SUNSILK #Siscuba Kolaborasi SUNSILK Hijab & Media Prima

Drama pendek LIMA siri ini menampilkan tiga kawan baik yang berusaha merealisasikan impian mereka sewaktu zaman sekolah menengah.

Photo 028

Mawar, Nora dan Yasmin, meskipun sudah mempunyai kerjaya masing-masing, namun berkerjasama untuk merealisasikan impian zaman sekolah mereka dalam menghasilkan tudung jenama mereka sendiri dalam Drama Sunsilk #Siscuba, kolaborasi antara Sunsilk Hijab Recharge dengan Rangkaian TV Media Prima.

Namun, bolehkah impian untuk memiliki empayar perniagaan sendiri sejak dari zaman sekolah masih dicapai walaupun terdapat perselisihan faham antara sahabat-sahabat yang dulunya rapat?

 

Drama Sunsilk #Siscuba, yang dibawa khas oleh Sunsilk Hijab Recharge di TV3, mengisahkan perjalanan tiga sahabat yang berusaha untuk mencapai impian mereka, sepadan dengan matlamat utama rangkaian syampu Sunsilk untuk memupuk gadis muda mengejar impian dengan penuh keyakinan.

Mawar, seorang yang kreatif dan mempunyai bakat ciptaan reka tudung yang cantik, terkenang memori zaman persekolahannya dengan dua sahabat baiknya, Nora dan Yasmin apabila terlihat jenama syampu kegemarannya, Sunsilk memuat naik satu kempen dengan #siscuba di laman sosial Instagram. Impian untuk memulakan perniagaan dengan menjual tudung rekaan sendirinya dihidupkan kembali dan Mawar mendapat inspirasi untuk memperbaiki hubungan sahabat-sahabatnya supaya mereka bertiga boleh bercuba untuk merealisasikan impian mereka sejak zaman sekolah lagi.

Nabila Razali yang memainkan watak Mawar dalam drama Sunsilk #Siscuba kata,

“Saya amat teruja kerana diberi peluang bekerjasama dengan Sunsilk Hijab Recharge. Mesej persahabatan dan semangat memupuk gadis muda untuk mencapai impian dengan penuh keyakinan yang terkandung dalam kempen Sunsilk #Siscuba ini memang mengharukan dan saya berharap ia akan memberi motivasi kepada para penonton dan pengguna Sunsilk Hijab Recharge untuk berusaha dalam mengejar impian mereka tanpa berputus asa.”

“Kami memahami bahawa rambut merupakan mahkota seorang wanita dan rambut yang sihat dan cantik, walaupun memakai hijab, memainkan peranan yang penting dalam tahap keyakinan diri seseorang. Objektif utama kempen Sunsilk #Siscuba ini adalah untuk memperkasa gadis muda untuk mengejar impian mereka dengan penuh keyakinan sama ada bertudung atau tidak, dengan mementingkan penjagaan kesihatan rambut untuk memiliki rambut segar dan sihat, dan kami tetap komited dalam matlamat ini,” kata Natalie Goh, Pengurus Kategori Rambut, Unilever (Malaysia) Holdings Sdn. Bhd.

Goh juga berkata,

“Kami sedar bahawa masalah rambut dan kulit kepala akan mempengaruhi tahap keyakinan diri seseorang individu, tidak kira sama ada mereka memakai hijab atau tidak. Jarangkali terdapat syampu atau perapi rambut yang berkesesuaian dengan gaya hidup pemakai hijab. Oleh itu, kami telah mengeluarkan siri Sunsilk Hijab Recharge bagi mengatasi masalah rambut dan kulit kepala disebabkan cuaca negara yang panas dan lembap seperti masalah kulit kepala berminyak, berkelumumur, rambut mudah gugur dan berbau kepam yang biasanya dialami oleh para pemakai hijab.”

Siri Sunsilk Hijab Recharge ini menggunakan keistimewaan bahan-bahan semula jadi seperti buah tin, ginseng dan sitrus dan mengeluarkan tiga varian:

  • Segar Berhijab
  • Anti Rambut Gugur
  • Anti Kelumumur.

Formula baharu, iaitu Anti Rambut Leper, yang diperkenalkan tahun ini, menggunakan pati strawberi dan daun pudina untuk memberi kesegaran kepada pemakai hijab sehingga 48 jam selepas pembasuhan. Rambut tidak dibebankan kerana kelantangan rambut ditahan sepanjang hari walaupun selepas memakai hijab.

Pertandingan pantun dengan Sunsilk #Siscuba dan HotFM

Di samping penerbitan drama, kempen Sunsilk #Siscuba ini dilengkapi dengan pertandingan pantun dua kerat dianjurkan oleh saluran radio HotFM. Pertandingan ini melihat lebih daripada 1,600 buah pantun dimuatkan naik, dan populariti #Siscuba semakin menaik berikutan siaran drama Sunsik #Siscuba juga.

Daripada 1,600 lebih penyertaan pantun yang diterima, 10 telah dipilih sebagai pemenang. Pada 20 Disember 2018, para pemenang pertandingan ini diberi peluang untuk menonton tayangan eksklusif episod terakhir drama Sunsilk #Siscuba sebelum ia disiarkan di TV3. Di samping itu, mereka juga dapat mengambil bahagian dalam sesi beramah mesra bersama barisan pelakon drama ini dan berinteraksi dengan pelakon kegemaran mereka.

Episod terakhir drama Sunsilk #Siscuba

Bolehkah tiga sahabat ini menyelesaikan perselisihan faham sesama sendiri supaya impian zaman sekolah mereka untuk menghasilkan tudung jenama dan memiliki empayar perniagaan sendiri dapat direalisasikan?

Adakah anda inginkan tudung rekaan Mawar yang hangat dipuji rakan-rakannya di dalam siri Sunsilk #Siscuba? Dapatlah tudung Sunsilk #Siscuba ini dengan setiap pembelian 2 produk dalam siri Sunsilk Hijab Recharge dalam talian di Lazada selepas 26 Disember 2018 dengan melayari:

https://www.lazada.com.my/shop/unilever-malaysia//SunsilkHIjabRecharge.htm?wh_weex=true.

Saksikan episod terakhir drama terbitan Lumatic Films yang diarahkan oleh Nik Amir Mustapha ini pada 25 Disember, 9.50pm di TV3 atau mengikuti episod-episod drama ini di laman sosial Youtube @TV3Malaysia.

Janganlah lupa menggunakan #SisCuba dengan #OOTD semasa memakai tudung tersebut di laman sosial.

GUARDIAN Malaysia Tawar 80 Set Hadiah Perayaan Serba Eksklusif

Memang rambang mata tengok aneka set-set hadiah Eksklusif sempena Krismas dan Sambutan Tahun Baru dari Guardian Malaysia ni. Packaging yang cantik, comel, menarik dengan warna-warna ceria memang rasa nak beli je semua!

(2nd from right) Wong Vai Chi, Head of Marketing and Promotions Guardian Malaysia and Michelle Yeap, Brand Manager Health and Beauty Own Brand Malaysia and Brunei (in black), posing with

Guardian Malaysia kini mencipta satu trend promosi untuk sambutan musim perayaan dengan set-set hadiah eksklusif dan menakjubkan, produk-produk berkualiti, pada harga yang sangat berpatutan serta mampu milik.

Ms Wong Vai Chi, Ketua Pemasaran dan Promosi, Guardian Health and Beauty Sdn Bhd,
Vai Chi berkata:

“80 set hadiah yang cukup menarik, praktikal dan berguna telah dipilih daripada beberapa jenama antarabangsa eksklusif Guardian dan Jenama Sendiri (Own Brand) yang melambangkan nilai hebat untuk wang. Terdiri daripada barangan kosmetik, beg, penjagaan kulit, penjagaan bibir, penjagaan tangan, set mandian, wangian, set berus dan banyak lagi, kami pasti anda akan menemui hadiah yang tepat untuk orang yang tersayang, keluarga, dan sahabat handai, tidak kira umur dan gaya hidup mereka.” 

Vai Chi turut menjelaskan bahawa Guardian telah membina reputasi selama bertahun-tahun dalam memenuhi keperluan pelanggan untuk produk kesihatan dan kecantikan yang berkualiti pada harga yang berpatutan.

“Kami percaya para pelanggan akan gembira dengan pilihan, kualiti serta harga yang kami tawarkan. Kami telah berkembang dan kini merupakan peruncit utama dalam bidang kesihatan dan kecantikan. Selaku pakar dalam kesihatan kecantikan, kami berbangga dapat menawarkan produk-produk eksklusif dan berjenama kepada pelanggan. Set-set hadiah ini, yang merupakan siri kedua kami, adalah sejajar dengan polisi kami untuk memenuhi keperluan pelanggan tanpa mengira apa jua musim!”

Promosi yang dinamakan ‘Lovely Gifts, Merry Deals’ Guardian Malaysia ini telahpun bermula pada 29 November 2018 lalu di seluruh 430 stornya dan bakal berakhir pada 31 Disember 2018.

Bagi meningkatkan lagi pengalaman membeli-belah pelanggan apabila berkunjung ke stor, ‘Your Personal Guardian’ diwujudkan untuk membantu pelanggan memilih hadiah yang ideal untuk orang yang mereka sayang.

Mulai 10 Disember 2018, dapatkan khidmat ‘Your Personal Guardian’ yang boleh dikenal pasti dengan mudah dengan lencana yang mereka pakai. Jika anda buntu apa yang patut dihadiahkan untuk ibu saudara atau adik perempuan remaja anda, sila dapatkan cadangan hadiah daripada ‘Your Personal Guardian’. Setiap pelanggan yang membeli hadiah yang disyorkan oleh ‘Your Personal Guardian’ akan menerima beg membeli-belah percuma daripada Guardian.

Dan untuk kekal relevan dengan pelanggan dalam arus zaman yang sentiasa berubah, Guardian Malaysia akan melancarkan ‘Your Personal Guardian’ di Facebook Messenger pada bulan Disember. Ia bertujuan membantu dan memberi inspirasi kepada pengguna untuk mendapatkan hadiah yang sesuai untuk orang tersayang melalui kuasa chat.

Untuk maklumat lanjut tentang Guardian Malaysia, sila layari:

http://www.facebook.com/GuardianMalaysia

SHOPEE 11.11 Big Sale Tawar Promosi Jualan Hebat Besar-Besaran

Wah seronoknya bolehlah membeli-belah dengan adanya pesta beli-belah hujung tahun terhebat dari Shopee 11.11 Big Sale yang menawar jualan besar-besaran hebat tanpa SST serta pelbagai aktiviti dan hadiah menarik

Photo 2 (1)

Berikutan kejayaan luar biasa Shopee 9.9 Super Shopping Day bulan lepas, Shopee 11.11 Big Sale menjanjikan promosi yang LEBIH BESAR dan menarik secara terus-menerus dari 25 Oktober hingga 11 November!!

IMG_20181024_203017

Ia termasuk tawaran tanpa Cukai Jualan & Perkhidmatan (SST) daripada jenama-jenama terkemuka, anjuran semula hari bertema kegemaran ramai dan juga tawaran syiling Shopee bernilai RM1.1 juta yang boleh dimenangi menerusi permainan dalam aplikasi Shopee Shake yang mendapat sambutan hebat.

Sebagai acara yang menampilkan LEBIH 100 jenama dan 15,000 penjual, Shopee 11.11 Big Sale kini kembali dengan tawaran lebih hebat dan menarik di mana Shopee telah berganding bahu dengan LEBIH 50 jenama utama termasuk L’Oreal, Universal Traveller, Siti Khadijah, Vivo, Tefal dan Maybelline untuk menyerap kos SST bagi lebih daripada 1,000 produk, lantas membolehkan pengguna menambah penjimatan apabila membeli barangan kegemaran mereka pada Singles’ Day (Hari Bujang) dan musim beli-belah akhir tahun.

Untuk memeterai kerjasama ini, Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau Shopee, telah menandatangani memorandum persefahaman dengan enam wakil jenama di majlis pelancaran Shopee 11.11 Big Sale.

“Pengguna di seluruh rantau, termasuk Malaysia, kini menganggap Singles Day (Hari Bujang) sebagai tarikh penting dalam kalendar beli-belah hujung tahun mereka. Shopee sedia menerajui usaha ini, dengan menganjurkan acara 11.11 buat kali ketiga, yang bakal menjadi acara 11.11 terbesar yang pernah kami anjurkan.

Kami berbangga untuk berdiri teguh bersama 50 jenama tempatan terkenal untuk mengecualikan SST bagi Shopee 11.11 Big Sale. Di samping itu, kami telah bekerjasama rapat dengan pelbagai pihak berkepentingan termasuk peniaga, rakan jenama serta penyedia perkhidmatan logistik dan pembayaran untuk membawakan tawaran luar biasa dan pengalaman beli-belah tiada tandingan pada musim beli-belah hujung tahun ini.” 

Satu sebab penting kejayaan Shopee di rantau ini ialah pendekatan khusus yang diambilnya untuk memenuhi keperluan dan pilihan pembeli dan penjual.

Shopee 11.11 Big Sale meneruskan janji ini sambil Shopee mengukuhkan kerjasama dengan selebriti dan jenama terkenal Malaysia dan membawakan produk kegemaran terus kepada mereka.

Di pelancaran umum Shopee 11.11 Big Sale, Shopee bekerjasama dengan Kuala Lumpur Fashion Week (KLFW) untuk membawakan acara Shopee 11.11 KLFW Runway Night (Malam Pertunjukan Fesyen) untuk tetamunya.

Pertunjukan fesyen menarik ini membabitkan jenama yang menyertai Shopee 11.11 Big Sale buat pertama kali, termasuk Tarik Jeans, Poplook, JTNC oleh Justin Chew, dan MIKASERIES oleh Zoey Rahman.

Di samping itu, pengguna boleh menantikan pilihan tawaran eksklusif selanjutnya daripada Shopee Celebrity Squad (Skuad Selebriti Shopee) yang sangat popular semasa Shopee 11.11 Big Sale, mengetengahkan jenama daripada bintang-bintang terkenal seperti Dato’ Seri Siti Nurhaliza, Nora Danish and Izara Aishah.

Memandangkan aktiviti beli-belah dalam talian semakin menjadi lumrah hidup rakyat Malaysia, jenama gaya hidup kini menjalin kerjasama eksklusif sempena Shopee 11.11 Big Sale.

Shopee telah meningkatkan lagi kerjasama dengan peserta utama daripada pelbagai industri seperti Digi, Pizza Hut, MBO Cinemas, Traveloka, FPX, Standard Chartered dan banyak lagi pada 11.11.

Untuk memeriahkan pengalaman beli-belah dalam talian, Shopee 11.11 Big Sale bakal menganjurkan semula hari bertema yang popular.

Mulai 25 Oktober, rakyat Malaysia boleh memanfaatkan kempen harian selama tiga minggu menjanjikan ciri-ciri yang ditambah baik dan pelbagai tawaran meliputi semua kategori produk. Malah apa yang lebih menarik ialah jenama seperti Watsons, Mr DIY, Procter & Gamble, Nestle, NYX, PETPET dan banyak lagi akan menawarkan penghantaran percuma dengan perbelanjaan minimum RM11. Para pembeli juga boleh membeli beratus-ratus barangan pada harga serendah RM1.10 semasa Jualan Kilat Shocking Sale.

“Dengan pelbagai promosi tiada tandingan dan ciri-ciri menarik yang dilancarkan berasaskan maklum balas dan permintaan pengguna, Shopee 11.11 Big Sale menekankan komitmen berterusan Shopee untuk membawakan pengalaman beli-belah dalam talian terbaik kepada pengguna di rantau ini. Kami menjemput semua pembeli untuk bersama-sama merebut tawaran hebat di Shopee 11.11 Big Sale,” rumus Ho.

Untuk maklumat lanjut tentang Shopee 11.11 Big Sale, layari:

BABY KOALA Jadikan Penyimpanan Susu Ibu Lebih Teratur

Jenama bayi baru di Malaysia ini membantu ibu-ibu menyusu meyimpan susu dengan lebih mudah dan teratur

Ia sejajar dengan tagline Baby Koala dalam menjadikan kehidupan ibu-ibu yang sedang menyusukan bayi menyimpan susu dengan lebih mudah.

PA235346

Label Botol Baby Koala merupakan produk genius yang pernah dihasilkan menjadikan penyimpanan susu ibu lebih teratur.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Label Botol Baby Koala direka secara unik dengan menggunakan silikon gred makanan yang berkualiti tinggi, terutamanya untuk melabelkan botol penyimpanan susu dan botol bayi untuk meringankan beban ibu-ibu yang sering mencabut dan mencuci kesan label kertas sticker atau mencuci dakwat marker pen pada botol susu atau bekas makanan.

Ia adalah suatu produk yang amat penting bagi setiap ibu menyusu yang menggunakan botol sebagai pilihan untuk penyimpanan susu. Sama ada anda sedang mengepam semasa waktu bekerja atau hanya di rumah, Label Botol Baby Koala membolehkan anda melabel botol dengan nama, tarikh dan kandungan tanpa sebarang masalah untuk mengelakkan campuran. Tulis, basuh dan tulis semula sekerap yang anda suka.

Disasarkan kepada kebanyakan ibu yag menyusu, label ini membantu mereka untuk menjadi lebih bersedia dan teratur. Dengan alat yang betul, penyimpanan susu ibu jauh lebih mudah dan momen-momen menyusukan bayi menjadi lebih tenang dan aman.

Label Botol Baby Koala ini bukan sahaja boleh digunakan pada botol penyimpanan susu badan tetapi boleh digunakan untuk cawan sippy, botol air dan bekas makanan kecil dan sebagainya. Label yang menarik dan berwarna-warni ini boleh ditulis semula, boleh dibasuh & boleh digunakan semula untuk kegunaan harian.

Setiap pek mengandungi EMPAT keping Label Botol Baby Koala dan 1 pen marker. Produk ini juga memberi manfaat kepada semua peringkat umur dan sesuai untuk penjagaan harian, tadika, sekolah, semasa bersukan dan juga di pejabat.

Keistimewaan Produk

  • Boleh digunakan dengan mana mana pen marker. Mudah dipadam dengan air
  • Sangat elastik dan fleksibel
  • Dihasilkan daripada silicon gred makanan bekualiti tinggi yang bebas daripada BPA, BPS, PVC dan Phthalate
  • Produk mesra alam dan tidak toksik. Mudah dan menjimatkan
  • Boleh dimasukkan di dalam sterilizer, dishwasher dan microwave
  • Sangat disyorkan untuk setiap kanak kanak. Sesuai untuk ibu-ibu menyusu untuk melabelkan botol simpanan susu, susu formula untuk mengenalpasti botol bayi, sippy cup dan botol air terutamanya di pusat penjagaan anak, tadika dan sekolah
  • FDA Amerika Syarikat diluluskan

Cara Penggunaan Label Botol Baby Koala

  1. Masukkan Label Botol Baby Koala pada botol
  2. Tulis pada label menggunakan pen marker yang disediakan atau mana-mana permanent marker pen. Tunggu selama beberapa saat untuk membiarkan dakwat kering sebelum menggunakannya
  3. Jika memanaskan botol di dalam air, pastikan lap label perlahan-lahan supaya tulisan tidak hilang
  4. Selepas mencuci label, jika ingin menulis semula dengan serta merta, pastikan label kering dengan mengelapnya dengan tuala kering
  5. Untuk menghilangkan tulisan, hanya perlu bilaskan label dengan air dan gosok atau lap dengan span
  6. Untuk penggunaan chiller bag dengan pek ais, pastikan botol simpanan susu diletakkan dalam ziplock bag secara individu bagi mengelakkan kelembapan yang boleh menyebabkan tulisan hilang

Label Botol Baby Koala berharga RM49.90 dan setiap pek mengandungi 4 keping label botol dan 1 pen marker.

Baby Koala kini menjadikan hidup ibu lebih mudah!

Untuk sebarang pembelian dan maklumat lanjut, sila layari:

Jazz & Co Beri Keyakinan Pada Si ‘Plus Size’

Bukan mudah mencari pakaian yang sesuai kalau punya badan ‘plus size’. Kadang-kadang dah excited bila jumpa yang cantik tapi tak muat pulak. Frust betul!!

Tak apa, sekarang tak perlu lagi pening nak cari baju yang sesuai.

Jazz & Co Media Launch (5)

Baru-baru ini. Jazz & Co melancarkan koleksi untuk mereka yang mempunyai badan ‘plus size’ di pusat beli-belah di Bangsar. Ia dilancarkan sempena musim perayaan yang bakal diraikan tidak lama lagi.

Koleksi pakaian jenama ini menampilkan nilai kecantikan asli secara tak langsung memberi keyakinan diri kepada pemakainya.

Dengan penampilan khas pengacara radio selebriti dan Naib Juara Malaysian Idol 2004, Dina Nadzir sebagai pengacara majlis, acara ini adalah inisiatif Jazz & Co untuk membawakan trend fesyen yang bermakna dalam industri ‘plus size’. Sebagai salah seorang komuniti ‘plus size’ yang berpengaruh, Dina turut membuat persembahan bagi memeriahkan lagi suasana majlis.

Pelanggan utama Jazz & Co yang terdiri daripada komuniti ‘plus size’ menjadikan jenama ini bermatlamat untuk memperkasakan mesej kecintaan dan penerimaan diri.

Busana lengkap Jazz & Co direka dengan penuh gaya bagi memenuhi keperluan lelaki dan juga wanita. Koleksi pertama yang ditampilkan merangkumi kira-kira 24 set pakaian kasual yang digayakan secara profesional supaya pemakai dapat mencapai keselesaan dan tampil bergaya. Koleksi ini membuktikan komitmen Jazz & Co dalam memenuhi keperluan pembeli dalam talian yang mana majoritinya ialah golongan muda.

Jazz & Co Media Launch (3)

“Pembeli utama kami terdiri daripada golongan muda yang ingin kelihatan unggul seperti orang lain, sama ada di rumah ataupun di tempat kerja. Oleh sebab itu, koleksi busana kasual dan pejabat kami adalah antara yang terlaris di pasaran.” kata Pengarah Jazz & Co, Jasdeep Katari.

Selain pilihan yang pelbagai, pembeli juga tidak perlu risau untuk mencari saiz pakaian yang sesuai dengan mereka. Hal ini demikian kerana jenama ini mengikuti panduan carta saiz tunggal yang tepat untuk setiap keluaran koleksi; memastikan ukurannya adalah seragam.

Oleh itu, meskipun tanpa dicuba secara fizikal, pembeli Jazz & Co tidak perlu risau kerana setiap pesanan akan muat dengan sempurna apabila ia tiba ke tangan mereka. Walaupun kejadian pemulangan jarang berlaku, namun laman dalam talian Jazz & Co tetap menawarkan dasar pertukaran item yang fleksibel.

Koleksi kedua Jazz & Co yang dipamerkan semasa acara pra-tonton eksklusif menampilkan pakaian pejabat dan juga busana malam hari. Rekaan unik yang dihasil dengan sempurna mencuri tumpuan tetamu majlis; lebih-lebih lagi apabila kebanyakannya diperbuat daripada fabrik premium Eropah.

“Bagi memastikan kualiti produk kami mematuhi piawaian yang ditetapkan, semua koleksi akan menjalani proses kelulusan yang ketat, membolehkan pembeli merasa terjamin dengan apa yang dibeli. Suatu ketika dahulu, saya tidak dapat mencari jenis pakaian bersaiz besar yang benar-benar saya ingini. Hal ini menyedarkan saya akan kekurangan pilihan pakaian ‘plus size’ dalam pasaran. Jika anda dapat menemuinya sekalipun, stailnya adalah biasa-biasa sahaja.” jelas Jasdeep.

Misi utama Jazz & Co adalah untuk menawarkan pelbagai pilihan pakaian ‘plus size’ yang bersifat fungsional dan estetik. Ia diilham dan dimotivasikan daripada pengalaman peribadi Jasdeep sebelum beliau membangunkan laman portal berkenaan.

Bagi memenuhi keghairahan pengasasnya dalam merapatkan jurang industri fesyen di Malaysia, Jazz & Co menyediakan pakaian penuh gaya untuk komuniti ‘plus size’.

Dalam usaha mencetuskan minat pembelinya, Jazz & Co telah berjaya dengan mencipta keunikan yang membezakan jenamanya berbanding jenama tempatan yang lain.
Sebagai jenama yang mensasarkan setiap peringkat umur, Jazz & Co tampil dengan koleksi yang bergaya, bersemangat dan ceria. Ini adalah bertentangan dengan persepsi umum bahawa pakaian bersaiz besar adalah bersifat hambar dan serius.

Secara ringkasnya, Jazz & Co percaya bahawa komuniti ‘plus size’ juga mampu membawakan gaya fesyen yang sama seperti orang lain. Selari dengan situasi masyarakat yang semakin menerima bentuk tubuh badan bersifat bukan konvensional, pembeli digalakkan untuk menerima kecantikan dalaman dan luaran mereka. Ia merupakan cara terbaik untuk menunjukkan rasa kecintaan diri.

Dengan acara pra-tonton fesyen eksklusif ini, Jazz & Co berharap dapat memberi inspirasi kepada komuniti ‘plus size’ untuk mengikuti tren fesyen semasa seperti individu lain, terutamanya ketika musim perayaan.

Pada masa yang akan datang, pelanggan akan dapat mengikuti lebih banyak lagi kempen dan promosi menarik di portal. Ia adalah sebagai inisiatif Jazz & Co untuk mengembangkan lagi koleksi dan pasarannya.

“Fokus utama kami pada masa ini adalah untuk mengembangkan pasaran Jazz & Co menjangkaui peringkat antarabangsa. Pihak kami sedang berusaha keras untuk merealisasikan impian ini.” kata Jasdeep.

Untuk maklumat lanjut berkenaan Jazz & Co, sila layari:

  • laman sesawang Instagram dan Facebook @jazzncofashion
  • laman web www.jazznco.com untuk koleksi busana ‘plus size’ serta pelbagai lagi koleksi yang menarik

MYDIN bersama Raviraj Sdn Bhd Rai Kempen “Lighting Hopes This Deepavali”

Sempena sambutan Deepavali tak lama lagi, MYDIN telah mengadakan satu majlis Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR) bersama-sama Raviraj Sdn Bhd bagi meraikan perayaan itu.

Bertemakan “Lighting Hopes This Deepavali“, ia melibatkan 62 cawangan MYDIN di seluruh negara bermula dari 18 Oktober hingga 31 November 2018.

44554521_2176859022348689_5440878331648016384_n - Copy

Majlis CSR ini diadakan untuk membantu golongan kurang bernasib baik agar mereka dapat bersama-sama meraikan Deepavali.

Dalam majlis yang dihadiri oleh Kumpulan Pengarah MYDIN dan Enrico serta Pengarah Urusan Raviraj Sdn Bhd, V. Rajendran Velayudhan Nair. MYDIN dan Raviraj telah menjemput penghuni dari Pusat Jagaan Kanak-Kanak Kurang Upaya Kirtash di Rawang sebagai wakil daripada empat rumah jagaan untuk bersama-sama meraikan sambutan Hari Deepavali.

Setiap pembelian produk Raviraj di mana-mana cawangan MYDIN, RM0.30 akan disumbangkan kepada badan-badan kebajikan seperti Pusat Jagaan Kanak-Kanak Kurang Upaya Kirtash di Rawang, Pusat Jagaan Sinar Ceria di Bukit Mertajam, Pulau Pinang, Pertubuhan Kebajikan Vivekananda di Rembau, Negeri Sembilan dan Yayasan Seribu Harapan Malaysia di Shah Alam, Selangor.

Raviraj Sdn Bhd yang ditubuhkan pada tahun 1991 pernah memenangi banyak anugerah sejak ia ditubuhkan antaranya Anugerah Superbrands pada tahun 2006. Kejayaan syarikat pembungkusan semula, pengimportan, pengeksportan, kontrak pembungkusan dan pengedaran ini telah menjadi inspirasi bagi mencapai tahap yang lebih tinggi dalam pengiktirafan jenama.

Ia juga nenjadi syarikat pengeluar makanan India yang pertama menerima ISO 22000 pada tahun 2005. Dengan menggabungkn HACCP, GMP dan pensijilan HALAL yang dimili, Raviraj pernah memenangi Anugerah Jenama Terbaik MIB pada tahun 2015 dan Anugerah Kecemerlangan Sumber Manusia 2014 “Kecemerlangan Pemenang Perak dalam Kesejahteraan Tempat Kerja”.

Antara produk yang diedarkan adalah Enrico’s, Hi Top Tea, Pancha, Keywee, My Kaapie, Mapilai, Lif-On,SpiceVeg, Soyamate, Surabi, Adishtam, Hi Cup Tea, SugarLif dan banyak lagi..

 

Pesta Beli-Belah SHOPEE 9.9 Kembali Semula dengan Diskaun Hebat Sehingga 99%

Yessaaa!

Dan kali ini, acara beli-belah tahunan terbesar di Asia Tenggara dan Taiwan oleh Shopee bakal dianjurkan selama 14 hari bermula 27 Ogos nanti hingga 9 September.

Shopee - 9.9 - Image A

Ia diadakan berikutan kejayaan acara itu pada tahun lepas yang mencatatkan peningkatan pesanan sebanyak TIGA kali ganda dan pertambahan kunjungan tapak web sebanyak LIMA kali ganda!!

Shopee 9.9 Super Shopping Day, yang membabitkan lebih 10,000 penjual, 120 jenama, dan 40 rakan korporat, membawakan pelbagai tawaran hebat kepada pengguna meliputi semua kategori produk.

Malah menjelang 9 September, Shopee akan mengadakan hari bertema hebat, setiap satu dengan promosi menarik, termasuk jualan kilat dan potongan sehingga 99% atas pelbagai produk berasaskan tema tawaran pada hari berkenaan.

Shopee telah berkembang pesat tahun lepas, dan kami kini menjadi destinasi beli-belah pilihan bagi pembeli dan penjual bukan sahaja di Malaysia, tetapi juga di seluruh rantau. Ini merupakan tahun ketiga kami menganjurkan pesta beli-belah tahunan 9.9 di Malaysia, dan dijangka menjadi acara terbesar pernah kami anjurkan.

Shopee 9.9 Super Shopping Day telah dilancarkan sebagai tanda penghargaan kepada semua pengguna kami; sejajar dengan itu, kami terus mengukuhkan hubungan dengan jenama terkemuka untuk membawakan lebih banyak tawaran eksklusif, dan melancarkan inisiatif baharu dalam usaha menambah baik pengalaman beli-belah keseluruhan,” kata Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau Shopee di majlis pelancaran.

Manfaat hari bertema hebat, termasuk Jualan Hebat Mengejut

Mulai 27 Ogos, pengguna boleh menikmati acara beli-belah maraton tanpa henti selama 14 hari, dengan hari bertema setiap 24 jam secara berturut-turut.

Setiap hari, pengguna boleh memanfaatkan pelbagai promosi dengan tema harian, bermula dengan Pesta Jenama Hebat (Super Brands Festival) pada 27 Ogos.

Dalam Pesta Jenama Hebat, rakyat Malaysia boleh memanfaatkan tawaran luar biasa dengan potongan sehingga 99% untuk produk paling hangat daripada pelbagai jenama kegemaran ramai termasuk:

  • Nestle
  • L’Oreal
  • Russell Taylors
  • honor
  • Mead Johnson
  • Elianware
  • Her Jewellery
  • Thunder Match
  • Watsons
  • PETPET.

Tambahan lagi, Shopee telah berganding bahu dengan rakan korporat seperti Citibank, VISA, Hong Leong Bank dan BHP untuk terus menambah nilai bagi pelanggan selepas mereka tidak lagi berada dalam talian.

Pengguna boleh merebut tawaran hebat produk selebriti paling hangat di Shopee Celebrity Squad. Sejak pelancaran pada bulan Mei, Shopee Celebrity Squad telah mendapat sambutan hangat daripada peminat bintang-bintang tempatan termasuk Dato’ Sri Siti Nurhaliza, Nora Danish dan Emma Maembong.

Pastikan anda mengingati tarikh 9 September kerana Shopee akan mengadakan 9 pusingan menarik Jualan Kilat (Shocking Sale) yang menjanjikan potongan 99% bagi produk paling popular.

Di samping itu, pengguna juga boleh mendapatkan baucar eksklusif menawarkan diskaun besar bagi pelbagai kategori produk termasuk Barangan Pengguna Laris (FMCG), Fesyen, Elektronik, dan Gaya Hidup.

Shopee Shake dengan tabung 99 juta syiling Shopee

Sejak dilancarkan tahun lepas, Shopee Shake Shake telah dimainkan sebanyak 70 juta kali oleh beribu-ribu pengguna. Untuk terus menggalakkan permainan Shopee Shake sempena Shopee 9.9 Super Shopping Day, Shopee akan menambah tabung syiling kepada jumlah luar biasa 99 juta syiling sepanjang kempen.

Bukan itu sahaja, Shopee akan berbuat demikian secara ‘kaw kaw’ dengan membuka 9 slot masa pada 9 September, dengan 2 permainan setiap pengguna untuk setiap slot; supaya pemain boleh menggoncang dan menang sehingga 18 kali setiap 24 jam.

Tawaran yang disediakan bukan sahaja lebih besar dan lebih baik, Shopee 9.9 Super Shopping Day juga bakal menghimpunkan peruncit dan peserta industri yang terbesar di negara ini.

Sebagai sebahagian daripada pelancaran 9.9 Super Shopping Day, Shopee akan menganjurkan perbincangan panel bertajuk Membina Ekosistem E-dagang Serba Maju Menerusi Pakatan Strategik, melibatkan para pemimpin daripada jenama terkenal seperti PayNet, RHB, KLFW, Digi dan XES yang berkongsi idea untuk menyuburkan ekosistem e-dagang di Malaysia.

“E-dagang di Malaysia semakin berkembang maju, dan berasaskan pakatan kukuh dengan industri, pengguna dapat menikmati kemudahan pembayaran dan logistik lebih baik, pilihan produk lebih luas, ciri lebih menyenangkan dan tawaran lebih menarik untuk membeli produk kegemaran mereka.

Kami telah membawakan rangkaian tawaran dan promosi menyeluruh yang disesuaikan mengikut selera pengguna kami untuk Shopee 9.9 Super Shopping Day dan kami yakin pembeli pasti gembira dengan pengalaman beli-belah tiada tandingan di acara beli-belah serantau terbesar kami,” rumus Ho.

Kunjungi shopee.com.my/99 untuk mendapatkan maklumat lanjut. Muat turun Aplikasi Shopee secara PERCUMA menerusi Apple App Store atau Google Play Store.