PRODUK STARBUCKS SEDIA DIMINUM KINI BOLEH DIDAPATI BILA-BILA MASA DI MANA SAHAJA

Pelancaran Starbucks RTD ini melibatkan DUA daripada pilihan minuman Starbucks yang paling ikonik iaitu:

Credit pics to https://www.iga.com.au/partners/starbucks-iced-coffee/
  • Starbucks® Frappuccino® (280 ml)
    -kopi yang dibancuh sempurna dengan susu berkrim dan manis secukup rasa
    -boleh didapati dalam perisa Kopi dan Mocha
  • Starbucks® Doubleshot™ (220 ml)
    -pilihan minuman yang dikenali dan digemari ramai
    -tersedia dalam pilihan Mocha dan Espresso Latte

Kedua-dua minuman ini boleh dinikmati bersama bagi mengharungi rutin harian yang sibuk.

“Kedua-dua Starbucks® Doubleshot™ dan Starbucks® Frappuccino® telah mendapat pensijilan Halal, sekali gus memastikan rakyat Malaysia dapat menikmati minuman ikonik tersebut tanpa rasa ragu-ragu, di mana-mana sahaja dan pada bila-bila masa,” kata Juan Aranols, Ketua Pegawai Eksekutif Nestlé – Malaysia & Singapore. “Tambahan pula, dalam usaha mengembangkan kategori Produk Sedia Diminum Malaysia, tawaran inovatif dan khusus ini bertujuan menarik minat para belia di Malaysia yang dinamik yang inginkan kemudahan pengalaman kopi yang hebat di mana sahaja mereka berada. Kami akan terus memperkasakan inovasi untuk mencipta detik-detik kopi yang penuh kenikmatan dan keseronokan,” tambah Aranols.

Untuk meraikan detik istimewa ini, Nestlé Malaysia telah menganjurkan satu pertunjukan fesyen dengan karya busana berilhamkan Starbucks oleh sekumpulan pelajar dari De Institute of Creative Arts & Design, UCSI University.

Busana-busana itu digayakan oleh pempengaruh popular tempatan. Busana yang ditampilkan mencerminkan kehidupan harian rakyat Malaysia, termasuk pakaian gaya jalanan mahupun pakaian ke pejabat, semasa bersantai di rumah atau untuk urusan harian, fesyen bergaya ini mempamerkan kepelbagaian Starbucks RTD yang boleh disesuaikan dalam setiap detik kehidupan.

Rangkaian kopi Starbucks RTD boleh didapati menerusi pasar raya besar dan pasar raya utama, kedai serbaneka, kedai stesen petrol dan juga platform e-dagang seperti Lazada dan Shopee. Produk-produk ini juga akan ditawarkan di Singapura menerusi peruncit dan platform e-dagang yang terpilih.

Rangkaian Starbucks RTD yang baharu adalah hasil kerjasama antara Nestlé dan Starbucks yang telah diumumkan pada 2021 di mana Nestlé akan mengkomersialkan dan mengeluarkan minuman kopi Starbucks RTD di beberapa negara di seluruh Asia Tenggara, Oceania dan Amerika Latin, dengan memanfaatkan kecekapan operasi Nestlé dalam sektor kopi tempatan dan keupayaan pelaksanaannya di rantau tersebut. Ini menandakan satu lagi titik penting dalam Perikatan Kopi Global antara Starbucks dan Nestlé yang telah dicipta pada 2018 untuk membuka peluang, meningkatkan pengalaman kopi dan membuka lembaran baharu bagi kedua-dua syarikat ikonik itu.

Sejak Perikatan Kopi Global pada 2018, Nestlé dan Starbucks telah memperkenalkan pilihan produk kopi premium yang luas ke pasaran baharu dengan pantas – termasuk kopi bijian penuh, kopi dipanggang dan dikisar, kopi larut dan campuran kopi, serta kapsul Starbucks untuk digunakan dalam sistem hak milik Nespresso dan Nescafé Dolce Gusto. Pada hari ini, Nestlé mengedarkan produk kopi Starbucks berbungkus yang boleh didapati di lebih daripada 80 negara di luar cawangan Starbucks di bawah Perikatan Kopi Global.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Powered by WordPress.com.

%d bloggers like this: