SNS BERSAMA SAMSUNG MALAYSIA REVOLUSI PENDIDIKAN DENGAN PEMERKASAAN DIGITAL

Menurut SNS, pemberian tablet kepada pelajar merupakan langkah yang perlu ke arah mencapai pendigitalan dalam pendidikan. Peranti ini menawarkan pelbagai ciri canggih yang dapat meningkatkan proses pembelajaran dan mendedahkan pelajar kepada pelbagai pengetahuan. Dengan bantuan tablet ini, pelajar boleh belajar dengan lebih berkesan dan cekap, kerana mereka boleh mengakses koleksi sumber pendidikan yang luas dan bahan pembelajaran interaktif. Ia juga menyediakan pelajar untuk permintaan teknologi masa depan. Selain itu, dengan menggabungkan peranti digital ke dalam persekitaran pembelajaran, pelajar dapat mengembangkan kemahiran kritikal seperti penyelesaian masalah, celik digital, dan kebolehsuaian yang penting untuk berjaya dalam abad ke-21.

Pengarah Eksekutif SNS, Kelvin Pah berkata,

“Kami berbesar hati menerima anugerah daripada Samsung Malaysia, ini menunjukkan komitmen bersama kami untuk meningkatkan pendidikan melalui teknologi. Bekerjasama dengan Samsung Malaysia dalam inisiatif untuk menyediakan tablet kepada pelajar boleh meningkatkan celik digital dan menggalakkan pelajar membiasakan diri dengan teknologi yang berguna untuk masa depan mereka. Kami percaya kerjasama kami dengan Samsung Malaysia akan membuka jalan bagi pendekatan baharu dan inovatif terhadap pendidikan, dan kami berharap dapat bekerjasama untuk mengubah kehidupan pelajar di Malaysia.”

“Kami menghargai SNS kerana memilih kami sebagai rakan kongsi mereka untuk projek penting ini. Kami percaya bahawa objektif projek ini adalah untuk melengkapkan generasi muda dengan kemahiran yang diperlukan untuk menavigasi dunia yang semakin digital,” kata Denny Kim, Presiden Samsung Malaysia Electronics.

Untuk maklumat lanjut mengenai Samsung dan tawarannya, sila layari: https://www.samsung.com/my/

MENGENAI SNS NETWORK TECHNOLOGY BERHAD
SNS Network Technology Berhad (“SNS” atau “Kumpulan”) terlibat terutamanya dalam penyediaan produk, perkhidmatan dan penyelesaian ICT. Aktiviti perniagaan teras Kumpulan ialah penjualan produk ICT yang terdiri daripada perkakasan, peranti dan perkakasan berkaitan, serta penyediaan perkhidmatan dan penyelesaian ICT dan; penyediaan perkhidmatan pembaikan peranti dan berkaitan, serta penjualan perkhidmatan jalur lebar.

Di bawah perkhidmatan dan penyelesaian ICT, SNS menawarkan rangka kerja bilik darjah pintar JOI®, yang menyepadukan dan menggabungkan pelbagai ciri untuk menyokong pengajaran dan pembelajaran yang berkesan dan, Device-as-a-Service (“DaaS”), perkhidmatan berasaskan langganan. DaaS menawarkan produk ICT yang digabungkan kepada pelanggan yang terdiri daripada peranti dan perkhidmatan mengikut keperluan mereka.

Untuk maklumat lanjut, lawat www.sns.com.my

MENGENAI SAMSUNG ELECTRONICS CO., LTD.
Samsung mengilhami dunia dan membentuk masa depan dengan idea dan teknologi yang mengubah. Syarikat ini mengubah dunia dalam bidang televisyen, telefon pintar, peranti boleh pakai, tablet, peralatan digital, sistem rangkaian, serta penyelesaian ingatan, Sistem LSI, dan LED.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Powered by WordPress.com.

%d bloggers like this: