MALAYSIA GENOMICS & DIVINE GENES BEKERJASAMA TAWAR UJIAN GENETIK

Malaysian Genomics Resource Centre Berhad (“Malaysian Genomics” atau “Kumpulan”), pakar genomik dan biofarmaseutikal terkemuka, hari ini mengumumkan bahawa telah menandatangani perjanjian kerjasama strategik dengan Divine Genes Sdn Bhd (“Divine Genes”) untuk bekerjasama dalam peluang perniagaan berhubung dengan peningkatan dan pengedaran ujian genetik antarabangsa untuk kesihatan reproduktif.
Divine Genes adalah syarikat pegangan pelaburan yang terlibat di dalam perniagaan pengedaran produk farmaseutikal, perkhidmatan perundingan kewangan serta barangan dan perdagangan am.

Di bawah kerjasama strategik ini, ujian genetik Divine Genes untuk kesihatan reproduktif akan ditambah di dalam portfolio ujian genetik Malaysia Genomics, yang akan memasarkan dan mengedarkan ujian ini di Malaysia dan luar negara. Kedua-dua pihak juga akan bekerjasama dalam meningkatkan produk.

Encik. Sasha Nordin, Ketua Pegawai Eksekutif Malaysian Genomics berkata,

“Kekurangan kesuburan dan kadar kelahiran adalah perkara biasa di seluruh dunia, dan permintaan untuk perubatan reproduktif semakin meningkat di banyak negara. Ujian kesuburan baru yang didorong oleh DNA ini dapat membantu pakar kesihatan reproduktif dan pesakit mereka membuat keputusan penting dalam menyokong meningkatkan hasil rawatan kesuburan. Ujian ini akan membentuk bahagian penting dalam portfolio saringan genetik Genomik Malaysia daripada lebih 550 ujian yang terdapat di seluruh Asia Tenggara dan Timur Tengah di mana kita mempunyai kehadiran.”

Dr. Pawel Suwinski, Pengarah Divine Genes berkata,

“Ini adalah peluang yang baik bagi kami untuk bekerjasama dengan organisasi dengan jangkauan pasaran, rekod prestasi dan platform untuk mengedarkan ujian kami. Kerjasama ini merupakan platform yang baik bagi kedua-dua pihak untuk memanfaatkan kekuatan masing-masing dalam meningkatkan produk dan mengembangkan pasaran untuk ujian.”

Layari http://www.mgrc.com.my untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Powered by WordPress.com.

%d bloggers like this: