#RIBENABONDINGPLEDGE RIBENA: CIPTA KENANGAN BERSAMA YANG TERSAYANG

Hashtag ini diperkenalkan sempena pelancaran Kempen Kebaikan Sepanjang Masa (Timeless Goodness, Timeless Bonds Campaign) yang menggalakkan rakyat Malaysia agar meluangkan lebih banyak masa mencipta kenangan bermakna bersama yang tersayang.

IMG20221006153357 (2)

IMG20221006152610 (3)

Sememangnya kehidupan ini penuh dengan detik-detik indah yang sukar untuk dilupakan seperti hubungan rapat antara ibu dan anak perempuannya, atau saat bergurau senda bersama teman-teman, itulah yang memberi anda ketenangan, perasaan itulah yang sering kita alami, seperti ketika sedang menikmati kelazatan Ribena.

Namun, dalam kesibukan kita setiap hari, saat-saat istimewa ini selalu kita abaikan.

Maka dengan sebab inilah tujuan kempen Ribena dilancarkan iaitu bagi mengingatkan semua supaya sentiasa meraikan detik-detik indah bersama walau sesibuk mana pun. Kelazatan rasa Ribena dan kebaikan semula jadinya menjadi pemangkin sempurna untuk sama-sama menyertai kempen ini.

Sasaran kempen ini adalah untuk meraikan hubungan dan detik bermakna bersama tersayang, melalui peraduan #RibenaBondingPledge yang bertujuan untuk memberi ganjaran kepada rakyat Malaysia iaitu kredit dari GrabPay dan tiket wayang eksklusif di salah sebuah panggung wayang tercanggih negara – GSC Aurum.

IMG20221006152221 (2)

Lam Hui Min, Ketua Bahagian Pemasaran, Minuman di Suntory Beverage and Food Malaysia Sdn Bhd berkata Ribena berharap dapat menggalakkan lebih ramai orang akan sentiasa aktif mencipta detik istimewa ketika meluangkan masa bersama satu sama lain. Sama ada bersama teman rapat, atau ahli keluarga, masa berharga yang diluangkan bersama kadang kala hanya dilalui sambil lewa sahaja dalam kehidupan seharian kita. Sebagai satu jenama yang mengutamakan masa bersama yang tersayang, Ribena amat mementingkan jalinan hubungan yang erat melalui acara yang akan dianjurkan. Kami mahu menjadikan kempen ini sebagai peluang berharga untuk membantu rakyat Malaysia menyemarakkan lagi hubungan sesama mereka”

ribena-2 (2)

Kempen #RibenaBondingPledge telahpun bermula pada 6 Oktober 202lalu 2 dan akan berlangsung sehingga 5 November 2022 di mana 12 pemenang akan dipilih setiap minggu sehingga kempen berakhir.

Cara-cara menyertai:

  • pergi ke laman Instagram Ribena
  • Kongsikan pengumuman mengenai peraduan di laman Instagram Story anda
  • Masukkan kapsyen tentang bagaimana anda berazam untuk mencipta detik-detik bermakna dengan yang tersayang
  • Tag 3 rakan anda dan @ribenamy

BONUS: masukkan gambar terbaik anda ketika meluangkan masa bersama untuk merebut hadiah utama!

Pada akhir setiap minggu, 3 pemenang akan memenangi hadiah utama: dua (2) tiket GSC Aurum Theatre (The Gardens Mall), setiap seorang. Manakala, 9 pemenang bertuah akan membawa pulang kredit GrabPay bernilai RM100.

Ia sungguh mudah, malah influencer kegemaran anda, Naddy Sushi dan Zahirah Macwilson juga akan turut menyertai keseronokan bersama kesayangan mereka!

Bukan itu saja! 2,000 peserta pertama yang berkongsi ikrar mereka dengan tag yang berkenaan dan hashtag menarik juga akan menerima produk Ribena bernilai RM30 dengan PERCUMA.

Kempen Kenangan Bersama, Kekal Selamanya (Timeless Goodness, Timeless Bonds) akan diadakan di
pameran istimewa- Bonding Moments Ribena, di mana terdapat koleksi foto dan kisah-kisah hubungan unik yang dikongsikan oleh rakyat Malaysia setiap hari.

Selain itu, Ribena juga akan mengacarakan pledge wall secara langsung, di mana rakyat Malaysia dialu-alukan untuk singgah dan mengambil bahagian dengan meluahkan ikrar mereka.

Hanya perlu datang bersama yang tersayang dan bawa ikrar untuk dipamerkan, dan peserta juga digalakkan untuk mengambil gambar di pledge wall dan paparkan di saluran sosial mereka dengan menggunakan hashtag #RibenaBondingPledge. Pameran ini disediakan untuk semua yang berkunjung ke GSC Starling mulai sekarang sehingga 12 Oktober 2022.

Dengan kelazatan rasa yang menyegarkan serta vitamin C yang mencukupi untuk memenuhi 100% keperluan harian anda, Ribena sebaiknya diminum sejuk – dan rasanya akan lebih enak bila dikongsi ketika meluangkan masa berharga bersama yang tersayang.

Sama ada anda berkongsi 1L kordial dalam jag yang sejuk berais bersama keluarga anda, atau minum terus dari pek atau botol PET Ribena semasa keluar bersama kawan baik anda, Ribena sentiasa di sisi dalam berbagai bentuk yang berbeza untuk menghilangkan dahaga dan memenuhi setiap keperluan anda.

Untuk maklumat lanjut tentang aktiviti Ribena Pledge dan langkah-langkah penyertaan, log masuk ke Facebook dan Instagram rasmi Ribena di @RibenaMalaysia.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Powered by WordPress.com.

%d bloggers like this: