AMAZFIT T-REX ULTRA LENGKAP DENGAN CIRI PENGEMBARAAN

Encik Wu Jin, Pengurus Besar, APAC Amazfit Malaysia berkata,

“Dalam industri boleh pakai pintar yang pantas, kami sentiasa mendorong diri kami untuk berinovasi. T-Rex Ultra yang baru dilancarkan ini penuh dengan fungsi besar dan teknologi pintar. Ia dilengkapi dengan antara muka mesra pengguna yang menampilkan badan keluli tahan karat, sensor biometrik BioTracker PPG yang menyokong penjejakan darah-oksigen, dan sokongan Wi-Fi 2.4GHz yang membolehkan pengalaman berbilang persekitaran melalui siri ciri baharu yang optimum. Ini adalah jam tangan yang sesuai untuk setiap aktiviti luar; daripada motosikal lasak, terjun udara, ski alpine ke taman berjalan kaki, duduk di pantai atau berenang di kolam renang.”

“Penampilan dan berat yang sesuai untuk jam tangan pintar. Secara keseluruhan, reka bentuknya sangat menarik dan fungsinya mesra pengguna” kata peminat Amazfit Cik Wayne Phoo, DJ di MYFM, yang juga seorang yang gemar menyelam,

“Saya seorang yang sangat aktif, tetapi saya tidak pernah mempunyai tabiat memberi perhatian kepada petunjuk kesihatan saya. Dengan Amazfit T-Rex Ultra ini di pergelangan tangan saya, saya dapat memantau kadar denyutan jantung saya, indeks BMI, kiraan langkah, rekod senaman, dan banyak lagi.

Jam tangan pintar menyokong menyelam percuma hingga 30 meter, dengan 10 tahan air ATM, menjadikannya teman menyelam saya yang sempurna. Fungsi freediving mengira kedalaman air dan mempunyai fungsi senaman pernafasan yang membantu dengan aktiviti bawah air. Malah penyelam bukan bebas boleh menggunakan fungsi ini untuk mengesan pernafasan mereka. Hayat bateri sangat panjang. Saya mempunyai lebih daripada 20% hayat bateri yang tersisa setelah menggunakannya secara aktif selama seminggu”

Seorang lagi peminat Amazfit iaitu Ammar Salehan, yang juga penjelajah aktif, berkata,

“Fungsi GPS Amazfit T-Rex Ultra dengan satelit dwi-jalur adalah kukuh! Saya sangat gembira dengan alat keselamatan yang sangat membantu ini kerana ia boleh digunakan sebagai panduan untuk jalan yang betul dan meminimumkan kebarangkalian untuk sesat semasa mendaki. Butang tahan lumpur memastikan bahawa jam tangan pintar akan terus beroperasi walaupun jejaknya berlumpur dan kotor. Satu titik tambah ialah bantuan ketinggian dan peta luar talian yang boleh digunakan yang boleh dimuat naik ke jam tangan untuk memastikan penjelajah selamat dalam perjalanan.”

Fungsi pintar ialah kompas boleh ditetapkan pada paparan jam tangan dan mod GPS automatik. Bagi seseorang yang sering masuk ke hutan, kompas digunakan sebagai penunjuk arah. Sebagai seorang Muslim, mengetahui di mana kiblat, arah Mekah membantu dan mudah dengan kompas.

Ammar menjelaskan,

“Jam tangan itu disertakan dengan USB, jadi mudah bagi saya ketika saya berada di hutan, yang saya perlukan hanyalah power bank. Laluan dan aktiviti yang lengkap juga boleh dikongsi dengan aplikasi kesihatan dan kecergasan pada telefon saya. Merakam peristiwa pengembaraan boleh dilakukan melalui sambungan ke kamera GoPro untuk merakam detik-detik sekali seumur hidup”

Amazfit T-Rex Ultra didatangkan dengan lug boleh laras, 6 satelit GPS, 120 muka jam tangan, altimeter, kompas, cuaca, pasang surut, liputan matahari dan bulan, dan Zepp OS yang tiada tandingan, kini versi 2.0. T-Rex Ultra didatangkan dalam dua warna iaitu Abyss Black dan Sahara dan kini boleh didapati di Shopee dan Lazada pada harga RM1,899. Pada siapa cepat dia dapat, pelanggan akan pergi dengan satu set beg kering kalis air, jaket angin dan botol sukan semasa pembelian pada 18 Mei 2023.

Ketersediaan

Semua produk Amazfit yang diketengahkan boleh dibeli di platform:

Untuk maklumat lanjut tentang Amazfit, lawat www.amazfit.com

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Powered by WordPress.com.

%d bloggers like this: