WARNER BROS RAI ULANG TAHUN STUDIO KE-100 BERSAMA PAVILION BUKIT JALIL DENGAN TEMA ‘CELEBRATING EVERY STORY’

Pengunjung yang hadir akan disajikan dengan tarikan dekorasi yang menarik, aktiviti hiburan, pameran, jualan barangan koleksi Warner Bros dan juga penebusan barangan eksklusif serta terhad bermula pada 25 Mei sehingga 25 Jun 2023.

Oleh itu, satu majlis meraikan ulang tahun Warner Bros yang ke-100 dan majlis pelancaran MID-YEAR FIESTA (MY FIESTA) telah diadakan di ruang tengah Pavilion Bukit Jalil.

Hadir dalam majlis itu adalah Pengarah Regal Path Sdn Bhd, Datuk Lee Whay Hoong; Ketua Pegawai Eksekutif Peruncitan Kuala Lumpur Pavilion Sdn Bhd, Dato’ Joyce Yap; Ketua Bahagian Perkongsian UOB Malaysia, Mr Fabian Poh dan Pengarah Bersekutu, Pelesenan Studio Pasific, Mr. Keith Ng mewakili Warner Bros. Studio.

MY FIESTA

Menara Air ikonik Warner Bros. Studio yang berdiri megah di tengah Centre Court, aras 2, Pavilion Bukit Jalil ini memaparkan peredaran masa, momen serta adegan filem penting sepanjang penubuhannya untuk satu abad yang lalu.

Terdapat pelbagai hiasan bertema serta latar belakang yang menarik untuk diabadikan sebagai kenang-kenangan seperti:

 • Platform 9¾ dari siri Harry Porter
 • Tom & Jerry Animation Studio
 • Mystery Machine terkenal dari siri Scooby Doo
 • Pameran The Flash yang menampilkan latar belakang adegan wayang tersebut dan aktiviti interaktif mengelilingi arca ikonik tersebut.

Selain itu, pengunjung akan dimeriahkan lagi dengan siri pameran prop interaktif dan koleksi barangan yang telah digunakan oleh studio tersebut sejak 100 tahun lalu seperti dari siri francais Wizarding World, DC Super Heroes, Batman & Wonder Woman serta sitcom TV 90-an FRIENDS dan banyak lagi.

Menarik bukan?

HADIAH EKSLUSIF DAN TERHAD ULANG TAHUN KE 100 WARNER BROS. STUDION DENGAN PEMBELIAN

Bermula 25 Mei sehingga 25 Jun 2023, beli dan tebus set cenderamata ekslusif WB100 rasmi di Pavilion Bukit Jalil seperti:

⦁ Buku Nota A5 WB100 – Dengan pembelian minima RM200 (pembelian minima RM150 untuk pemegang kad UOB dan CITIBANK)
⦁ Bekas Air WB100 – Dengan pembelian minima RM300 (pembelian minima RM200 untuk pemegang kad UOB dan CITIBANK)
⦁ 1x Cabutan Bertuah Baucar Pembelian (RM50 atau RM100) – Dengan pembelian minima RM500 (pembelian minima RM400 untuk pemegang kad UOB dan CITIBANK)

MY FUN ACTIVITIES

Dalam meraikan kerjasama ikonik bersama Ulang tahun ke 100 Warner Bros., pengunjung dijemput untuk menyertai Pertandingan Cosplay yang bakal diadakan pada 10 Jun 2023 nanti dan mereka yang memenangi pertandingan ini berpeluang untuk memenangi wang tunai, baucar beli belah dan cenderamata eksklusif WB100 seperti patung kecil DC dari Beast Kingdom, Batmobile dan patung aksi Batman, tabung pelbagai guna Justice League, Mysterious Wands dari Wizarding World: Harry Potter dan bekas air, lencana butang, tag bagasi ekslusif WB100 dan bermacam lagi.

Tanpa mengira peringkat usia, pastinya ada sesuatu keriangan menanti pengunjung untuk dinikmati di Pavilion Bukit Jalil sepanjang musim cuti sekolah ini.

Anda boleh membawa si kecil ke karnival pengembaraan interaktif World of Nickelodeon yang pertama di Malaysia dan Pinkfong Baby Shark Adventure Ville oleh Toy World di aras 5 (Zon Oren). Teruskan berhibur dengan menyaksikan wayang blockbuster terkini di pawagan TGV Cinemas di aras 5 (Zon Oren) yang baru sahaja beroperasi atau nyanyi sepuas hati bersama teman dan keluarga di K11 Karaoke, aras 5 (Zon Oren). Pengunjung turut diseru untuk menyelami dunia fantasi pembikin filem legenda Amerika melalui pameran The World of Tim Burton Pop-Up Museum, aras 2 (Zon Merah Jambu).

Keriangan diteruskan dengan pelbagai pameran menarik menanti pengunjung sepanjang cuti sekolah Jun ini di Pavilion Bukit Jalil Exhibition Centre, aras 5 (Zon Merah Jambu):

⦁ TRY COURSE EDUCATION FAIR 2023 [3 – 4 Jun 2023]
⦁ POKANIME PLANET 2023 [17 – 18 Jun 2023]
⦁ MYHOME EXHIBITION 2023 [23 – 25 Jun 2023]
⦁ iFOOD EXPO 2023 [30 Jun – 2 Julai 2023]

MY RETAIL THERAPY

Menampilkan lebih 400 pelbagai kedai jualan sehingga hari ini, para ibu bapa boleh nikmati terapi beli belah dengan menjamu mata di JunHO, @Work, Loretta, 1.dNA dan Sojuu untuk trend K-fashion terkini terletak di aras 3 (Zon Merah Jambu). Kegirangan diteruskan dengan koleksi menakjubkan di Uniqlo, Fred Perry dan HLA Concept Store, aras 3 (Zon Oren) serta saksikan koleksi pra-musim panas di Forever 21 yang kini dibuka terletak di aras 3 (Zone Merah Jambu). Kilaukan jari jemari dengan pelbagai pilihan koleksi perhiasan diri uniseks dari Joje, Zirconia Jewellery, aras 2 (Zon Oren) atau Elfi Jewellery, aras 4 (Zon Merah Jambu) untuk penampilan gaya baharu.

Bagi yang mengidamkan sesi manjaan diri ketika si cilik sibuk bersuka ria, belaikan diri dengan sesi urutan badan beraromaterapi ataupun urutan kaki di Siam Oasis, aras 1 (Zon Oren). Terdapat lebih banyak pilihan sesi manjaan diri yang patut dinikmati oleh para ibu bapa di Pavilion Bukit Jalil seperti sesi cucian wajah di Sothy’s ataupun di Skinz Santuary di aras 5 (Zon Merah Jambu), diteruskan dengan pelbagai sesi penjagaan rambut di Colour Room by APT, aras 5 (Zon Oren) dan sesi tatarias bulu mata oleh pakar di The Hair Tric & Lashility, aras 5 (Zon Merah Jambu).

MY FEAST

Dengan menyajikan lebih 150 pilihan restoran dan kafe, Pavilion Bukit Jalil semestinya destinasi syurga makanan yang terbaik untuk dinikmati oleh para pengunjungnya.

Berikut adalah beberapa cadangan bagi sesi menjamu selera terbaik bersama keluarga dan rakan-rakan:

 • Syurga Hot Pot : Haidilao Hotpot, Lamei Hotpot, One Dish One Taste, Mo-Mo Paradise, Suki-Ya,
  Zui Ma Tou Hotpot, XiangShan Fish Steamboat, Yuan Lao Si Hotpot
 • Pilihan Mersa Muslim : Two Cents Hot Wings, Oppa Toast, The Travelling Duck, Penang Chendul
 • Pastinya Halal : Grandmama’s, Madam Kwan, Mee Hiris China Muslim, Seniman
 • Pencuci Mulut : Perfect Ice, Yoghurt Cow, Street Churros, Go Coconuts
 • Manisan Sedap : Hazukido, Rollney, Bo The Avocado, Molten Chocolate Café
 • Ruang Privasi : Sushi Koi, Grand Harbour, Tonkatsu by Ma Maison

Untuk maklumat lanjut berkaitan aktiviti dan promosi sambutan cuti sekolah pertengahan tahun (MYFiesta) di Pavilion Bukit Jalil, layari www.pavilion-bukitjalil.com atau semak kemas kini terbaru melalui Facebook, Instagram atau hubungi Talian Khidmat Pelanggan di +603-8092 8888.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Powered by WordPress.com.

%d bloggers like this: