HOSPITALITY 360 & WYNDHAM JALIN KERJASAMA UNTUK LUASKAN PORTFOLIO PENGURUSAN HOTEL

Tahniah Hospitality 360 Sdn Bhd (“H360”) dan Wyndham Hotels & Resort (“Wyndham”) atas jalinan kerjasama ini!

DSC00090 (2)

Dengan pemeteraian perkongsian strategik ini, kedua-dua pihak dapat mengembangkan portfolio masing-masing dalam pengurusan hotel, resort serta pangsapuri servis di seluruh Malaysia.

Ketika H360 dan Wyndham mengingati objektif bersama untuk meneruskan urusan komersial dan memperdalam hubungan perniagaan mereka, orang ramai dapat menyaksikan permulaan lembaran baharu dalam perkongsian hebat kedua-dua pihak ini. Di bawah syarat perjanjian perkongsian, H360 akan menyampaikan sekurang-kurangnya 15 hotel yang ditandatangani sebagai francais di bawah pelbagai jenama milik Wyndham dalam tempoh ENAM tahun akan datang.

Sebagai menandakan perkongsian hebat ini, terdapat beberapa Memorandum Persefahaman (MoU) dan perjanjian bagi H360 untuk menguruskan, di bawah pelbagai jenama Wyndham, 4 hotel dan pangsapuri perkhidmatan mewah di Sabah.

DSC00114_ (2)

MoU itu ditandatangani antara Wyndham dan pemaju hartanah hotel, iaitu Jesselton Newcity Development Sdn. Bhd; dan Sumbangan Aru KK Sdn. Bhd; untuk hartanah yang seterusnya akan diuruskan sebagai jenama Wyndham Grand, Dolce by Wyndham dan Ramada by Wyndham. Pembinaan hotel ini, dengan lebih 2,000 unit bilik akan dimulakan secara berperingkat mulai 2023 dan dijangka siap menjelang 2027.

DSC00146_ (2)

Sebagai tambahan kepada perancangan pemeteraian pada 5 Disember lalu, H360 melalui perkongsian strategik yang baru diumumkan dengan Wyndham juga mempunyai hartanah hotel lain dalam perancangan. Ia adalah hartanah utama masa depan, Wyndham Grand TRX KL dengan lebih daripada 190 bilik, dibangunkan oleh Core Precious Development Sdn Bhd. Pembinaan sudahpun dijalankan dan dijangka siap menjelang S4 2023; manakala Ramada yang baru dibina oleh Wyndham The Straits Johor Bahru dengan lebih 190 bilik bakal beroperasi menjelang S1 2023.

Antara projek yang masih dalam pembinaan termasuk projek pangsapuri perkhidmatan mewah 85 bilik Isola KLCC, dibangunkan oleh OCR Berhad, 152 bilik Shahzan Kuantan di Pahang, 204 bilik Trinidad Suites Puteri Harbour di Johor dan tiga lagi hartanah iaitu 88 bilik Lisbon Melaka, 158 bilik Trigo Kuala Lumpur, dan 90 bilik Shahzan Frasers Hill semuanya dijangka menandatangani jenama Koleksi Tanda Dagangan Wyndham.

Memandang ke hadapan dan melalui pelbagai perjanjian, H360 menyasarkan untuk mencapai portfolio kira-kira 5,000 bilik di seluruh Malaysia menjelang 2027.

Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Hospitality 360 Sdn Bhd, Dato’ Indera Naresh Mohan berkata,

“Ini adalah masa yang mengujakan bagi kami kerana kami mengembangkan portfolio pengurusan hotel kami ke lebih banyak lokasi di seluruh negara. Hartanah yang akan kami uruskan disasarkan pada segmen pasaran yang berbeza, daripada pengembara masa lapang dan keluarga kepada pengembara perniagaan. Kami tidak sabar-sabar untuk bekerjasama dengan Wyndham untuk memastikan semua tetamu kami mendapat pengalaman penuh dan holistik di hartanah terurus kami”

Naib Presiden Pembangunan, Asia Tenggara & Pasifik untuk Wyndham, Matt Holmes berkata,

“Dengan menandatangani perjanjian strategik ini dengan Hospitality 360 Sdn. Bhd, kami terus mengembangkan kehadiran operasi kami di Malaysia. Langkah ini akan meletakkan Wyndham dengan kukuh untuk memanfaatkan peningkatan eksponen dalam permintaan perjalanan yang telah meningkat sejak awal 2022 apabila sempadan dibuka semula merentas pasaran utama di Asia Pasifik. Memandang ke hadapan ke arah masa depan, kami teruja dan gembira untuk mengukuhkan perkongsian dengan Hospitality 360 di Malaysia dan menyampaikan perkhidmatan ikonik ‘Count on Me’ kami kepada tetamu perniagaan dan percutian kami”

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Powered by WordPress.com.

%d bloggers like this: