PELANGGAN ASTRO BOLEH NIKMATI VIU PREMIUM SECARA PERCUMA DENGAN ULTRA BOX

Astro juga memberi akses PERCUMA ke Viu Premium kepada semua pelanggan Ultra Box sehingga 8 Jun 2023.

Pelanggan boleh strim rancangan seperti Nenek Bongkok Tiga, The Secret Romantic Guesthouse, Bilik Tepi yang mana tayangan perdananya bermula pada 10 Mac lalu, Return Man, Mantan Tapi Menikah dan Boys Planet melalui Ultra Box mereka atau on-the-go melalui aplikasi mudah alih Viu.

Pengarah Kandungan Astro, Agnes Rozario (kanan) berkata,

“Sebagai penambahan terbaharu kepada platform Astro baharu kami, Viu akan menambah lagi kedalaman dan keluasan kandungan untuk para pelanggan kami yang kini mempunyai akses kepada lebih 90,000 rancangan menerusi On Demand serta lapan aplikasi premium. Dengan sukan antarabangsa dan tempatan terbaik yang bersiaran secara langsung, kandungan hit Astro Originals, rancangan premium antarabangsa dan serantau serta kandungan signatures Astro kegemaran semua, kami yakin Viu akan mengukuhkan kedudukan Astro sebagai destinasi hiburan untuk rakyat Malaysia dengan drama-drama Korea yang meluas dan siri original.”

Ketua Pegawai Eksekutif Viu dan Pengarah Urusan PCCW Media Group, Janice Lee berkata,

“Kami sangat teruja melancarkan kerjasama ini bersama Astro. Kerjasama ini mampu meluaskan kecapaian penonton untuk kedua-dua pihak di serata Malaysia. Dengan capaian meluas dan pangkalan pelanggan Astro yang utuh serta komitmen berterusan daripada Viu terhadap kandungan-kandungan untuk para penonton Malaysia, kerjasama ini adalah penting untuk memajukan peningkatan pengguna dan penglibatan bagi kedua-dua perkhidmatan. Kami teruja untuk melihat para pelanggan Astro menjadi Viu-er baharu yang akan menikmati kandungan-kandungan kami dari seluruh Asia dengan drama seperti Viu Original Malaysia yang sedang trending, Nenek Bongkok Tiga dan Viu Original Korea, Taxi Driver 2 dan Delivery Man.”

Penambahan menarik Astro ini membawa kesinambungan kepada barisan aplikasi penstrimannya yang kukuh termasuk Netflix, Disney+ Hotstar, HBO GO, iQIYI, BBC Player, TVBAnywhere+ dan beIN SPORTS CONNECT.

Dengan matlamat untuk membawa lebih banyak hiburan dari seluruh dunia untuk dinikmati oleh pelanggan, Astro juga akan memperkenalkan Zee5 dan banyak lagi aplikasi kepada platform Astro tidak lama lagi.

Pelanggan Astro boleh mula strim semua rancangan kegemaran mereka di Viu dengan membuka aplikasi tersebut di Ultra Box mereka. Selain itu, mereka boleh klik “Pair Account” dan ikuti langkah yang tertera di skrin untuk log masuk dengan ID mereka atau reka ID asas baharu dan pautkan akaun mereka dengan Ultra Box untuk menikmati Viu di laman sesawangnya dan aplikasi mudah alih. Kini, para pelanggan boleh menikmati Viu dengan semua peranti mereka.

Viu Premium berharga RM14.90/sebulan (RRP). Para pelanggan Astro boleh terus mengakses Viu Premium dengan menambahnya ke langganan mereka pada tawaran eksklusif selepas 8 Jun 2023.

Sila layari www.astro.com.my/viu untuk mendapatkan maklumat terkini tentang tawaran-tawaran lain. Para pelanggan yang tidak mempunyai Ultra Box dan ingin menebus percubaan percuma ini boleh menaik taraf ke Ultra Box dengan menghubungi Pusat Perkhidmat Pelanggan di 03-9543 3838.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Powered by WordPress.com.

%d bloggers like this: