HOORREY X FEST RAYA HIMPUN 100 USAHAWAN SELEBRITI POPULAR TANAH AIR

Ia diadakan buat julung kalinya dan bakal menghimpunkan lebih 100 artis popular tanah air.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Asia Global Entertainment (International) Sdn Bhd, Datuk Mohammad Alif Hakim, festival tersebut telah mendapat kerjasama penuh dari Kelab Usahawan Selebriti Malaysia (KUSM) serta Artist Corner. Festival ini juga akan menyaksikan cubaan penganjur untuk mengadakan sebuah acara membeli-belah terbesar dalam tempoh 72 jam tanpa henti.

“Matlamat kami menerusi Hoorrey X Fest Raya ini adalah memberi peluang kepada rakan-rakan artis tempatan termasuk mana-mana peniaga lain untuk sama-sama berniaga di tapak yang telah kami sediakan. Umum tahu, saban tahun pada bulan Ramadan, banyak festival seumpamanya dianjurkan. Namun kami percaya, Hoorrey X Fest Raya juga mampu menarik ramai pengunjung dan memberi pilihan buat mereka untuk membeli-belah pelbagai barangan terutama persiapan menjelang hari raya nanti. Sebab itu, kami buka ruang perniagaan dan pengalaman membeli- belah selama 65 jam tanpa henti buat pengunjung di festival ini yang mungkin mahu mencari keperluan raya di saat-saat akhir,”katanya.

Selain itu, ditanya mengenai sasaran menganjurkan festival yang akan berlangsung selama 65 jam tanpa henti, kata Mohammad Alif, pihaknya tidak berhasrat untuk bersaing dengan mana-mana pihak yang mungkin sebelum ini pernah menganjurkan festival seumpamanya.

“Tiada istilah mahu bersaing dengan mana-mana pihak. Kami cuma mahu memberi peluang kepada para usahawan termasuk artis dan selebriti untuk menjalankan perniagaan masing-masing tanpa had masa selama tiga hari ia diadakan. Malah, dari satu perspektif lain, Hoorrey X Fest Raya juga akan menjadi medan pilihan di mana pelanggan dan pengunjung dapat membeli-belah sakan sempena hari raya di samping berpeluang merasai pelbagai acara menarik yang disediakan di sini. Saya melihat festival ini sebagai satu peluang dan platform untuk semua orang berniaga bersama-sama kami di tapak dan kemudahan yang disediakan,”

Berkongsi lanjut, katanya Mohammad Alif lagi, dia juga gembira dengan sambutan daripada rakan-rakan artis dan selebriti yang mahu berganding bahu menjayakan festival ini.

Antara rakan artis yang terlibat termasuk Lann A To Z, Wan Scoin, Jaafar Onn, Ayie Floor 88, Amer Forteen, Elyana, Aidil Aziz, Risteena, Izzue Islam, Rina Eva, Anne Abdullah, Farah Wahida, Car Farish, Ayu Damit, Soffi Jikan, Rahmat Mega, Sasha Aziz dan ramai lagi.

Dalam pada itu, Mohammad Alif berkata, sempena penganjuran Hoorrey X Fest Raya ini juga, pelbagai acara menarik turut akan diselitkan dan itu termasuk program Infaq Ramadan Hoorrey yang berbentuk jamuan berbuka puasa, moreh, sumbangan kelengkapan dan duit raya serta program sahur teramai di WTCKL.

“Ia juga menjadi antara acara yang paling ditunggu-tunggu kerana belum ada lagi program seumpamanya diadakan di tapak festival. Kami mahu semua orang hadir untuk bersama-sama merasai sendiri pengalaman bersahur beramai-ramai di WTCKL nanti.

Ia juga akan menjadi satu daripada sasaran kami untuk tersenarai dalam Malaysia Book of Records (MBOR). Justeru, mana-mana syarikat, GLC, NGO, orang perseorangan yang ingin turut serta menyumbang amat kami alu-alukan,”

Sehubungan itu, Mohammad Alif menyeru dan membuka peluang buat semua usahawan dan peniaga yang berminat untuk bersama-sama menyertai dan memeriahkan lagi Hoorrey X Fest Raya yang turut menawarkan sewa tapak pada harga terendah iaitu RM1,500.

Selain itu, Hoorrey X Fest Raya turut berbesar hati dan membuka peluang buat mana-mana pihak yang mahu menjadi penaja bersama festival ini.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Powered by WordPress.com.

%d bloggers like this: