OPTIMAL PREMIUM MOTOR & PRIME X SIGNATURE BEKERJASAMA BUKA PUSAT PERINCIAN KERETA

TAHNIAH atas pembukaan OPM & PrimeX Signature pada 24 September lalu!

IMG20220924130105

Majlis perasmian pembukaan OPM & PrimeX Signature ini telah dirasmikan oleh Timbalan Menteri Kementerian Belia dan Sukan (KBS), YB Senator Dato’ Sri Ti Lian Ker.

1664090781996428-0 (2)

Credit: m3g4tzreview.blogspot.com

“Selama bertahun-tahun, Malaysia telah menarik minat pengeluar automotif global dan tempatan, menjadikan kita negara ketiga tertinggi dalam permintaan industri automotif di Asia Tenggara. Dengan pelancaran fasiliti ini, OPM, PrimeX dan TOC bukan sahaja menunjukkan perkembangan industri automotif Malaysia, tetapi juga menyediakan peluang kerjaya dan latihan kemahiran kepada para belia dengan melengkapkan mereka dengan ilmu pengetahuan yang berguna untuk masa yang akan datang.”.

IMG20220924143017 (2)

Kerjasama kedua-dua pihak itu menyaksikan pembinaan fasiliti seluas 43,000 kaki persegi di Malaysia menjelang 2025. Ia dilengkapi dengan bilik pameran, pusat pemulihan kereta, perincian kereta, aksesori, pusat jual beli dan banyak lagi, yang bakal menjadi mercu tanda di Malaysia.

Dalam majlis itu juga turut diumumkan kerjasama bersama TOC Automotive College (TOC) yang bernilai RM10 juta yang mana akan digunakan untuk membina fasiliti industri bersepadu kereta lumba dan akademi automotif.

Selain itu, satu akademi automotif bernama Auto Detailing Academy (ADA) turut dibangunkan untuk mereka yang ingin menjadikan bidang automotif sebagai kerjaya. Pelbagai kursus ditawarkan di akademi tersebut antaranya teknologi automotif, kejuruteraan, pemulihan kereta, perincian kereta dan banyak lagi.

Encik Simpson Tan, pengasas Optimal Premium Motors berkata,

1664090549259121-2 (2)

“OPM, PrimeX dan TOC akan melabur sebanyak RM10 juta untuk membangunkan fasiliti baru ini sebagai platform pendidikan automotif kepada belia dan mencipta lebih 600peluang pekerjaan. Ini termasuk latihan teknikal yang menyeluruh, lengkap dengan maklumat industri terkini sebagai pemangkin populasi pekerja mahir di negara kita.”

IMG20220924135759 (2)

“Kami percaya ini merupakan batu loncatan untuk kami berjaya di mana kepakaran dan pengalaman peneraju-peneraju industri automotif digabungkan. Usahasama ini pasti mencipta permintaan yang tinggi terhadap fasiliti kereta bersepadu lumba di seluruh rantau ini dan membawa industri automotif Malaysia ke peringkat yang seterusnya” -Pengarah PrimeX Signature Sdn. Bhd., Chris Lee Sheng Hong.

IMG20220924140144 (2)

Dengan semangat untuk menggalakkan belia mencapai kecemerlangan, Ketua Pegawai Operasi (COO) TOC Automotive College (TOC), Alfred Foo turut menyatakan, usaha sama ini akan membolehkan mereka untuk melangkaui jangkauan mereka dalam menyampaikan pengalaman pembelajaran automotif dalam pasaran dan lebih penting lagi, menyediakan sokongan berterusan.

Bukan itu sahaja, OPM dan PrimeX turut menyumbang RM10,000 kepada pertubuhan bukan kerajaan, Kelab Harmoni Malaysia sebagai usaha untuk mempromosikan perpaduan melalui pendidikan dan menyemai belia-belia di Malaysia. OPM, PrimeX dan TOC teruja untuk berkongsi usahasama terbaru mereka dengan masyarakat dan akan terus menonjolkan apa yang ditawarkan oleh industri automotif Malaysia kepada dunia.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Powered by WordPress.com.

%d bloggers like this: