Kempen ‘Menunggang dan Bergerak’ Nature’s Heart Galak Pemakanan dan Minuman Sihat

IMG_20181205_105238(1) 

 Selari dengan namanya, Nature’s Heart, makak tidak hairanlah produk ini menawarkan pilihan jenis makanan dan minuman kesihatan berkualiti tinggi kepada orang ramai disamping kekal aktif melalui pergerakan ‘menunggang dan bergerak. 

Dengan pengambilan makanan dan  minuman kesihatan yang betul, maka ia membekalkan tenaga untuk menjalani kehidupan seharian lebih-lebih lagi semasa menjalani aktiviti kesihatan.

IMG_20181205_102307

Guardian Malaysia dengan itu mengadakan program bersama Nature’s Heart baru-baru ini di mana jemputan yang hadir diperkenalkan kepada cabaran ‘spinning’ iaitu kelas menunggang basikal dalam bangunan. Aktiviti ini memerukan penggunaan banyak tenaga dalam masa yang smaa, diiringi dengan pencahayaan dan sistem suara berteknologi tinggi.

Aktiviti ini diadakan susulan kepada sudah tiba masanya rakyat Malaysia menjalani kehidupan yang lebih sihat memandangkan kajian yang dilakukan oleh The National Health and Morbidity pada tahun 2015 menunjukkan sebanyak 47.7% rakyat dewasa mempunyai kolesterol tinggi. Manakala kajian dari World Health Organisation 1998 pula mendapati 17.7% rakyat dewasa dikategorikan sebagai ‘Obese’ dan 1 daripada tiga orang mempunyai berat badan berlebihan.

Dalam kajian yang sama juga mendapati 94% rakyat Malaysia tidak mengambil buah-buahan dan sayur-sayuran segar dalam pemakanan mereka sedangkan sudah diketahui umum bahawa fiber adalah keperluan terpenting dalam diet pemakanan yang sihat.

Dalam program kesihatan itu, Joanna Soh, No 1 Asia Fitness Youtuber telah berkongsi cara-cara menghasilkan ‘Edible Terrarium’ mengguna produk Nature’s Heart.

“Aktiviti Spinning boleh membakar antara 400 hingga 600 kalori dalam sejam. Untuk melakukan aktiviti lasak seperti ini, tubuh badan memerlukan makanan yang baik. Edible Terrarium yang saya kongsikan ini bukan sahaja cantik di mata tetapi sedap apabila dimakan. Saya mengguna Nature’s Heart Chia Seed, Dried Cranberries, Roasted Mixed Nuts dan Oat Biscuits with Raisins sebagai kandungan Edible Terrarium kerana kesemuanya ini memberi kebaikan nutrisi yang diperlukan oleh badan. Bukan itu sahaja, ia juga ideal dimakan selepas menjalani aktiviti yang lasak”

Menurut Tan Eu Jin, Pengurus Produk Healthcare Own Brand, Guardian Health and Beauty,

“Jenama Nature’s Heart ini sememangnya popular sebagai jenama snek yang baik untuk kesihatan terutamanya Chia Seed dan Milled Flax Seed. Nature’s Heart memastikan makanan snek ini penuh dengan kebaikan kesihatan dan sedap di makan pada bila-bila masa memandangkan persepsi masyarakat apabila diberitahu ia adalah makanan kesihatan, maka makanan tersebut kurang rasa dan kurang enak. Maka Nature’s Heart bekerja keras untuk mengubah persepsi ini dengan mengadakan banyak aktiviti kepada orang ramai dan memberi sampel makanan bagi meastikan bahawa rangkaian produk Nature’s Heart boleh diambil bagi mereka yang menjalani kehidupan sihat”

Produk Nature’s Heart sememangnya terkenal kerana menawarkan pelbagai kebaikan kesihatan di mana suber-sumbernya diperolehi dari pelbagai negara termasuk Australia, India, Turkey dan Amerika Syarikat.

Rangkaian Nature’s Heart yang ditawarkan meliputi:

  • Multi Grains, Fruits & Vegetables drink mix
  • Milled Flax Seeds
  • Chia Seeds
  • Roasted Cashew Nuts (Salted)
  • Roasted Mixed Nuts
  • Roasted Almonds (Salted)
  • Roasted Macadamia Nuts (Salted)
  • Dried Apricots
  • Dried Cranberries
  • Oat Biscuits with Raisin

Kesemua produk di atas boleh didapati di semua outlet Guardian Malaysia dan juga e-stor www.guardian.com.my.

Wajah Licin Tanpa Cela Dengan Masker ANJERI

Hasilnya terbukti pada kulit golongan selebriti Asia yang rata-rata licin tanpa cela meskipun berdepan dengan jadual kerja yang padat hingga terpaksa berjaga sehingga lewat malam dan kurang tidur.

VAL_6088

DAN, rahsia mereka terbongkar apabila ramai yang mengguna Masker Anjeri dari Thailand ini. Satu rahsia kecantikan yang membuatkan kulit wajah golongan selebriti seluruh Asia kelihatan berseri, halus dan lembut.

Anjeri_181112_0438

Anjeri_181112_0526

Dicipta oleh pengasasnya, Thanadon Yingsiriworakun dari Rayanskin International Co. Ltd., jenama masker untuk penjagaan kecantikan berpangkalan di Thailand ini, menjadi ikutan dalam kalangan selebriti di Thailand dan Asia Tenggara, termasuk China, di mana ia meraih tempat utama di hati penggunanya.

Siri Masker Anjeri yang bakal memasuki pasaran Malaysia termasuk:

  • Anjeri Gold Facial Mask
  • Anjeri Silver Facial Mask
  • Anjeri Gold Sleeping Mask
  •  Anjeri Silver Sleeping Mask

Anjeri Gold Facial Mask dan Anjeri Silver Facial Mask dihasilkan 100% daripada sutera semulajadi, dengan komposisi dan strukturnya menyamai kulit manusia. Ini membuatkan ia lebih hebat berbanding masker konvensional daripada kertas dan fabrik gentian (woven), memandangkan sutera kurang menimbulkan iritasi, alahan dan kegatalan pada kulit. Dengan ketebalan hanya 0.1 milimeter, kepingan masker Anjeri melekap pada kulit dengan sempurna dan lembut selain selesa pada kulit.

Anjeri Gold Facial Mask direka untuk menjadikan kulit yang matang kelihatan muda dengan kandungan sumber anti-penuaan dan pencerah daripada bahan-bahan semulajadi seperti ekstrak Centella Asiatica, ekstrak akar Polygonum Cuspidatum, ekstrak akar Scutellaria Baicalensis, ekstrak daun Camellia Sinensis, ekstrak akar Glycyrrhiza Glabra (Licorice), ekstrak daun Rosmarinus Officinalis (Rosemary), ekstrak bunga Chamomilla Recutita (Matricaria) dan ekstrak bunga Rose Rugosa. Penggunaan masker ini akan membuatkan kulit lebih lembab, cerah, dan berseri dengan penurunan kedalaman kedut dan pigmentasi selepas hanya 15 minit pemakaiannya yang mengikut masa disarankan.

Mungkin bahan paling menarik dalam masker ini adalah emas 24k, yang diakui mampu memperlahankan penurunan kolagen yang pada masa sama meningkatkan keanjalan dan pengaliran darah pada kulit, sekali gus mengekang tanda- tanda penuaan.

Anjeri Silver Facial Mask pula diperkaya dengan bahan pelembap dan pencerah yang hebat dengan kandungan seperti ekstrak Centella Asiatica, ekstrak akar Polygonum Cuspidatum, ekstrak akar Scutellaria Baicalensis, ekstrak daun Camellia Sinensis, ekstrak akar Glycyrrhiza Glabra (Licorice), ekstrak daun Rosmarinus Officinalis (Rosemary), ekstrak bunga Chamomilla Recutita (Matricaria), ekstrak bunga Rosa Rugosa, Pentapeptide-1, Hexapeptide-1, Oligopeptide-1, Ascorbic Acid, ekstrak daun Aloe Barbadensis dan Betaine.

Anjeri Silver Facial Mask mengembalikan semula kelembapan yang hilang bagi menghasilkan kulit yang cerah, licin seperti kulit bayi. Penggunanya bakal menyaksikan saiz pori-pori yang mengecil, kedalaman kedut berkurangan, tiada lagi kulit kemerahan atau merengsa, sebaliknya semakin licin, cerah dan berseri.

Anjeri Gold dan Silver Facial Mask boleh didapati dalam kotak 10 helai keping masker pada harga runcit RM89.00 dan RM86.00.

Anjeri Sleeping Mask diperbaharui dengan gel unik di samping pembungkusan berbentuk kapsul untuk sekali guna. Direka untuk dipakai sebelum tidur, masker ini memberikan penyerapan yang mendalam dan menyeluruh bagi mendapatkan kulit yang berseri, nyaman dan sihat pada sebelah pagi. Siri masker untuk dibawa tidur berasaskan gel ini terdiri daripada Anjeri Gold Sleeping Mask dan Anjeri Silver Sleeping Mask yang boleh didapati dalam kotak 16 kapsul pada harga RM89.00 dan RM86.00.

Anjeri Gold Sleeping Mask direka untuk rawatan wajah bagi meremajakan, mencerah dan anti-penuaan. Pengguna akan bangun tidur dengan kulit wajah yang lebih cerah selain tanda-tanda kedut, pigmentasi dan cela yang semakin pudar.

Seperti juga Anjeri Gold Facial Mask, masker Anjeri Gold Sleeping Mask ini juga mengandungi emas 24k yang diyakini mampu memperlahankan penurunan kolagen yang pada masa sama meningkatkan keanjalan dan pengaliran darah pada kulit untuk menghalang tanda-tanda penuaan.

Anjeri Silver Sleeping Mask mengandungi ekstrak buah Cornus Officinalis untuk kulit yang licin. Ia mengandungi bahan-bahan anti-oksidan dan anti-bakteria, selain membantu membuatkan kulit tampak lembut, lembab dan berseri.

Semua produk Anjeri mengandungi kod QR unik yang membolehkan pengguna mengimbas dan memastikan produk yang mereka beli asli dari kilang.

“Kami mempunyai matlamat untuk menjadi pendahulu dalam produk masker di Asia Tenggara. Sejumlah besar selebriti yang menjadi pengguna kami adalah bukti testimoni kepada kualiti produk kami. Dengan Anjeri, kulit seakan-akan anda membuat rawatan muka setiap hari dengan hasil yang tiada bandingan. Anda hanya perlu mencuba sekali untuk mempercayai apa yang diperkatakan tentang produk ini dan melihat sendiri mengapa ia menjadi kegemaran para selebriti,” kata Michelle Yin, Ketua Pegawai Eksekutif Black Belt Idea (M) Sdn. Bhd., pengedar masker Anjeri di Malaysia.

“Sudah tentu satu penghormatan apabila dipilih menjadi ‘wajah’ masker Anjeri di Malaysia. Masker ini sangat mudah bagi saya mengekalkan kulit yang cantik walaupun berdepan dengan gaya hidup sangat sibuk. Saya memperoleh seri wajah yang seumpama selepas rawatan muka tanpa berbelanja lebih atau perlu melangkah keluar dari rumah,” kata Venice Min, Duta Anjeri Malaysia.

Rangkaian lengkap Masker Anjeri kini boleh didapati di:

Untuk menjadi ejen untuk jenama ini, sila emel kepada hello@anjeri.com.my atau hubungi 03-27708466

Segar, Menawan dan Berkeyakinan Dengan SYAHIRAH Vitalis Mystique

Segar dan berangin seperti berada di tepi pantai. Itulah yang dirasa apabila memakai haruman terbaharu SYAHIRAH Vitalis Mystique Eau De Cologne.

IMG_20181128_145232

Haruman memukau, melonjakkan rasa ceria dan menggamit ingatan indah adalah intipati yang ada pada haruman Vitalis Mystique ini.

 

IMG_20181128_141906

Cetusan inspirasi kehangatan kota penuh ceria, berani dan luar biasa Honolulu di Hawaii, ia membawa ada mengembara jauh seolah-olah sedang beada di kepulauan yang mempunyai panorama yang indah dan cantik, sesekali dibuai angin laut yang lembut dan segar.

IMG_20181128_141843

Haruman Vitalis Mystique ini dirumus istimewa untuk wanita muslimah yang moden, ranggi, bijak lagi mempersona serta berkeyakinan tinggi dalam apa jua aktiviti yang dilakukan namun tetap menyerlah anggun dan berketrampilan.

Seunik namanya, Vitalis Mystique pasti menjadi teman baik kaum hawa yang ingin menyerlahkan personaliti dan persona yang ada menerusi semburan komposisi aroma yang semerbak secara tak langsung menambah daya penarik pada orang di sekeliling.

TIGA komposisi utama haruman Vitalis Mystique adalah:

  • kemanisan buah rasberi
  • keharuman bunga peony
  • kehangatan aroma musky

Ketiga-tiga elemen meyuntik tenaga yang berlainan sebaik sahaja ia disemburkan pada badan.

Menariknya, ia adalah satu resolusi bagi mereka yang kurang berkeyakinan tatkala bersama dengan yang tersayang.

Hadir dalam bingkisan biru gelap mewah ala kristal menampilkan sesuatu yang misteri di dalamnya.

Selain Vitalis Mystique, rangkaian haruman Syahirah Vitalis didatangkan dalam ENAM lagi jenis haruman. Semuanya mempunyai harumannya yang tersendiri bersama aroma yang berlainan agar dapat digunakan oleh kaum wanita yang mempunyai aura misteri dan kecantikan masing-masing.

  1. Haute Couture: dicipta daripada kombinasi ros, buah beri dan vanilla mencetuskan aroma manis dan lembut. Sesuai untuk wanita moden yang romantik dan ingin tampil menyerlah sepanjang masa
  2. Femme Chic: Letusan aroma yang menyerlahkan sisi feminin dan sensual. Rumusan buah beri dan bungaan sesnsual menerbitkan rasa manis dan segar, untuk kekal wangi sepanjang hari
  3. Celebrite: Alami keghairahan campuran aroma utama daripada Floriental Fruity seperti Jasmin dan kayu cendana, ia memberikan sensasi aroma menyegarkan sesuai untuk wanita ceria, berani dan positif
  4. Magnifique: Dibaluti dengan gabungan haruman sitrus seperti buah mandarin dan tangerine, bunga lili dan vanila, ia membangkitkan aroma yang lembut dan halus, sesuai untuk anda yang feminin dan manis
  5. Empress: Adunan beberapa haruman mewah menggambarkan pesona menawan di dalam diri untuk terus bersemangat melalui hari dengan positid
  6. Dazzling: Serlahkan kegembiraan dengan mencipta memori manis menerusi semburan haruman gabungan nota oren, ros, lily, vanilla dance darwood agar haruman melekat mesrsa untuk tempoh yang lama

Anda boleh miliki haruman Syahirah Vitalis Mystique EDC Edisi Terhad bermula bulan ini sehingga Disember 2018. Ia boleh didapati pada harga runcit RM19.90 di semua rangkaian farmasi terkemuka, pasar raya dan pasar raya besar terpilih.

Maklumat lanjut, layari http://www.syahirah.com.my

 

GUARDIAN Malaysia Tawar 80 Set Hadiah Perayaan Serba Eksklusif

Memang rambang mata tengok aneka set-set hadiah Eksklusif sempena Krismas dan Sambutan Tahun Baru dari Guardian Malaysia ni. Packaging yang cantik, comel, menarik dengan warna-warna ceria memang rasa nak beli je semua!

(2nd from right) Wong Vai Chi, Head of Marketing and Promotions Guardian Malaysia and Michelle Yeap, Brand Manager Health and Beauty Own Brand Malaysia and Brunei (in black), posing with

Guardian Malaysia kini mencipta satu trend promosi untuk sambutan musim perayaan dengan set-set hadiah eksklusif dan menakjubkan, produk-produk berkualiti, pada harga yang sangat berpatutan serta mampu milik.

Ms Wong Vai Chi, Ketua Pemasaran dan Promosi, Guardian Health and Beauty Sdn Bhd,
Vai Chi berkata:

“80 set hadiah yang cukup menarik, praktikal dan berguna telah dipilih daripada beberapa jenama antarabangsa eksklusif Guardian dan Jenama Sendiri (Own Brand) yang melambangkan nilai hebat untuk wang. Terdiri daripada barangan kosmetik, beg, penjagaan kulit, penjagaan bibir, penjagaan tangan, set mandian, wangian, set berus dan banyak lagi, kami pasti anda akan menemui hadiah yang tepat untuk orang yang tersayang, keluarga, dan sahabat handai, tidak kira umur dan gaya hidup mereka.” 

Vai Chi turut menjelaskan bahawa Guardian telah membina reputasi selama bertahun-tahun dalam memenuhi keperluan pelanggan untuk produk kesihatan dan kecantikan yang berkualiti pada harga yang berpatutan.

“Kami percaya para pelanggan akan gembira dengan pilihan, kualiti serta harga yang kami tawarkan. Kami telah berkembang dan kini merupakan peruncit utama dalam bidang kesihatan dan kecantikan. Selaku pakar dalam kesihatan kecantikan, kami berbangga dapat menawarkan produk-produk eksklusif dan berjenama kepada pelanggan. Set-set hadiah ini, yang merupakan siri kedua kami, adalah sejajar dengan polisi kami untuk memenuhi keperluan pelanggan tanpa mengira apa jua musim!”

Promosi yang dinamakan ‘Lovely Gifts, Merry Deals’ Guardian Malaysia ini telahpun bermula pada 29 November 2018 lalu di seluruh 430 stornya dan bakal berakhir pada 31 Disember 2018.

Bagi meningkatkan lagi pengalaman membeli-belah pelanggan apabila berkunjung ke stor, ‘Your Personal Guardian’ diwujudkan untuk membantu pelanggan memilih hadiah yang ideal untuk orang yang mereka sayang.

Mulai 10 Disember 2018, dapatkan khidmat ‘Your Personal Guardian’ yang boleh dikenal pasti dengan mudah dengan lencana yang mereka pakai. Jika anda buntu apa yang patut dihadiahkan untuk ibu saudara atau adik perempuan remaja anda, sila dapatkan cadangan hadiah daripada ‘Your Personal Guardian’. Setiap pelanggan yang membeli hadiah yang disyorkan oleh ‘Your Personal Guardian’ akan menerima beg membeli-belah percuma daripada Guardian.

Dan untuk kekal relevan dengan pelanggan dalam arus zaman yang sentiasa berubah, Guardian Malaysia akan melancarkan ‘Your Personal Guardian’ di Facebook Messenger pada bulan Disember. Ia bertujuan membantu dan memberi inspirasi kepada pengguna untuk mendapatkan hadiah yang sesuai untuk orang tersayang melalui kuasa chat.

Untuk maklumat lanjut tentang Guardian Malaysia, sila layari:

http://www.facebook.com/GuardianMalaysia

Lori VITAGEN Digestive Health On-Wheels Tingkat Pendidikan Mengenai Sistem Hadam Yang Baik

Selama ni memang makan apa saja, tak terpikir pulak sistem penghadaman pun kena ‘tempias’ akibat tabiat buruk sendiri. 

IMG_9343 copy

Nasib baik ada VITAGEN Digestive Health On-Wheels ni, membantu beri pendidikan pada orang ramai akan pentingnya menjaga sistem penghadaman agar perut sentiasa sihat. 

hdr

Inisiatif pendidikan VITAGEN Digestive Health On-Wheels ini memaparkan sebuah trak yang dilengkapi dengan maklumat pendidikan mengenai probiotik: Lactobacillus acidophilus & Lactobacillus paracasei, iaitu bakteria ‘baik’ yang membekalkan pelbagai manfaat kesihatan untuk sistem penghadaman sekiranya diambil dengan secukupnya.

Trak ini akan dikelolai oleh Jururawat Gastroenterologi dan pakar pemakanan yang akan menyediakan analisis dan nasihat kesihatan sistem penghadaman mengenai cara menjaganya kepada orang ramai.

Trak yang direka khas ini akan berada di 30 buah lokasi, menyediakan pemeriksaan serta rundingan kesihatan. Orang ramai yang mengunjungi trak ini boleh menjalani saringan kesihatan sistem penghadaman daripada pakar pemakanan, menerima kaunseling dan kit ujian najis daripada Jururawat Gastroenterologi, dan mempelajari cara untuk kekal cergas daripada perunding kecergasan.

Selain mempamerkan hasil kajian terkini dari Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM), trak ini juga dilengkapi dengan permainan interaktif mengenai kesihatan sistem penghadaman, sampel produk dan promosi jualan.

VITAGEN Digestive Health On-Wheels ini merupakan inisiatif pendidikan kesihatan sistem penghadaman menggunakan trak bergerak yang pertama seumpamanya bagi mendidik pengguna melalui cara yang lebih kreatif dan menarik melibatkan mereka. Sebagai peneraju dalam kesihatan sistem penghadaman di Malaysia, VITAGEN memperkenalkan inisiatif ini bagi mewujudkan kesedaran di kalangan rakyat Malaysia tentang kepentingan probiotik dalam sistem penghadaman yang sihat.

Sebagaimana yang disahkan oleh kajian terkini oleh PPUKM, sistem penghadaman yang sihat adalah penting untuk kesihatan keseluruhan. Lebih banyak kajian menunjukkan bahawa sistem penghadaman berfungsi sebagai otak kedua kita. Oleh itu, orang ramai perlu sedar bahawa sistem penghadaman amat penting untuk kesejahteraan keseluruhan dan mengetahui cara menjaganya akan membantu menangani pelbagai masalah kesihatan.

Sebagai peneraju kesihatan sistem penghadaman di Malaysia, VITAGEN bertekad untuk menggalakkan kepentingan sistem penghadaman yang sihat.Satu cara mudah untuk memperoleh sistem penghadaman sihat yang boleh meningkatkan imuniti, kejelasan mental dan emosi adalah dengan mengambil probiotik dalam bentuk Lactobacillus acidophilus and Lactobacillus paracasei setiap hari. ” kata Encik Poh Eng Lip, Pengurus Besar VITAGEN.

Hasil penyelidikan klinikal PPUKM yang diketuai oleh Pakar Perunding Gastroenterologi, Profesor Madya Perubatan, Ketua, Unit Gastroenterologi, Jabatan Perubatan, Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia, YM Dr. Raja Affendi Raja Ali – menunjukkan bahawa strain probiotik Lactobacillus acidophilus dan Lactobacillus paracasei dalam VITAGEN mempunyai kesan positif ke atas kesihatan sistem penghadaman dan sistem imun kerana kira-kira 70-80% daripada sistem imuniti terletak dalam sistem penghadaman.

Kajian tersebut menunjukkan bahawa 96% daripada responden mengalami simptom sembelit yang berkurangan manakala 45% daripada responden menghabiskan masa yang lebih singkat dalam tandas.

Kajian ini juga menunjukkan bahawa dengan mengambil probiotik yang terkandung dalam VITAGEN, tubuh badan menghasilkan radang bahan kimia yang lebih rendah. Ini membantu mengurangkan keradangan dan meningkatkan sistem imun. Sebanyak 73% daripada responden yang mengalami sindrom usus rengsa (IBS) telah meraih manfaat meningkatkan imuniti.

Ini disebabkan oleh probiotik yang membantu tubuh badan menghasilkan bahan kimia keradangan yang lebih rendah, justeru mengurangkan keradangan sambil meningkatkan sistem imuniti yang lebih berkesan.

Berbilion kultur probiotik hidup yang terdapat dalam VITAGEN telah dirumus untuk melalui saluran gastrousus sambil membantu mengekalkan keseimbangan antara bakteria baik dan berbahaya. Apabila berada di dalam, kultur ini membantu penghadaman yang lebih baik dan sistem imuniti yang lebih kuat bagi menghasilkan sistem penghadaman yang lebih sihat, di samping meningkatkan imuniti badan untuk melawan penyakit.

Sistem imuniti kita dibentuk untuk menentang serangan virus, bakteria dan mikrob lain tanpa mengganggu tisu yang sihat. Sebanyak 70% daripada pertahanan imuniti kita terletak di dalam sistem penghadaman.

Kejelasan mental juga dipengaruhi oleh kesihatan sistem penghadaman. Ini adalah kerana ekosistem bakteria kompleks dalam badan yang dinamakan microbiome mengawal perasaan dan pemikiran dengan menyampaikan isyarat antara saluran penghadaman dan otak melalui saraf vagus.

Pelbagai kajian yang sedang dijalankan mendapati mikrofauna dalam usus memainkan peranan penting dalam mempengaruhi keadaan fikiran kita. Ia juga penting untuk mengekalkan keseimbangan ekosistem bakteria dalam sistem penghadaman bagi menggalakkan kejelasan mental yang lebih baik.

Apabila kita berasa gembira, 95 peratus daripada Seratonin – bahan kimia yang menyumbang kepada kesihatan emosi, kesejahteraan dan kebahagiaan di antara lain – didapati dalam sistem penghadaman di mana probiotik di sana bertindak sebagai pengutus neuro untuk mencetuskan emosi ‘perasaan gembira’.

“Kami menantikan lebih banyak penemuan yang dapat mengukuhkan lagi pemahaman bahawa sistem penghadaman amat penting dalam kesejahteraan secara keseluruhannya dan mengetahui cara menjaganya akan membantu mengurangkan banyak masalah kesihatan. Sebagai peneraju kesihatan sistem penghadaman di Malaysia, VITAGEN akan terus mendidik dan mengingatkan orang ramai untuk menjaga sistem penghadaman mereka supaya dapat menikmati kualiti kehidupan yang lebih baik.” kata Poh.

TRAK KEMPEN VITAGEN DIGESTIVE HEALTH ON-WHEELS

 Trak bergerak kesihatan sistem penghadaman yang pertama seumpamanya
 Saiz Trak: 27’ panjang x 7.5’ lebar x 12’ tinggi
 Akan berada di 30 lokasi di seluruh Lembah Klang
 Dikelolai jururawat gastroenterologi dan pakar pemakanan

AKTIVITI UNTUK ORANG RAMAI
 Pameran VITAGEN dan Hasil Kajian Penyelidikan PPUKM
 Saringan kesihatan penghadaman yang dijalankan oleh jururawat gastroenterologi
 Pengedaran Kit Ujian Najis
 Nasihat pemakanan dan makanan yang sihat oleh pakar pemakanan
 Nasihat kecergasan oleh perunding kecergasan
 Cabaran Interaktif mengenai Kesihatan Sistem Penghadaman
 Video multimedia mengenai Hasil Penyelidikan VITAGEN oleh PPUKM
 Sampel dan jualan produk VITAGEN Kurang Gula
VITAGEN – Asli, Kurang Gula dan Kolagen

Semua perisa VITAGEN mengandungi berbilion-bilion kultur hidup dan aktif ‘Lactobacillus acidophilus’ dan ‘Lactobacillus paracasei’ untuk penghadaman lebih baik dan sistem imun yang lebih kuat.

VITAGEN Asli diperbuat daripada susu berkhasiat dan jus buah sebenar tanpa pengawet untuk perisa buah lazat yang digemari semua.

VITAGEN Kurang Gula mempunyai kandungan gula lebih rendah, dan dirumuskan khas untuk mereka yang mahu mengurangkan pengambilan gula tetapi masih ingin menikmati pelbagai manfaat kesihatan yang ditawarkan oleh jenama ini. VITAGEN Kurang Gula telah dianugerahkan logo Pilihan Lebih Sihat oleh Kementerian Kesihatan.

VITAGEN Kolagen Kurang Gula diperbuat daripada ramuan berkhasiat dengan kultur hidup dan aktif yang sama, tetapi ditambah peptida kolagen kehidupan laut dan prebiotik untuk kulit yang berseri dan kelihatan muda. VITAGEN Kolagen Kurang Gula juga telah dianugerahkan logo Pilihan Lebih Sihat oleh Kementerian Kesihatan.

Minum VITAGEN setiap hari untuk memberikan badan anda pengambilan seharian bakteria sihat.

Untuk maklumat lanjut, sila layari www.vitagen.com.my

‘Shop Your Way To Korea’ Bakal Bawa Pemenang Bercuti ke Korea Dengan Nilai Pakej RM36,000

EMPAT pemenang utama peraduan ‘Shop Your Way to Korea’ ini bakal memenangi Pakej Percutian Eksklusif Pengalaman Kecantikan dan Kesejahteraan selama 7 hari 5 malam!!

Guardian Malaysia's Head of Marketing and Promotions, Wong Vai Chi (3rd from left) and Marketing Director, Cho Do Youn with the main sponsors of 'Shop Your Way To Korea' contest

Dan lagi hebat, pakej itu termasuk untuk dua orang dan harga setiap pakej bernilai RM36,000!

Hadiah kedua pula tidak kurang hebatnya iaitu Samsung Note 9 untuk 16 orang pemenang bertuah!!

Shop Your Way To Korea

Menyedari betapa hebatnya pengaruh produk dan trend Korea terhadap gaya hidup dan tabiat berbelanja pengguna setempat buat masa kini, Guardian Malaysia menawarkan peluang menarik kepada pelanggannya melalui Peraduan “Shop Your Way To Korea”.

Melalui peraduan “Shop Your Way to Korea” itu, pelanggan berpeluang memenangi hadiah utama berupa Pakej Percutian Eksklusif Pengalaman Kecantikan dan Kesejahteraan Korea untuk DUA orang, dimana mereka boleh menyelami budaya, trend dan gaya hidup masyarakat Korea.

Ms Wong Vai Chi, Ketua Pemasaran dan Promosi, Guardian Health And Beauty Sdn Bhd (Guardian Malaysia), berkata di majlis pelancaran itu:

“Sebagai peneraju dalam peruncitan kesihatan dan kecantikan, kami telah menyaksikan bagaimana produk penjagaan kulit dan kecantikan Korea dengan cepat menarik minat pelanggan kami, yang sentiasa mencari variasi, kualiti dan nilai yang lebih hebat. Jadi peraduan ini adalah untuk mengiktiraf kehebatan produk-produk Korea dalam mempengaruhi gaya hidup dan tabiat berbelanja, dalam masa yang sama, memberi ganjaran kepada pelanggan kami.

Jelas Ms Wong lagi, peraduan tersebut juga sejajar dengan polisi Guardian Malaysia yang sentiasa mengutamakan pelanggan. Guardian akan terus berusaha untuk menawarkan pelbagai promosi baru dan inovatif yang memberikan produk bervariasi, berkualiti dan bernilai hebat serta perkhidmatan terbaik untuk pelanggan kami.

“Kami yakin para pelanggan akan teruja dengan peraduan ini kerana ia sangat mudah dan hadiah-hadiah yang ditawarkan pula sangat menarik! Hadiah Utama adalah Pengalaman Kecantikan dan Kesejahteraan Korea selama 7 hari 5 malam untuk DUA orang, bernilai hampir RM36,000!

Dan lagi menarik adalah terdapat EMPAT Hadiah Utama!”

Hadiah bagi pemenang KEDUA pula berupa 16 Samsung Note 9 dan 30 hadiah KETIGA berupa baucar Guardian bernilai RM300 untuk setiap pemenang!

Jadi, jangan lepaskan peluang untuk merebut hadiah-hadiah yang berjumlah lebih RM200,000 ini!

Cara menyertainya:

  1. Pelanggan hanya perlu berbelanja minimum RM40 termasuk satu jenama yang mengambil bahagian, dalam satu resit
  2. Selepas membuat pembelian, mereka perlu ‘mengira bilangan Guardian Jeju Mask yang terdapat di dalam bekas akrilik I Guardian Heart yang berukuran 780mm (lebar), 600mm (tinggi) dan 270mm (diameter). Setiap Jeju Mask pula berukuran 11.4cm x 15.9 cm
  3. Setelah mereka yakin dengan bilangan Guardian Jeju Mask tersebut, pelanggan perlu menulis jawapan dan menghantar penyertaan mereka. Peraduan bermula pada 1 November sehingga 31 Disember. Penyertaan pula boleh dibuat melalui borang fizikal atau melalui atas talian, yang berakhir pada 31 Disember.

Sebanyak 38 jenama mengambil bahagian dalam peraduan ini, termasuk LIMA penaja utama iaitu Dove, L’Oreal, Maybelline, Pantene dan Safi.

Maklumat lengkap peraduan serta terma dan syarat boleh didapati di:

“Kami menyarankan agar pelanggan menghantar seberapa banyak mungkin penyertaan, agar peluang untuk mereka memenangi hadiah-hadiah menarik ini lebih besar.” tambah Ms Wong.

BOTANECO GARDEN Chia Seed Oil and Honey Penyelesaian Kulit dan Rambut Kering

Mengguna ramuan tradisional bersumberkan alam semula jadi, rangkaian Botaneco Garden Organic Chia Seed Oil and Honey ini melembap serta melindungi kulit dan rambut kering agar lebih terurus.

dav

Bertemakan ‘Be A Mess Free Beauty’, majlis pelancaran produk itu diadakan di A Cut Above Academy, Bandar Sunway. Dalam majlis itu, tetamu dan pengamal media serta penulis blog didedahkan dengan cabaran bagaimana menghasilkan ramuan kecantikan secara “DIY” mengguna bji Chia bersama madu melalui tutorial di laman Youtube. Pada masa sama berkongsi akan manfaat kedua-dua ramuan it untuk jenis kulit dan rambut kering hingga normal.

dav

Rangkaian baru Botaneco Garden Organic Chia Seed Oil and Honey ini menawarkan penyelesaian kepada pengguna yang peka terhadap alam sekitar dan mahukan produk penjagaan diri yang lembut serta efektif.

Ia terdiri daripada:

  • syampu Deep Moist and Protect
  • perapi
  • minyak rambut
  • cucian badan
  • losyen
  • krim tangan

Kesemuaya adalah produk penjagaan harian untuk kulit dan rambt. Produk-produk di atas memfokuskan pada ciri-ciri melembap dan melindungi kulit serta rambut dari jenis kering hingga normal.

Diformulasikan dengan 100% minyak biji Chia organik yang disahkan eco dari Jerman untuk memulihara kelembapan semula jadi kulit dan rambut di samping mengekalkan kelembapan dan diperkaya dengan ekstrak madu organik dari Perancis yang tinggi kandungan mineral, vitamin dan anti-oksidan. Kombinasi minyak biji Chia organik yang disahkan 100% eco dan ekstrak madu organik menwarkan tahap lembapan serta hidrasi yang ideal untuk kulit jenis kering dan normal. Ia juga telah diuji dan terbukti secara dermatologi serta tidak diuji ke atas haiwan.

Pengurus Jenama Sendiri, Kesihatan & Kecantikan, Malaysia & Brunei, Guardian Health & Beauty Sdn Bhd., Michelle Yeap menjelaskan bhawa rangkaian produk Organic Chia Seed Oil and Honey dihasilkan untuk menawarkan produk yang berasaskan kepada trend kosmeseutikal global serta memenuhi keperluan pelanggan Guardian di rantau ini.

“Diinspirasikan daripada alam semula jadi, produk yang melembap secara mendalam serta menjadi penyelesaian protektif ke atas kulit dan rambut kering ini sememangnya dimahukan oleh pelanggan kami. Kami sudah mengkaji banyak ramuan yang disahkan eco dan organik sebelum menjumpai kombinasi unik 100% minyak biji Chia dan ekstrak madu organik yang menawarkan tahap lembapan, hidrasi dan manfaat berkesan kepada kulit kering dan normal.

pelanggan tegar kami sukakan prodk kecantikan DIY yang disediakan di rumah tetapi kurang gemar dengan jumlah masa, tenaga dan kos yang terpaksa dihabiskan untuk menghasilkannya. Penyediaan, membersihkan dapur dan kemudiannya mandi memang memenatkan! Risiko juga ada jika mereka mengguna resipi yang salah di mana nisbah ramuan tidak memberikan hasil yang diingini.

Untuk rangkaian produk Organic Chia Seed Oil and Honey“, Botaneco Garden menawarkan kebaikan dua ramuan bagi memberikan produk penjagaan diri yang mampu milik serta berkesan ke atas jenis kulit kering kepada pengguna. Ia telah diuji dan terbukti secara dermatologi, jadi anda boleh jadi lebih cantik dengan mudah. Gunakan terus dari botol atau tiub dan ia cukup lembut untuk keguaan setiap hari.”

Mereka yang hadir pada majlis pelancaran produk itu juga berpeluang merasai sendiri manfaat produk menerusi sesi cucian rambut, perapian dan kering seperti di salon. Sebelum diikuti oleh sesi merias kuku dan urutan tangan yang disediakan oleh pasukan profesional di A Cut Above Academy.

“Sebelum majis ini bermula, kami telah mencuba syampu, perapi, minyak rambut, losyen badan dan krim tangan Botaneco Garden Organic Chia Seed oil and Honey. Hasilnya sangat mengagumkan. Syampu ini tidak mengeluarkan buih yang banyak. Ini bagus kerana buih boleh menghilangkan minyak semula jadi rambut dan membuatkannya menjadi kering. Perapi membuatkan rambut lebih mudah diurus adan mengurangkan kerinting halus. Minyak rambut pla membuatkan rambut mudah digayakan dan tidak berat.” kata Ketua A Cut Above Academy, Peter Wang.

Rangkaian produk Botaneco Garden Organic Chia Seed Oil and Honey ditawarkan pada harga bermula RM9.34 untuk krim tangan Deep Moist and protect hingga RM18.77 untuk syampu, perapi, mandian dan losyen badan Deep moist and Protect.

Semua produk ini boleh didapati di semua kedai Guardian di seluruh negara dan melalui e-stor Guardian: www.guardian.com.my

Maklumat lanjut, layari: http://www.botanecogarden.com/en-my/ atau @mybotanecogarden di IG.