Bengkel Bento MILO UHT Kongsi Cara Penyediaan Bekal Berkhasiat

Jadi mak-mak di luar sana dapat sediakan bekal makanan anak-anak yang berkhasiat dan menambah tenaga sepanjang hari di sekolah apatah lagi sesi persekolahan pun baru saja bermula. Puas hati bila tengok anak-anak kekal cergas sepanjang hari!

milo® pack in the energy for champions bento box worksop 05

Bengkel ‘Pack in the Energy for Champions: Bento Box Workshop’ yang memasuki tahun KETIGA penganjuran ini memberi tunjuk ajar  kepada ibu bapa tentang cara-cara menyediakan bekal makanan yang seimbang dan bertenaga untuk anak-anak mereka yang belajar di peringkat sekolah rendah.

milo® pack in the energy for champions bento box worksop 11

Bengkel ini merupakan sebahagian daripada program aktivasi MILO® UHT yang berlangsung selama TIGA hari di 1Utama, Bandar Utama sempena tahun persekolahan baharu.

“Matlamat kami adalah untuk membantu ibu bapa memastikan anak-anak mereka mendapat khasiat penting bukan sahaja dari segi perkembangan mental dan fizikal malahan keperluan tenaga mereka. Penyediaan bekal makanan yang seimbang di rumah akan membantu anak- anak membuat pilihan makanan yang lebih sihat semasa berada di luar, di samping memupuk tabiat pemakanan lebih sihat,” kata Angeline Lim, Pengurus Pemasaran Pengguna – MILO®, Unit Perniagaan Nestlé Ready-to-Drink, Nestlé (Malaysia) Berhad.

Pada bengkel tersebut, MILO® juga mengambil peluang untuk berkongsi satu fakta yang kurang diketahui oleh ibu bapa – iaitu kanak-kanak setiap hari memerlukan lebih banyak tenaga daripada yang disangkakan yang turut memberikan kesan terhadap pengambilan pemakanan mereka.

Sebagai contoh, ramai ibu bapa tidak sedar bahawa seorang kanak- kanak sekolah rendah menggunakan sehingga 1,500kcal tenaga dalam sehari – bersamaan dengan tenaga yang diperlukan untuk menghabiskan larian separuh maraton atau berenang 50 pusingan di kolam renang!

“Kehidupan harian kanak-kanak adalah lebih mencabar daripada yang disangkakan. Kajian menunjukkan badan manusia kehilangan kira-kira 80 peratus tenaga simpanan semasa tidur1. Ini menunjukkan betapa pentingnya ibu bapa membantu anak-anak memulakan hari mereka dengan cara yang betul untuk kekal cergas di sekolah. Selaku peneraju pemakanan sihat, kami berkongsi dengan ibu bapa tentang kepentingan penyediaan bekal makanan yang seimbang di rumah bagi membantu menggantikan semula tenaga dan khasiat anak-anak mereka, supaya mereka mampu mengatasi cabaran hari persekolahan,” tambah beliau.

Bengkel ini menampilkan Georgen Thye, pakar pemakanan serta pengasas Georgen Cooking yang menjelaskan keperluan nutrien seseorang kanak-kanak yang sedang membesar.

Beliau juga berkongsi petua penyediaan bekal makanan di rumah berpandukan Pinggan Sihat Malaysia atau “Suku-Suku-Separuh” yang membahagikan suku hidangan pertama kepada protein, suku kedua karbohidrat dan separuh lagi sayur-sayuran serta buah-buahan. Beliau menegaskan mudarat mengabaikan sarapan yang dapat menyebabkan kanak-kanak mengalami kehausan tenaga.

“Sebagai hidangan pertama dalam sehari, kepentingan sarapan memang tidak dapat dipertikaikan. Satu pertiga kanak-kanak didapati mempunyai tahap aktiviti fizikal yang rendah apabila mereka tidak mengambil sarapan. Untuk membantu kanak-kanak mengekalkan tumpuan dalam kelas serta aktiviti kokurikulum, ibu bapa haruslah menyediakan sarapan yang sihat lagi seimbang. Bekal makanan yang disediakan di rumah, lebih-lebih lagi yang sarat dengan bahan-bahan berkhasiat seperti bijirin penuh, sayur-sayuran, buah-buahan, daging tidak berlemak, kekacang, kacang dan biji-bijian dapat membantu memenuhi jurang tenaga tersebut.”

Beliau disertai Lee Samantha, artis makanan yang terkenal dengan hasil ciptaannya yang luar biasa, berwarna-warni dan unik dalam sesi demonstrasi bersama beberapa resipi bekal makanan yang mudah dan cepat untuk dibawa ke sekolah.

Dengan hanya berbekalkan alatan seharian, bahan-bahan yang segar lagi sihat serta daya imaginasi yang tinggi, Lee berkongsi beberapa tip menarik mengenai hiasan makanan yang mudah dengan pelbagai bentuk potongan untuk menceriakan bekal bento supaya kanak- kanak teruja untuk menikmati makanan mereka.

“Penyediaan bekal makanan merupakan satu cara menyeronokkan dan bermakna bagi merapatkan hubungan ibu bapa dengan anak-anak, di samping mendidik mereka mengenai makanan dan khasiat. Selain itu, fikiran ibu bapa juga lebih tenang apabila mengetahui anak- anak mereka membawa bekal makanan seimbang yang disediakan di rumah bagi membantu meningkatkan prestasi mereka di sekolah. Sebagai seorang ibu, rekaan makanan saya menitikberatkan aspek khasiat, keseimbangan dan keseronokan supaya dua anak perempuan saya dapat menikmati makanan mereka. Malahan, itu juga cara yang berkesan untuk mengelakkan pembaziran kerana saya akan menggunakan sebanyak bahagian yang mungkin bahan dalam hiasan saya,”

MILO® UHT mudah untuk dipadankan dengan bekal makanan yang sihat dan seimbang bagi membantu ibu bapa memastikan anak-anak mereka mendapat tenaga yang mencukupi untuk memenuhi keperluan seharian mereka.

MILO® UHT mengandungi ACTIV-GO®, iaitu kombinasi unik PROTOMALT™, pelbagai mineral serta vitamin yang penting untuk membantu membebaskan tenaga secara efisien daripada makanan. Minuman berkhasiat ini juga mengandungi kalsium dan Vitamin D untuk membantu mengekalkan kekuatan tulang dan gigi. Kanak-kanak yang mengambil minuman malt mempunyai pengambilan mikronutrien yang lebih tinggi, dan lebih cenderung memenuhi Saranan Pengambilan Nutrien (RNI) untuk kalsium, fosforus dan vitamin B3.

MILO® UHT didatangkan dalam pek sekali hidang 125ml dan 200ml serta pek pelbagai hidang 1L yang boleh didapati di kedai-kedai serbaneka, pasar raya mini, pasar raya biasa dan pasar raya hiper.

Untuk maklumat lanjut, layari: www.milo.com.my.

Bekalkan MILO® UHT dalam beg sekolah anak-anak anda supaya mereka dapat memenuhi keperluan tenaga harian mereka!

Kempen ‘Menunggang dan Bergerak’ Nature’s Heart Galak Pemakanan dan Minuman Sihat

IMG_20181205_105238(1) 

 Selari dengan namanya, Nature’s Heart, makak tidak hairanlah produk ini menawarkan pilihan jenis makanan dan minuman kesihatan berkualiti tinggi kepada orang ramai disamping kekal aktif melalui pergerakan ‘menunggang dan bergerak. 

Dengan pengambilan makanan dan  minuman kesihatan yang betul, maka ia membekalkan tenaga untuk menjalani kehidupan seharian lebih-lebih lagi semasa menjalani aktiviti kesihatan.

IMG_20181205_102307

Guardian Malaysia dengan itu mengadakan program bersama Nature’s Heart baru-baru ini di mana jemputan yang hadir diperkenalkan kepada cabaran ‘spinning’ iaitu kelas menunggang basikal dalam bangunan. Aktiviti ini memerukan penggunaan banyak tenaga dalam masa yang smaa, diiringi dengan pencahayaan dan sistem suara berteknologi tinggi.

Aktiviti ini diadakan susulan kepada sudah tiba masanya rakyat Malaysia menjalani kehidupan yang lebih sihat memandangkan kajian yang dilakukan oleh The National Health and Morbidity pada tahun 2015 menunjukkan sebanyak 47.7% rakyat dewasa mempunyai kolesterol tinggi. Manakala kajian dari World Health Organisation 1998 pula mendapati 17.7% rakyat dewasa dikategorikan sebagai ‘Obese’ dan 1 daripada tiga orang mempunyai berat badan berlebihan.

Dalam kajian yang sama juga mendapati 94% rakyat Malaysia tidak mengambil buah-buahan dan sayur-sayuran segar dalam pemakanan mereka sedangkan sudah diketahui umum bahawa fiber adalah keperluan terpenting dalam diet pemakanan yang sihat.

Dalam program kesihatan itu, Joanna Soh, No 1 Asia Fitness Youtuber telah berkongsi cara-cara menghasilkan ‘Edible Terrarium’ mengguna produk Nature’s Heart.

“Aktiviti Spinning boleh membakar antara 400 hingga 600 kalori dalam sejam. Untuk melakukan aktiviti lasak seperti ini, tubuh badan memerlukan makanan yang baik. Edible Terrarium yang saya kongsikan ini bukan sahaja cantik di mata tetapi sedap apabila dimakan. Saya mengguna Nature’s Heart Chia Seed, Dried Cranberries, Roasted Mixed Nuts dan Oat Biscuits with Raisins sebagai kandungan Edible Terrarium kerana kesemuanya ini memberi kebaikan nutrisi yang diperlukan oleh badan. Bukan itu sahaja, ia juga ideal dimakan selepas menjalani aktiviti yang lasak”

Menurut Tan Eu Jin, Pengurus Produk Healthcare Own Brand, Guardian Health and Beauty,

“Jenama Nature’s Heart ini sememangnya popular sebagai jenama snek yang baik untuk kesihatan terutamanya Chia Seed dan Milled Flax Seed. Nature’s Heart memastikan makanan snek ini penuh dengan kebaikan kesihatan dan sedap di makan pada bila-bila masa memandangkan persepsi masyarakat apabila diberitahu ia adalah makanan kesihatan, maka makanan tersebut kurang rasa dan kurang enak. Maka Nature’s Heart bekerja keras untuk mengubah persepsi ini dengan mengadakan banyak aktiviti kepada orang ramai dan memberi sampel makanan bagi meastikan bahawa rangkaian produk Nature’s Heart boleh diambil bagi mereka yang menjalani kehidupan sihat”

Produk Nature’s Heart sememangnya terkenal kerana menawarkan pelbagai kebaikan kesihatan di mana suber-sumbernya diperolehi dari pelbagai negara termasuk Australia, India, Turkey dan Amerika Syarikat.

Rangkaian Nature’s Heart yang ditawarkan meliputi:

  • Multi Grains, Fruits & Vegetables drink mix
  • Milled Flax Seeds
  • Chia Seeds
  • Roasted Cashew Nuts (Salted)
  • Roasted Mixed Nuts
  • Roasted Almonds (Salted)
  • Roasted Macadamia Nuts (Salted)
  • Dried Apricots
  • Dried Cranberries
  • Oat Biscuits with Raisin

Kesemua produk di atas boleh didapati di semua outlet Guardian Malaysia dan juga e-stor www.guardian.com.my.

Rasai Pengalaman Seperti di Afrika Bersama Smoky PERI-PERI

Berasap, PEDAS tapi SEDAP!

Itu yang boleh dikatakan mengenai menu baru ayam panggang Smoky PERI-PERI Nando’s. 

Diilhamkan oleh gabungan ajaib warna-warni Afrika, warisan unik  dengan rasa berasap hasil kaedah memasak terbuka, Smoky PERI-PERI yang ”super-natural’ terhasil. Dengan rasa paprika yang kaya, manis dan berasap, sedikit rasa limau, gabungan herba yang menarik bersama sentuhan cili api PERI-PERI tersendiri Nando’s. Semuanya memberikan rasa berasap unik yang mengimbau suasana barbekue yang hebat.

Mengikut PERI-ometer Nando’s. Smoky PERI-PERI ini lebih pedas daripada Lemon & Herba tetapi kurang pedas daripada rasa sederhanaya. Ia sesuai untuk mereka yang menggemari makanan berperisa tetapi tidak terlalu pedas dan ia menperkenalkan satu dimensi baru ke rangkaian ayam panggang Nando’s.

“Kami mahu memberi peminat kami satu rasa yang ajaib di musim ini dengan ayam panggang PERI-PERI kami. Selama bertahun-tahun kami telah cuba menghasilkan pelbagai resipi yang berlainan untuk mencari rasa istimewa yang akan memberi peminat kami sesuatu yang baharu yang dapat dinikmati dan kami memutuskan untuk mencuba dengan Smoky PERI-PERI. Ia memberi gabungan rasa hebat yang menarik dan unik tetapi sinonim dengan Nando’s pada masa yang sama.” kata Stephen Chew, Ketua Pegawai Eksekutif Nando’s.

Sempena musim perayaan yang bakal diraikan tidak lama lagi, hidangan Smoky PERI_PERI boleh didpati pada harga RM99 untuk 4 orang.

Apa lagi, jom kunjungi Nando’s untuk merasai keenakan rasa Afrika ini.

Lori VITAGEN Digestive Health On-Wheels Tingkat Pendidikan Mengenai Sistem Hadam Yang Baik

Selama ni memang makan apa saja, tak terpikir pulak sistem penghadaman pun kena ‘tempias’ akibat tabiat buruk sendiri. 

IMG_9343 copy

Nasib baik ada VITAGEN Digestive Health On-Wheels ni, membantu beri pendidikan pada orang ramai akan pentingnya menjaga sistem penghadaman agar perut sentiasa sihat. 

hdr

Inisiatif pendidikan VITAGEN Digestive Health On-Wheels ini memaparkan sebuah trak yang dilengkapi dengan maklumat pendidikan mengenai probiotik: Lactobacillus acidophilus & Lactobacillus paracasei, iaitu bakteria ‘baik’ yang membekalkan pelbagai manfaat kesihatan untuk sistem penghadaman sekiranya diambil dengan secukupnya.

Trak ini akan dikelolai oleh Jururawat Gastroenterologi dan pakar pemakanan yang akan menyediakan analisis dan nasihat kesihatan sistem penghadaman mengenai cara menjaganya kepada orang ramai.

Trak yang direka khas ini akan berada di 30 buah lokasi, menyediakan pemeriksaan serta rundingan kesihatan. Orang ramai yang mengunjungi trak ini boleh menjalani saringan kesihatan sistem penghadaman daripada pakar pemakanan, menerima kaunseling dan kit ujian najis daripada Jururawat Gastroenterologi, dan mempelajari cara untuk kekal cergas daripada perunding kecergasan.

Selain mempamerkan hasil kajian terkini dari Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM), trak ini juga dilengkapi dengan permainan interaktif mengenai kesihatan sistem penghadaman, sampel produk dan promosi jualan.

VITAGEN Digestive Health On-Wheels ini merupakan inisiatif pendidikan kesihatan sistem penghadaman menggunakan trak bergerak yang pertama seumpamanya bagi mendidik pengguna melalui cara yang lebih kreatif dan menarik melibatkan mereka. Sebagai peneraju dalam kesihatan sistem penghadaman di Malaysia, VITAGEN memperkenalkan inisiatif ini bagi mewujudkan kesedaran di kalangan rakyat Malaysia tentang kepentingan probiotik dalam sistem penghadaman yang sihat.

Sebagaimana yang disahkan oleh kajian terkini oleh PPUKM, sistem penghadaman yang sihat adalah penting untuk kesihatan keseluruhan. Lebih banyak kajian menunjukkan bahawa sistem penghadaman berfungsi sebagai otak kedua kita. Oleh itu, orang ramai perlu sedar bahawa sistem penghadaman amat penting untuk kesejahteraan keseluruhan dan mengetahui cara menjaganya akan membantu menangani pelbagai masalah kesihatan.

Sebagai peneraju kesihatan sistem penghadaman di Malaysia, VITAGEN bertekad untuk menggalakkan kepentingan sistem penghadaman yang sihat.Satu cara mudah untuk memperoleh sistem penghadaman sihat yang boleh meningkatkan imuniti, kejelasan mental dan emosi adalah dengan mengambil probiotik dalam bentuk Lactobacillus acidophilus and Lactobacillus paracasei setiap hari. ” kata Encik Poh Eng Lip, Pengurus Besar VITAGEN.

Hasil penyelidikan klinikal PPUKM yang diketuai oleh Pakar Perunding Gastroenterologi, Profesor Madya Perubatan, Ketua, Unit Gastroenterologi, Jabatan Perubatan, Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia, YM Dr. Raja Affendi Raja Ali – menunjukkan bahawa strain probiotik Lactobacillus acidophilus dan Lactobacillus paracasei dalam VITAGEN mempunyai kesan positif ke atas kesihatan sistem penghadaman dan sistem imun kerana kira-kira 70-80% daripada sistem imuniti terletak dalam sistem penghadaman.

Kajian tersebut menunjukkan bahawa 96% daripada responden mengalami simptom sembelit yang berkurangan manakala 45% daripada responden menghabiskan masa yang lebih singkat dalam tandas.

Kajian ini juga menunjukkan bahawa dengan mengambil probiotik yang terkandung dalam VITAGEN, tubuh badan menghasilkan radang bahan kimia yang lebih rendah. Ini membantu mengurangkan keradangan dan meningkatkan sistem imun. Sebanyak 73% daripada responden yang mengalami sindrom usus rengsa (IBS) telah meraih manfaat meningkatkan imuniti.

Ini disebabkan oleh probiotik yang membantu tubuh badan menghasilkan bahan kimia keradangan yang lebih rendah, justeru mengurangkan keradangan sambil meningkatkan sistem imuniti yang lebih berkesan.

Berbilion kultur probiotik hidup yang terdapat dalam VITAGEN telah dirumus untuk melalui saluran gastrousus sambil membantu mengekalkan keseimbangan antara bakteria baik dan berbahaya. Apabila berada di dalam, kultur ini membantu penghadaman yang lebih baik dan sistem imuniti yang lebih kuat bagi menghasilkan sistem penghadaman yang lebih sihat, di samping meningkatkan imuniti badan untuk melawan penyakit.

Sistem imuniti kita dibentuk untuk menentang serangan virus, bakteria dan mikrob lain tanpa mengganggu tisu yang sihat. Sebanyak 70% daripada pertahanan imuniti kita terletak di dalam sistem penghadaman.

Kejelasan mental juga dipengaruhi oleh kesihatan sistem penghadaman. Ini adalah kerana ekosistem bakteria kompleks dalam badan yang dinamakan microbiome mengawal perasaan dan pemikiran dengan menyampaikan isyarat antara saluran penghadaman dan otak melalui saraf vagus.

Pelbagai kajian yang sedang dijalankan mendapati mikrofauna dalam usus memainkan peranan penting dalam mempengaruhi keadaan fikiran kita. Ia juga penting untuk mengekalkan keseimbangan ekosistem bakteria dalam sistem penghadaman bagi menggalakkan kejelasan mental yang lebih baik.

Apabila kita berasa gembira, 95 peratus daripada Seratonin – bahan kimia yang menyumbang kepada kesihatan emosi, kesejahteraan dan kebahagiaan di antara lain – didapati dalam sistem penghadaman di mana probiotik di sana bertindak sebagai pengutus neuro untuk mencetuskan emosi ‘perasaan gembira’.

“Kami menantikan lebih banyak penemuan yang dapat mengukuhkan lagi pemahaman bahawa sistem penghadaman amat penting dalam kesejahteraan secara keseluruhannya dan mengetahui cara menjaganya akan membantu mengurangkan banyak masalah kesihatan. Sebagai peneraju kesihatan sistem penghadaman di Malaysia, VITAGEN akan terus mendidik dan mengingatkan orang ramai untuk menjaga sistem penghadaman mereka supaya dapat menikmati kualiti kehidupan yang lebih baik.” kata Poh.

TRAK KEMPEN VITAGEN DIGESTIVE HEALTH ON-WHEELS

 Trak bergerak kesihatan sistem penghadaman yang pertama seumpamanya
 Saiz Trak: 27’ panjang x 7.5’ lebar x 12’ tinggi
 Akan berada di 30 lokasi di seluruh Lembah Klang
 Dikelolai jururawat gastroenterologi dan pakar pemakanan

AKTIVITI UNTUK ORANG RAMAI
 Pameran VITAGEN dan Hasil Kajian Penyelidikan PPUKM
 Saringan kesihatan penghadaman yang dijalankan oleh jururawat gastroenterologi
 Pengedaran Kit Ujian Najis
 Nasihat pemakanan dan makanan yang sihat oleh pakar pemakanan
 Nasihat kecergasan oleh perunding kecergasan
 Cabaran Interaktif mengenai Kesihatan Sistem Penghadaman
 Video multimedia mengenai Hasil Penyelidikan VITAGEN oleh PPUKM
 Sampel dan jualan produk VITAGEN Kurang Gula
VITAGEN – Asli, Kurang Gula dan Kolagen

Semua perisa VITAGEN mengandungi berbilion-bilion kultur hidup dan aktif ‘Lactobacillus acidophilus’ dan ‘Lactobacillus paracasei’ untuk penghadaman lebih baik dan sistem imun yang lebih kuat.

VITAGEN Asli diperbuat daripada susu berkhasiat dan jus buah sebenar tanpa pengawet untuk perisa buah lazat yang digemari semua.

VITAGEN Kurang Gula mempunyai kandungan gula lebih rendah, dan dirumuskan khas untuk mereka yang mahu mengurangkan pengambilan gula tetapi masih ingin menikmati pelbagai manfaat kesihatan yang ditawarkan oleh jenama ini. VITAGEN Kurang Gula telah dianugerahkan logo Pilihan Lebih Sihat oleh Kementerian Kesihatan.

VITAGEN Kolagen Kurang Gula diperbuat daripada ramuan berkhasiat dengan kultur hidup dan aktif yang sama, tetapi ditambah peptida kolagen kehidupan laut dan prebiotik untuk kulit yang berseri dan kelihatan muda. VITAGEN Kolagen Kurang Gula juga telah dianugerahkan logo Pilihan Lebih Sihat oleh Kementerian Kesihatan.

Minum VITAGEN setiap hari untuk memberikan badan anda pengambilan seharian bakteria sihat.

Untuk maklumat lanjut, sila layari www.vitagen.com.my

Jom Ke MAHA 2018

Siapa yang tak sabar nak ke MAHA 2018?

Tak lama lagi je, iaitu pada 22hb Nov nanti sampai 2 Disember.

dav

Ia adalah antara ekspo yang banyak menerima kunjungan orang ramai setiap kali ia diadakan.

Baru-baru ini telah diadakan Sidang Media bersama pihak FAMA sempena pelancaran MAHA 2018 yang bakal diadakan pada bulan ni.Tujuan diadakan sidang media adalah untuk berkongsi perjalanan MAHA 2018 dan segmen FAMA kepada orang ramai sekali gus menggalakkan kehadiran mereka ke eskpo ini.

dav

Jadi, apa yang menarik untuk tahun ini?

  1.  Empayar Makanan di Hall DG
    -lebih 501 jenis makanan
    -13 menu terhebat
    -95 lot untuk 95 usahawan
    -#makananmenyatukankita
    -Konsep: Cita Rasa Malaysia
    -Aktivit: Pertandingan Selfie, Wefie Terbaik bersama #
  2. Castle of Fruits di Laman Tiba 1 & 2
    -11,111 varieti termasuk sayur, buah, anak pokok, hortikultur, input pertanian, florikultur, produk tambah nilai
    -100 Lot (92 Laman Tiba 1 & 8 di Laman Tiba 2)
    -Aktiviti Happy Hour
    -Jualan Murah antara 5 hingga 20%
  3. Coconut Street “Fruit of the Event-Coconut”
    -#sumberezibaharu
    -kepelbagaian hasilan kelapa
    -rantaian kegunaan dari pokok kelapa, anak pokok, buah kelapa, produk berasaskan kelapa, makanan, minuman, Industri Asas Tani, kosmetik
    -demonstrasi mengguna kelapa
  4. Gerbang Foodtruck di Laman Tiba 1 & 2
    -49 buah food truck
    -201 jenis makanan dan minuman
    -3 usahawan OKU Food Truck
    -#layparksinimakansini
  5. Butik Agromas, Dome IAT
    -90 SKU produk Agromas
    -penjenamaan halal brand, brand power, the best mmanufacturing product
  6. Agrobazar Online Pavillion Agro Trade di Hall C
    -jualan online & offline produk usahawan tempatan

Antara usahawan yang bakal menyertai MAHA 2018 ini adalah:

  • Fatihah Frozen Food Sdn Bhd-Nasi Kerabu
  • The Alings Ent-Ayam Goreng Kunyit Letop
  • Merbok Jaya Trading-Teh Ais Lembah Bujang
  • Chillex Concept Cafe-Buger T-Rex, Roti Long Island, Pisang Bakar, Nanas Bakar
  • Cliantro Eight Enterprise-Masak lomak Cili Api Meletop
  • Nyiru Food Industries Sdn Bhd-Asam Pedas
  • Jalin Gemilang Enterprise-Jus Terong Belanda
  • Usaha Jaya Farming-Nasi Serai Puyuh

Banyak lagi aktivit, pertandingan dan promosi jualan hebat bakal diberikan pada orang ramai yang mengunjungi MAHA 2018 dan singgan di segmen FAMA.

‘Shop Your Way To Korea’ Bakal Bawa Pemenang Bercuti ke Korea Dengan Nilai Pakej RM36,000

EMPAT pemenang utama peraduan ‘Shop Your Way to Korea’ ini bakal memenangi Pakej Percutian Eksklusif Pengalaman Kecantikan dan Kesejahteraan selama 7 hari 5 malam!!

Guardian Malaysia's Head of Marketing and Promotions, Wong Vai Chi (3rd from left) and Marketing Director, Cho Do Youn with the main sponsors of 'Shop Your Way To Korea' contest

Dan lagi hebat, pakej itu termasuk untuk dua orang dan harga setiap pakej bernilai RM36,000!

Hadiah kedua pula tidak kurang hebatnya iaitu Samsung Note 9 untuk 16 orang pemenang bertuah!!

Shop Your Way To Korea

Menyedari betapa hebatnya pengaruh produk dan trend Korea terhadap gaya hidup dan tabiat berbelanja pengguna setempat buat masa kini, Guardian Malaysia menawarkan peluang menarik kepada pelanggannya melalui Peraduan “Shop Your Way To Korea”.

Melalui peraduan “Shop Your Way to Korea” itu, pelanggan berpeluang memenangi hadiah utama berupa Pakej Percutian Eksklusif Pengalaman Kecantikan dan Kesejahteraan Korea untuk DUA orang, dimana mereka boleh menyelami budaya, trend dan gaya hidup masyarakat Korea.

Ms Wong Vai Chi, Ketua Pemasaran dan Promosi, Guardian Health And Beauty Sdn Bhd (Guardian Malaysia), berkata di majlis pelancaran itu:

“Sebagai peneraju dalam peruncitan kesihatan dan kecantikan, kami telah menyaksikan bagaimana produk penjagaan kulit dan kecantikan Korea dengan cepat menarik minat pelanggan kami, yang sentiasa mencari variasi, kualiti dan nilai yang lebih hebat. Jadi peraduan ini adalah untuk mengiktiraf kehebatan produk-produk Korea dalam mempengaruhi gaya hidup dan tabiat berbelanja, dalam masa yang sama, memberi ganjaran kepada pelanggan kami.

Jelas Ms Wong lagi, peraduan tersebut juga sejajar dengan polisi Guardian Malaysia yang sentiasa mengutamakan pelanggan. Guardian akan terus berusaha untuk menawarkan pelbagai promosi baru dan inovatif yang memberikan produk bervariasi, berkualiti dan bernilai hebat serta perkhidmatan terbaik untuk pelanggan kami.

“Kami yakin para pelanggan akan teruja dengan peraduan ini kerana ia sangat mudah dan hadiah-hadiah yang ditawarkan pula sangat menarik! Hadiah Utama adalah Pengalaman Kecantikan dan Kesejahteraan Korea selama 7 hari 5 malam untuk DUA orang, bernilai hampir RM36,000!

Dan lagi menarik adalah terdapat EMPAT Hadiah Utama!”

Hadiah bagi pemenang KEDUA pula berupa 16 Samsung Note 9 dan 30 hadiah KETIGA berupa baucar Guardian bernilai RM300 untuk setiap pemenang!

Jadi, jangan lepaskan peluang untuk merebut hadiah-hadiah yang berjumlah lebih RM200,000 ini!

Cara menyertainya:

  1. Pelanggan hanya perlu berbelanja minimum RM40 termasuk satu jenama yang mengambil bahagian, dalam satu resit
  2. Selepas membuat pembelian, mereka perlu ‘mengira bilangan Guardian Jeju Mask yang terdapat di dalam bekas akrilik I Guardian Heart yang berukuran 780mm (lebar), 600mm (tinggi) dan 270mm (diameter). Setiap Jeju Mask pula berukuran 11.4cm x 15.9 cm
  3. Setelah mereka yakin dengan bilangan Guardian Jeju Mask tersebut, pelanggan perlu menulis jawapan dan menghantar penyertaan mereka. Peraduan bermula pada 1 November sehingga 31 Disember. Penyertaan pula boleh dibuat melalui borang fizikal atau melalui atas talian, yang berakhir pada 31 Disember.

Sebanyak 38 jenama mengambil bahagian dalam peraduan ini, termasuk LIMA penaja utama iaitu Dove, L’Oreal, Maybelline, Pantene dan Safi.

Maklumat lengkap peraduan serta terma dan syarat boleh didapati di:

“Kami menyarankan agar pelanggan menghantar seberapa banyak mungkin penyertaan, agar peluang untuk mereka memenangi hadiah-hadiah menarik ini lebih besar.” tambah Ms Wong.

SHOPEE 11.11 Big Sale Tawar Promosi Jualan Hebat Besar-Besaran

Wah seronoknya bolehlah membeli-belah dengan adanya pesta beli-belah hujung tahun terhebat dari Shopee 11.11 Big Sale yang menawar jualan besar-besaran hebat tanpa SST serta pelbagai aktiviti dan hadiah menarik

Photo 2 (1)

Berikutan kejayaan luar biasa Shopee 9.9 Super Shopping Day bulan lepas, Shopee 11.11 Big Sale menjanjikan promosi yang LEBIH BESAR dan menarik secara terus-menerus dari 25 Oktober hingga 11 November!!

IMG_20181024_203017

Ia termasuk tawaran tanpa Cukai Jualan & Perkhidmatan (SST) daripada jenama-jenama terkemuka, anjuran semula hari bertema kegemaran ramai dan juga tawaran syiling Shopee bernilai RM1.1 juta yang boleh dimenangi menerusi permainan dalam aplikasi Shopee Shake yang mendapat sambutan hebat.

Sebagai acara yang menampilkan LEBIH 100 jenama dan 15,000 penjual, Shopee 11.11 Big Sale kini kembali dengan tawaran lebih hebat dan menarik di mana Shopee telah berganding bahu dengan LEBIH 50 jenama utama termasuk L’Oreal, Universal Traveller, Siti Khadijah, Vivo, Tefal dan Maybelline untuk menyerap kos SST bagi lebih daripada 1,000 produk, lantas membolehkan pengguna menambah penjimatan apabila membeli barangan kegemaran mereka pada Singles’ Day (Hari Bujang) dan musim beli-belah akhir tahun.

Untuk memeterai kerjasama ini, Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau Shopee, telah menandatangani memorandum persefahaman dengan enam wakil jenama di majlis pelancaran Shopee 11.11 Big Sale.

“Pengguna di seluruh rantau, termasuk Malaysia, kini menganggap Singles Day (Hari Bujang) sebagai tarikh penting dalam kalendar beli-belah hujung tahun mereka. Shopee sedia menerajui usaha ini, dengan menganjurkan acara 11.11 buat kali ketiga, yang bakal menjadi acara 11.11 terbesar yang pernah kami anjurkan.

Kami berbangga untuk berdiri teguh bersama 50 jenama tempatan terkenal untuk mengecualikan SST bagi Shopee 11.11 Big Sale. Di samping itu, kami telah bekerjasama rapat dengan pelbagai pihak berkepentingan termasuk peniaga, rakan jenama serta penyedia perkhidmatan logistik dan pembayaran untuk membawakan tawaran luar biasa dan pengalaman beli-belah tiada tandingan pada musim beli-belah hujung tahun ini.” 

Satu sebab penting kejayaan Shopee di rantau ini ialah pendekatan khusus yang diambilnya untuk memenuhi keperluan dan pilihan pembeli dan penjual.

Shopee 11.11 Big Sale meneruskan janji ini sambil Shopee mengukuhkan kerjasama dengan selebriti dan jenama terkenal Malaysia dan membawakan produk kegemaran terus kepada mereka.

Di pelancaran umum Shopee 11.11 Big Sale, Shopee bekerjasama dengan Kuala Lumpur Fashion Week (KLFW) untuk membawakan acara Shopee 11.11 KLFW Runway Night (Malam Pertunjukan Fesyen) untuk tetamunya.

Pertunjukan fesyen menarik ini membabitkan jenama yang menyertai Shopee 11.11 Big Sale buat pertama kali, termasuk Tarik Jeans, Poplook, JTNC oleh Justin Chew, dan MIKASERIES oleh Zoey Rahman.

Di samping itu, pengguna boleh menantikan pilihan tawaran eksklusif selanjutnya daripada Shopee Celebrity Squad (Skuad Selebriti Shopee) yang sangat popular semasa Shopee 11.11 Big Sale, mengetengahkan jenama daripada bintang-bintang terkenal seperti Dato’ Seri Siti Nurhaliza, Nora Danish and Izara Aishah.

Memandangkan aktiviti beli-belah dalam talian semakin menjadi lumrah hidup rakyat Malaysia, jenama gaya hidup kini menjalin kerjasama eksklusif sempena Shopee 11.11 Big Sale.

Shopee telah meningkatkan lagi kerjasama dengan peserta utama daripada pelbagai industri seperti Digi, Pizza Hut, MBO Cinemas, Traveloka, FPX, Standard Chartered dan banyak lagi pada 11.11.

Untuk memeriahkan pengalaman beli-belah dalam talian, Shopee 11.11 Big Sale bakal menganjurkan semula hari bertema yang popular.

Mulai 25 Oktober, rakyat Malaysia boleh memanfaatkan kempen harian selama tiga minggu menjanjikan ciri-ciri yang ditambah baik dan pelbagai tawaran meliputi semua kategori produk. Malah apa yang lebih menarik ialah jenama seperti Watsons, Mr DIY, Procter & Gamble, Nestle, NYX, PETPET dan banyak lagi akan menawarkan penghantaran percuma dengan perbelanjaan minimum RM11. Para pembeli juga boleh membeli beratus-ratus barangan pada harga serendah RM1.10 semasa Jualan Kilat Shocking Sale.

“Dengan pelbagai promosi tiada tandingan dan ciri-ciri menarik yang dilancarkan berasaskan maklum balas dan permintaan pengguna, Shopee 11.11 Big Sale menekankan komitmen berterusan Shopee untuk membawakan pengalaman beli-belah dalam talian terbaik kepada pengguna di rantau ini. Kami menjemput semua pembeli untuk bersama-sama merebut tawaran hebat di Shopee 11.11 Big Sale,” rumus Ho.

Untuk maklumat lanjut tentang Shopee 11.11 Big Sale, layari: