sangat menghargai bakat besarnya yang bukan sahaja hebat dalam penciptaan lagu dan nyanyian, tetapi juga bagaimana dia membawa penggemar masuk ke dalam ‘kisah kisah’ yang ingin disampaikan lewat penceritaan yang dibentuk”, ujar Shafika Mazlan, Pengarah Kreatif MYdeteksi.

Tiket Konsert Selamat Ulang Tahun dan Kisah Lainnya oleh Nadin Amizah yang dijadual bermula pukul 8.30 malam itu sudah mula dijual sejak 22 Disember lalu.

Mengambil sempena untaian hitnya, tiket berharga RM190 dijual di bawah judul Rumpang dan Taruh, RM230 (Bertaut), Sorai (RM250) dan RM600 untuk Star yang akan memberi keistimewaan kepada penggemar beramah mesra dengan Nadin.

Kesemua tiket boleh dibeli di tapautix.tapau.asia dan kepada peminat Nadin Amizah, jangan sia siakan pertemuan perdana pada 21 Januari 2023 yang akan membuat anda semua pulang dengan seribu kenangan.

Nadin Amizah menyertai belantika muzik Indonesia pada tahun 2017, dengan kali terakhir merakam album pada tahun lalu berjudul Kalah Bertaruh. Penyanyi muda ini juga cukup terkenal dengan ‘siri’ kolaborasinya bersama pemuzik tempatan termasuk Sal Priadi yang menjadi temannya lewat lagu Amin Paling Serius (2019) dan Selaras bersama Kunto Aji (2020).

Ironi nama Nadin Amizah juga menjadi sensasi selepas kolaborasi dengan Dipha Barus membawakan single All Good pada tahun 2017 mencuri perhatian sebelum terbang tinggi secara solo dengan karya-karyanya yang tidak pernah mengecewakan.

BUTIRAN TIKET

 • Jenis tiket:
  BERTAUT (CAT 1) – Free Standing
 • Harga/ Price:
  RM230
 • Pembelian ini termasuk:
  1 x Tiket Konsert Selamat Ulang Tahun dan kisah lainnya oleh Nadin Amizah
 • Lokasi:
  ZEPP KL
  B2-01-02, Level B2, Entertainment Hub, BBCC, 2, Jalan Hang Tuah, 55100 Kuala Lumpur
 • Tarikh :
  21 January 2023 (Sabtu)
 • Masa:
  8pm (pintu dibuka 6pm)
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Powered by WordPress.com.

%d bloggers like this: