JBL LANCAR SIRI BAR BUNYI BAHARU DENGAN KERJASAMA ALL IT HYPERMARKET

JBL®, pakar audio terkemuka dalam aplikasi profesional, kediaman, automotif, multimedia dan teknologi terhubung, melancarkan siri bar bunyi JBL baharu, termasuk:

JBL Bar 1300
  • JBL Bar 1300
  • JBL Bar 1000
  • JBL Bar 800
  • JBL Bar 500
  • JBL Bar 300
JBL Bar 300

Siri Bar baharu ini boleh ditemui di “JBL® Own Your Sound Experiential Roadshow” bermula dari 17 hingga 21 Mei di IOI City Mall.

Di pameran tersebut, satu bilik pengalaman bar bunyi direka khas untuk pengunjung merasai dan menikmati bunyi dari JBL Bar 1300.

Selain itu terdapat juga aktiviti lain yang menyeronokkan untuk keluarga, termasuk Cakar Manusia, Cabaran Tarian, Produk Peribadi, dan Gatchapon dan lain-lain.

JBL®, jenama audio gaya hidup di bawah Harman International, anak syarikat milik penuh Samsung Electronics Co, LTD., terkenal kerana penghasilan peralatan audio dengan bunyi yang unggul dan pengalaman audio yang mendalam untuk pengguna dan pasaran profesional. Barisan pembesar suara profesional JBL digunakan di lebih separuh daripada panggung wayang dunia, stadium sukan, dan tempat muzik. Barisan pengguna pembesar suara mudah alih, fon kepala, dan pembesar suara teater rumah adalah jenama yang paling pesat berkembang di planet ini untuk audiophiles, digital asli, atau e-atlet.

“Siri Bar JBL baharu membawa hiburan ke tahap yang terkini kerana teknologi ini menghasilkan kesan keliling dan ketinggian yang meletakkan orang ramai terus ke dalam aksi semasa mereka diabadikan dengan selesa di rumah. Barisan ini menawarkan pelbagai pilihan untuk dipilih oleh peminat hiburan termasuk bilangan pemandu up-driver, bunyi keliling DTS:X 3D, pembesar suara keliling tanpa wayar yang boleh dilepaskan dan subwoofer. JBL membawa teknologi bunyi sekeliling generasi akan datang kepada pengalaman teater rumah dengan memberikan rasa 3D melalui pengembangan pada set bunyi sekeliling yang mantap dengan lapisan tambahan bunyi overhead” kata Henry Yap, Pengarah Urusan Global Best United (M) Sdn Bhd.

Setiap JBL Bar menampilkan PureVoice Harman, teknologi yang menggunakan algoritma unik HARMAN untuk mengoptimumkan kejelasan suara walaupun kesan bunyi yang kuat mengambil alih supaya peminat filem dapat mengikuti plot yang paling kompleks.

Peminat hiburan juga boleh menghubungkan bar bunyi dengan mudah ke perkhidmatan muzik dalam talian melalui WiFi dengan pembesar suara yang serasi dan melayari platform muzik bersepadu untuk mencari lagu dan artis baharu melalui aplikasi JBL One baharu. Dengan tetapan aplikasi EQ baharu yang boleh disesuaikan sepenuhnya, pengguna boleh memperibadikan pengalaman mendengar mereka.

Mitchell Wong, Pengurus Pembangunan Perniagaan JBL Malaysia berkata,

“JBL telah mencapai kejayaan dalam bunyi keliling tanpa wayar (TWS) dalam siri JBL Soundbar. Persediaannya mudah kerana meletakkan pembesar suara anda untuk kualiti bunyi yang optimum adalah mudah. Kedua-dua pembesar suara berkuasa bateri tanpa wayar boleh tanggal menggunakan bunyi keliling DTS:X 3D, Multibeam™ dan Dolby Atmos® untuk mencipta pengalaman audio yang mendalam.”

Dengan sambungan yang dipertingkatkan dan kawalan yang mudah, hanya pautkan mana-mana rangkaian Bar JBL baharu dengan peranti berdaya pembantu suara dan minta Alexa, Google Assistant atau Siri untuk menstrim semua hiburan pilihan dengan serta-merta. Setiap bar bunyi baharu juga membolehkan akses kepada lebih 300 perkhidmatan penstriman muzik dalam talian melalui AirPlay 2, Alexa MRM dan Chromecast terbina dalam™. Pengguna juga boleh menikmati kandungan audio kegemaran, radio Internet dan podcast dalam definisi tinggi.

Ketersediaan:

⦁ Semua produk yang menampilkan JBL® tersedia untuk dibeli di ⦁ Lazada, ⦁ Shopee, dan semua peruncit terkemuka: ALL IT, Viewnet,Urban Republic, Thundermatch, Vivid Concepts, THT, PC Image, STY Group, Central Electric, One Living, AES, Keck Seng, Brightstar Computers, SS Audio dan Style Laser. JBL Bar 1300 boleh didapati secara eksklusif di Harvey Norman. (termasuk, Bunyi AI, Alat Flash, STY Electric)

⦁ Ketahui lebih lanjut mengenai JBL Bar Series dan produk lain di ⦁ https://www.jbl.com.my.

MENGENAI JBL

Selama lebih dari 75 tahun, JBL telah membentuk detik-detik yang paling tidak dapat dilupakan dalam kehidupan di penggemar muzik, gaya hidup, permainan dan sukan. JBL meningkatkan pengalaman pendengarann dengan kualiti audio yang unggul dan reka bentuk produk yang menggalakkan keperibadian dan ekspresi diri. Dengan kelayakan profesional yang tidak dapat ditandingi dan inovasi terkemuka dalam industri, JBL adalah perintis dalam industri audio kerana jurutera dan pereka yang bersemangat dan berbakat di seluruh dunia. JBL Pro Sound adalah teknologi utama yang mendorong budaya ke hadapan melalui acara budaya pop utama dan perkongsian dengan bakat terbaik dunia merentasi muzik, sukan dan e-sukan.

MENGENAI HARMAN

HARMAN International (harman.com), adalah anak syarikat milik penuh Samsung Electronics Co, LTD., direka bentuk menerusi ke juruteraan produk dan penyelesaian yang berkaitan untuk pembuat kereta, pengguna, dan perusahaan di seluruh dunia, termasuk sistem kereta bersambung, produk audio dan visual, penyelesaian automasi perusahaan; dan perkhidmatan yang menyokong Internet of Things. Dengan jenama terkemuka termasuk AKG®, Harman Kardon®, Infinity®, JBL®, Lexicon®, Mark Levinson® dan Revel®, HARMAN dikagumi oleh audiophiles, pemuzik dan tempat hiburan di mana mereka membuat persembahan di seluruh dunia. Lebih daripada 25 juta kereta di jalan raya hari ini dilengkapi dengan sistem audio dan kereta bersambung HARMAN. Perkhidmatan perisian kami menjana berbilion peranti mudah alih dan sistem yang disambungkan, bersepadu dan selamat di semua platform, dari tempat kerja dan rumah ke kereta dan mudah alih. HARMAN mempunyai tenaga kerja kira-kira 30,000 orang di seluruh Amerika, Eropah, dan Asia. Pada bulan Mac 2017, HARMAN menjadi anak syarikat milik penuh Samsung Electronics.

MENGENAI GBU

Global Best United (M) Sdn Bhd (GBU), adalah sebahagian daripada kumpulan syarikat TRIO yang mengedar produk elektronik di Malaysia sejak tahun 1993. GBU adalah pengedar tunggal produk pengguna JBL yang dilantik di Malaysia yang mengendalikan perkhidmatan pra dan selepas jualan hujung ke hujung JBL.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Powered by WordPress.com.

%d bloggers like this: