KENALI YUMEAT™:PRODUK DAGING BERASASKAN TUMBUHAN

yumeat™ dihasilkan dengan teliti supaya mempunyai rasa dan tekstur sama seperti daging serta mempunyai manfaat nutrisi dan pemeliharaan alam sekitar berasaskan tumbuhan.

yumeat™ membolehkan anda menikmati hidangan kegemaran tanpa berkompromi terhadap keenakan rasa, manfaat nutrisi dan kelestarian alam.

Dimasak dengan sempurna, yumeat™ menyediakan pelbagai pilihan hidangan yang memuaskan selera kepada penggemar daging, flexitarian dan vegan. Padat dengan protein sehingga 10g bagi setiap 100g, yumeat™ memberikan tekstur dan rasa daging sebenar yang anda idamkan apatah lagi ia rendah lemak tepu dan 0mg kolesterol.

Tanpa ramuan kimia yang menjejaskan kesihatan dalam yumeat™, ia sebaliknya mengandungi ramuan bersih, bebas GMO, bebas MSG, tanpa kandungan hormon, antibiotik mahupun bahan pengawet yumeat™ juga diiktiraf sebagai makanan halal memandangkan rangkaian produk yumeat™ mengandungi protein tumbuhan daripada kacang-kacang, gandum, oat dan cendawan yang tanpa GMO.

Dengan mengambil kira faktor kelestarian, yumeat™ menyediakan produk berkualiti tinggi dengan impak alam sekitar yang lebih rendah. Ia juga sedia untuk dimakan, bukan makanan beku, sangat enak dan memuaskan selera.

Ia boleh dimakan terus daripada tin ke burger, sandwic, sebagai sebahagian daripada hidangan salad, bersama taco atau roti bahn mi. Tambahkan dinamik rasa dengan menggoreng, menggoreng tanpa minyak atau menggunakan ketuhar gelombang mikro untuk hidangan goreng, mi atau nasi.

Menu yang direkomendasi:

1. Nasi Goreng Daging Berasaskan Tumbuhan

Cara menghasilkannya:

  • Masukkan nasi yang telah dimasak dan Daging Berasaskan Tumbuhan yumeat™ yang telah digoreng ke dalam sebuah kuali panas
  • Tambahkan Jagung Cawan Manis Ayam Brand™, garam, lada putih, bawang putih goreng dan kicap
  • Goreng sehingga semua ramuan sekata
  • Hias dengan hirisan daun bawang dan cili sebelum dihidang

2. Aglio Olio Daging Berasaskan Tumbuhan Pedas

Cara menghasilkannya:

  • Tumis bawang putih sehingga harum
  • Tambah Daging Berasaskan Tumbuhan Pedas yumeat™ yang telah dipotong dadu, kepingan cili dan daun pasli
  • Masak selama 3 hingga 4 minit sebelum memasukkan pasta angel hair yang telah direbus
  • Masukkan perasa secukup rasa

Layari laman www. yumeat.com untuk mencuba pelbagai pilihan hidangan yang enak dan lestari. Daripada bubur daging berasaskan tumbuhan sehingga kari Jepun dan popiah.

yumeat™ adalah pilihan lebih baik kerana tumbuhan yang digunakan ditanam seperti kacang soya, gandum dan cendawan yang bukan GMO, serta alga berkhasiat yang dituai dari laut. Tiada haiwan yang dibesarkan atau disembelih. Oleh itu, ia tidak mengandungi antibiotik mahupun hormon. Daging berasaskan tumbuhan seperti yumeat™ menghasilkan kurang 96% dalam pembebasan gas rumah hijau, mengurangkan sebanyak 87% dalam penggunaan air, 97% pencemaran air dan 98% penggunaan tanah.

yumeat™ dibuat dan dipek dalam tin-tin steril dengan kawalan kualiti oleh Ayam Brand™, jenama kegemaran dan dipercayai dalam industri makanan dalam tin dengan legasi selama 130 tahun. yumeat™ stabil pada suhu bilik, sedia dimakan dan mudah digunakan. Produk yumeat™ boleh didapati secara meluas di rangkaian pasar raya besar, pasar raya, kedai serbaneka dan kedai Official Ayam Brand di Lazada dan Shopee.

Berbanding daging merah, yumeat™ adalah lebih baik untuk anda dan insan tersayang kerana ia bebas kolesterol, GMO, antibiotik dan hormon serta mempunyai kandungan lemak dan lemak tepu yang jauh lebih rendah, pada masa sama, setanding dalam kandungan protein. Yang terbaik antara semua, ia tinggi serat yang penting untuk kesihatan menyeluruh anda.

Dapatkan setin yumeat™ – yang baik untuk kesihatan anda dan bumi agar anda boleh menikmati daging secara prihatin terhadap penjagaan alam dan tanpa perlu berbelanja besar. Nikmati hidangan kegemaran anda dengan cara lebih sihat dan lestari, sebagai sebahagian daripada gaya hidup vegan atau flexitarian.

Harga dan Ketersediaan
Daging Berasaskan Tumbuhan yumeat™ dan Daging Berasaskan Tumbuhan Pedas yumeat™ boleh didapati pada harga RM7 untuk tin 190g dan RM12.90 (360g), manakala Daging Berasaskan Tumbuhan Dengan Pes Kacang yumeat™ dijual pada harga RM6.25 untuk tin 195g.

Produk yumeat™ boleh didapati secara meluas di rangkaian Aeon, Aeon Big, Giant, Lotus, Jaya Grocer, MYDIN, Hero, atau di Ayam Brand Official di Shopee dan Lazada.

Ikuti laman https://www.facebook.com/yumeat.malaysia atau https://www.instagram.com/yumeat.malaysia/ untuk mendapatkan maklumat lanjut, resipi dan promosi menarik.

Mengenai yumeat™ 
yumeat™ adalah daging berasaskan tumbuhan sedia dimakan dan stabil pada suhu bilik pertama di Malaysia. Ia menawarkan portfolio produk daging berasaskan tumbuhan yang enak, berkhasiat dan lestari, diperbuat daripada ramuan bersih yang bebas GMO, MSG, hormon, antibiotik dan bahan pengawet. Ia juga diiktiraf halal dengan kandungan 0 mg kolesterol bagi setiap hidangan. Produk yumeat™ mengandungi protein tumbuhan daripada kacang, gandum, oat dan cendawan yang bukan GMO.

Pengeluaran dan kawalan produknya dijalankan oleh Ayam Brand, sebuah nama terkenal dalam sektor makanan dalam tin yang berkualiti, memastikan standard tertinggi dalam pengeluaran dan standard makanan. Proses pemilihan bahan mentah yang ketat menjamin kesemua ramuan yumeat™ diperoleh secara bertanggungjawab dan mampan, dihasilkan dengan teliti untuk menyediakan rasa dan tekstur sama seperti daging berasaskan haiwan, pada masa sama memberi manfaat kepada masyarakat, bumi dan generasi akan datang.

yumeat™ berpegang kepada prinsip ‘Pilihan yang Dibuat Sekarang Boleh Menyelamatkan Bumi Demi Generasi Masa Depan’ berdasarkan kepercayaan bahawa terdapat cara yang lebih baik untuk menyediakan makanan demi masa depan kita dengan pilihan yang lebih baik berupaya memberikan impak yang besar terhadap kesihatan individu dan kolektif serta menjaga kesejahteraan bumi.

Perubahan daripada makanan berasaskan daging kepada berasaskan tumbuhan ada kalanya mempunyai impak positif terhadap kesihatan manusia, perubahan iklim, mengurangkan tekanan terhadap sumber semulajadi dan menjaga kebajikan haiwan.

Sebagai pengeluar makanan terkemuka dengan sejarah yang lama dalam aspek tanggungjawab sosial, yumeat™ telah memulakan misi untuk menyediakan produk alternatif daging yang menyumbang kepada matlamat kemampanan global. yumeat™ mematuhi ESG dan menyokong Matlamat Pembangunan Mampan (SDG) Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu.

Produk yumeat™ boleh didapati di Malaysia, Singapura, Australia dan Hong Kong SAR.

Untuk mengetahui lebih lanjut, layari laman:

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Powered by WordPress.com.

%d bloggers like this: