AL-IKHSAN SPORTS PERKENAL LIVERPOOL FC’S HOME KIT TERKINI

Rekaan ini diilhamkan oleh Pemenang Piala FA, skuad Shankly 1973-74.

Di bahagian belakang jersi pula, lambang 97 yang dikelilingi nyalaan api terletak pada leher tengkuk jersi adalah untuk mengenang insiden kejam yang terjadi pada kanak-kanak, wanita dan lelaki yang terbunuh akibat bencana Hillsborough. Kedua-dua stadium dan jersi perlawanan mengadaptasi teknologi Dri-FIT Nike untuk membantu kekal sejuk semasa permainan atau sesi latihan.

Penampilan sulung koleksi ini akan dibuat menerusi perlawanan akhir musim ini, yang mana Liverpool akan bertemu dengan Aston Villa di tempat sendiri. Perlawan ini dijadualkan akan berlangsung pada 20 Mei sebagai perlawanan akhir Anfield.

Nama dan gaya nombor kelab untuk bahagian belakang baju mengambil inspirasi dari bandar, dengan pandangan kontemporari pada papan tanda jalanan Liverpool yang bersejarah. Jersi ini dicetak dengan dakwat berasaskan air sebagai pilihan yang lebih tepat serta sesuai dipakai untuk pertandingan piala dan perlawanan persahabatan.

Menurut Vach Pillutla, Ketua Pegawai Eksekutif Al-Ikhsan Sports,

“Biarpun Liverpool FC mengalami pretasi yang pasang surut pada musim ini, kelab itu masin mempunyai peminat yang luar biasa. Selama bertahun-tahun, melalui Al-lkhsan Sports, http://www.al-ikhsan.com, Football Republic dan kedai Rasmi LFC di Sunway Pyramid, kami telah cuba membawa pengalaman Anfield kepada peminat yang mungkin tidak dapat pergi dan menikmati pengalaman tersebut secara secara langsung. Barangan LFC hari ini tersedia secara meluas di 105 kedai kami yang terpilih. Kejayaan ini dapat dicapai, dengan jentera pengedaran dan pemasaran yang luar biasa Al-Iknsan Sports yang telah kami bina sejak 30 tahun yang lalu.”

Kit rumah akan tersedia dalam saiz lelaki, wanita dan junior, serta dalam versi perlawanan dan stadium. Ini juga termasuk koleksi gaya hidup, jaket lagu kebangsaan, Polo T, bahagian bawah trek, baju leher bulat, topi dan seluar pendek yang akan masuk kemudian di kedai rasmi LFC. Harga koleksi ini adalah dari RM89 untuk Tshirt leher bulat (junior) dan sehingga RM515 untuk jersi autentik.

Koleksi terbaharu ini boleh didapati di kedai rasmi Liverpool FC, Sunway Pyramid mulai 19 Mei. kedai Al-Ikhsan Sports terpilin melalul platform e-dagang rasmi, www.al-ikhsan.com untuk pengalaman membeli-belah yang mudah, mulai 19 Mei ini.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Powered by WordPress.com.

%d bloggers like this: