AVEENO Dengan Kebaikan Oat Untuk Kulit Sihat

Aveeno® dan Aveeno Baby®  beri”4-dalam-1″ kelegaan berkesan untuk kulit  bermasalah

Aveeno 2

Aveeno® adalah jenama yang menawarkan rangkaian lengkap penyelesaian penjagaan kulit komprehensif yang menampilkan Active Naturals Colloidal Oatmeal.

Jenama ini telah menemui kuasa bahan semula jadi – oat – menerusi kemajuan saintifik, dan menemui cara untuk memupuk dan mengubah kesihatan dan kecantikan kulit menjadi lebih baik.

Mengapa oat?

Oat koloid – yang bermaksud oatmeal kisar yang terampai di dalam medium cecair untuk aplikasi dan penyerapan yang lebih baik ke dalam kulit – telah menjadi ramuan penting dalam penjagaan kulit sejak zaman dahulu lagi. Ini disokong oleh bukti klinikal selama lebih 60 tahun yang menunjukkan bahawa formula oat koloid berkesan untuk melegakan kulit yang kering dan rengsa.

Aveeno 1

Setiap produk Aveeno® Active Naturals dirumuskan secara unik dan terbukti secara saintifik untuk memanfaatkan kelebihan oat bagi memberikan faedah penjagaan kulit yang sebenar bagi kulit supaya kuat dan tampak lebih sihat.

“Perjalanan Aveeno® untuk menjadikan kehidupan indah dengan bahan-bahan semula jadi bermula sejak tahun 1945. Percaya bahawa alam semula jadi mengandungi rahsia kepada kesihatan manusia, dua orang adik beradik dari Amerika, Sidney dan Albert Musher, mula mempelajari tentang manfaat oat,” kata Prashant Mahalingam, Pengarah Negara bahagian Konsumer, Johnson & Johnson Malaysia, dalam ucapannya sewaktu pelancaran jenama baru-baru ini.

Melalui penyelidikan mereka, adik beradik Musher menemui kuasa oatmeal koloid yang dikisar halus untuk membantu melegakan kulit yang kering dan rengsa. Usaha perintis mereka telah diiktiraf oleh ahli dermatologi dari Klinik Mayo yang terkenal. Maka lahirlah Aveeno®!

Selama 70 tahun yang lalu, komitmen Aveeno® untuk memanfaatkan kuasa semula jadi oat bagi kesejahteraan kulit telah menjadikannya jenama paling dipercayai di Amerika Syarikat1. Aveeno Baby® juga merupakan produk nombor satu serta menjadi antara jenama yang dipercayai dalam kalangan pakar kanak-kanak Amerika Syarikat2.

“Kami telah memberi kelegaan dan perlindungan untuk kulit wanita dan bayi selama bertahun-tahun. Jenama ini telah memenangi pelbagai anugerah di negara ini – dan menambahkan kepada jumlah anugerah yang kami terima pelbagai pengiktirafan di seluruh dunia!” kata Prashant.

Melalui penyelidikan saintifik dan rumusan yang ketat, Aveeno® terus merungkai lebih banyak rahsia tentang keupayaan alam semula jadi untuk melegakan, menenangkan dan mengubah kulit. Salah satu penemuannya baru-baru ini adalah sifat prebiotik oat untuk menggalakkan mikrobiom kulit yang seimbang, yang penting untuk kulit yang sihat dan kuat. Ini membuatkan jenama telah menamakan semula bahan utamanya – oat koloid – sebagai ‘oat prebiotik’ dalam beberapa produk yang baharu.

Apakah microbiome kulit?

Ia merupakan habitat pelbagai mikroorganisma, termasuk bakteria yang bermanfaat dan berbahaya, yang wujud bersama pada permukaan kulit. Satu sentimeter persegi kulit biasanya mempunyai kira-kira satu bilion bakteria, dan ketidakseimbangan bakteria ini boleh memberi kesan kepada fungsi penghalang kulit.

Prebiotik, yang ditemui oleh saintis Aveeno®, meningkatkan keseimbangan mikrobial kulit. Ini bermakna fungsi penghalang kulit menjadi lebih kuat dan tiada lagi kulit kering dan gatal. Oleh itu, semua produk Aveeno® dan Aveeno Baby® kini mengandungi oat prebiotik.

Bagi yang mempunyai kulit yang kering & gatal, Dr Leong Kin Fon, ahli perunding pakar kulit pediatrik, menyatakan bahawa oat prebiotik berkesan dalam memberi kelegaan. Dr. Leong menjelaskan bahawa oat mempunyai empat fungsi penting sebagai bahan pelembap: untuk memerangkap air di dalam kulit, mengurangkan kegatalan dan kemerahan, dan meningkatkan keseimbangan microbial kulit.

Selaras dengan identiti jenama yang mengimbangi penemuan sains dengan hasil terbaik alam semula jadi, produk Aveeno® diformulasikan dengan komitmen dari ladang hingga ke botol. Ini bermakna penyelesaian penjagaan kulit dihasilkan melalui proses artisanal yang mengekalkan kesegaran dan kebaikan oat terpilih dengan teliti dari tempat asalnya – ladang – sehinggalah ia sampai kepada wanita dan bayi, di dalam botol.

Oat koloid prebiotik Aveeno ® dibuat daripada oat gred makanan, protein tinggi, bijirin bukan GMO yang diperoleh dari Kanada, Amerika Utara, United Kingdom dan Perancis. Tanaman ini kemudian diproses tanpa menggunakan pelarut kimia, dan akhirnya dirumuskan melalui proses yang ketat yang direka untuk mengekalkan integriti dan ketulenan komponen aktif oat Aveeno®.

Mulakan tahun anda dengan menjadi cantik dan berikan kulit anda dan bayi anda kehidupan baru dengan kelebihan oat prebiotik!

Dapatkan rangkaian penyelesaian penjagaan kulit Aveeno® yang menampilkan Active Naturals Colloidal Oatmeal di farmasi-farmasi utama terpilih seperti Watsons, Guardian, Caring, dan AEON Wellness.

Atau, tambahkannya pada ‘bakul’ anda tanpa perlu keluar dari rumah melalui kedai dalam talian rasmi Aveeno® di Lazada (http://bit.ly/AveenoLazadaMY) dan Shopee (http://bit.ly/AveenoShopee)!

Untuk mendapatkan tawaran terkini Aveeno® atau maklumat lanjut tentang jenama ini, ikuti Facebook Aveeno® Malaysia (www.facebook.com/myaveeno) dan Instagram (www.instagram.com/aveenomy).

Rujukan:
1 Berdasarkan Kajian Rekomendasi Dermatologi AS 2018.
2 Berdasarkan soal selidik dengan 302 orang ahli pediatrik di AS, Jun 2016.

 

‘The Threaded Collection’ Beri Keselesaan, Tampil Bergaya dan Selamat Digunakan Untuk Bayi Anda

Koleksi ini menampilkan beraneka pilihan kereta sorong bayi, kot untuk perjalanan, kerusi kereta bayi dan banyak lagi sebagai usaha menyokong usaha kerajaan dalam menguatkuasakan keselamatan kanak-kanak bagi semua kenderaan persendirian menjelang 2020.

7th from left_ Noraizan Binti Din, Managing Director and co-founder of Supreme Global Marketing (SGM) Sdn Bhd posed with local celebrities and guests at the launch of Nuna The Threaded Collection

Nuna, peneraju industri bagi kelengkapan premium lagi bergaya untuk bayi dengan bangganya mengumumkan pelancaran produk terbarunya, ‘The Threaded Collection’.

Malaysian celebrity Mia Ahmad at the launch of Nuna - The Threaded Collection

Direka bagi menzahirkan reka bentuk yang ringkas namun tidak lupuk dek zaman, setiap rangkaian produk ini didatangkan dengan fabrik premium berkualiti yang halus tenunannya bagi memberi keselesaan kepada bayi, tanpa mengabaikan fungsi dan gaya moden yang pastinya mendapat tempat di hati para ibu serta bapa.

“Di Supreme Global, kami memahami cabaran yang dialami para ibu bapa dalam mencari produk yang bukan sahaja sesuai dengan gaya hidup mereka, tetapi turut menampilkan ciri-ciri mewah, selesa, mudah dan selamat, semuanya dalam satu pakej untuk si manja kesayangan mereka. Barisan produk keluaran Nuna melambangkan gaya berkekalan dengan keabadian palet warnanya yang tersendiri. Ia turut menampilkan reka bentuk bergaya dan berinovasi yang telah memenangi pelbagai anugerah seperti reddot, Mother & Baby dan banyak lagi. Reka bentuknya yang bergaya, elegan, moden dan berinovasi menjadi pilihan ibu bapa serta keluarga moden,” kata Noraizan Din, Pengarah Urusan dan Pengasas Bersama Supreme Global Marketing (SGM) Sdn Bhd.

‘The Threaded Collection’ dilancarkan dengan pelbagai produk termasuklah kereta sorong bayi, kot perjalanan serta kerusi kereta bayi. Nuna sentiasa mengutamakan keselamatan dan kesejahteraan si manja anda. Justeru, ia menggabungkan idea pintar ke dalam reka bentuk setiap produk bagi memastikan anak anda sentiasa dilindungi dan selesa ketika berada di dalam kereta.

Menurut Jabatan Statistik Malaysia, pada 2016, kemalangan jalan raya menjadi penyumbang utama kepada kadar kematian yang tinggi untuk bayi serta kanak-kanak berusia antara 1 hingga 4 tahun. Oleh itu, sejajar dengan misi kerajaan untuk menguatkuasakan penggunaan kerusi kereta kanak-kanak dalam setiap kenderaan persendirian menjelang 2020, Nuna tetap terus memperjuangkan keselamatan kanak-kanak dan memastikan bahawa mereka dilindungi dengan baik di dalam kereta sebelum memulakan perjalanan.

Terbaru dari ‘The Threaded Collection’ ialah kerusi kereta bayi PIPATM Lite LX dan kerusi kereta boleh ubah REBLTM Plus yang disukai ramai. Kedua-dua rangkaian ini dapat memberikan ketenangan kepada mereka yang baru atau bakal bergelar sebagai ibu bapa serta keluarga:

PIPATM lite lx:

Ibu bapa yang mementingkan keselesaan pasti berpuas hati dengan kerusi kereta ringan naum tetap kukuh ini. Ia dilengkapi kemudahan true lock™ dan hanya mengambil masa lima saat untuk dipasang. Ibu bapa cuma perlu klik pada selak kereta atau memasangnya dengan selamat menggunakan tali pinggang keledar. Pada masa yang sama, kelulinya yang stabil memberikan langkah pencegahan tambahan untuk perjalanan yang mungkin kurang selesa.

Model ini turut menggunakan busa Aeroflex™ untuk mendapatkan rangka yang tahan lasak dan menyerap hentakan, sementara fabriknya pula menawarkan ketahanan dan perlindungan impak sampingan.

REBLTM plus:

Teguh, pintar dan dilengkapi teknologi sekukuh keluli, REBLTM plus ternyata unik. Selain memiliki kemudahan tapak true lock™, ia juga memiliki keupayaan pusingan 360 darjah, membolehkan anda menukar posisinya dengan mudah – tidak kira samada menghadap depan atau belakang. Ianya juga memudahkan pergerakan anak anda untuk keluar dari kereta.

Menggunakan busa memori tech™ yang dipatenkan secara khusus dan teknologi pemasangan bahagian kepala serta tubuh yang mudah diubah, REBLTM plus dilengkapi sistem keselamatan impak sampingan bagi melindungi anak anda.
REBLTM plus boleh digunakan sehingga anak anda mencecah ketinggian 105 sm (sekitar usia 4 tahun).

“Keselamatan setiap anak-anak yang menaiki kenderaan perlu diutamakan. Selain daripada program kesedaran keselamatan jalan raya dan kanak-kanak yang dianjurkan hari ini, saya gembira melihat banyak syarikat kelengkapan bayi termasuk Supreme Global Marketing yang sentiasa memberi sokongan yang diperlukan oleh ibu bapa untuk melindungi anak-anak mereka. Ini jelas sekali terutama apabila anak-anak berada di dalam kenderaan. Kita dapat membantu mencegah kecederaan dan melindungi mereka yang tersayang agar sentiasa berada dalam keadaan selamat,” kata Nurulhana Borhan, Pegawai Penyelidik Institut Penyelidikan Keselamatan Jalan Raya Malaysia (MIROS).

Antara produk lain yang terdapat dalam rangkaian ‘The Threaded Collection’ adalah:

  • DEMITM grow:
    Mudah dilipat dan disimpan kerana penggunaan ruang yang minimum. Ia disertakan dengan penampan dan pelindung untuk melindungi daripada sebarang kotoran atau serpihan. Palang pemegang boleh diubahsuai dan dipasang dengan mudah, menjadikan kerusi ini lebih pantas dan mudah untuk dilaras.

    DemiTM grow disertakan dengan teknologi progresif, suspensi kukuh yang memudahkan anda bersiar-siar bersama si manja di kawasan kejiranan atau di taman. Rodanya kukuh, berbusa dan sesuai untuk semua jenis permukaan jalan!

  • DEMITM carry cot:
    ‘Carry cot’ ini disertakan eksklusif dengan pembelian DemiTM grow. ‘Cot’ ini mudah diubah dan dilengkapi kanopi dengan perlindungan UPF 50++, serta pelindung mata untuk perlindungan daripada panas matahari. Panel udara berintegrasi memberikan keselesaan tambahan kepada bayi anda.
  • MIXXTM:
    Bakul yang dilengkapi dua kompartmen, MIXXTM memiliki ruang ‘tersembunyi’ yang luas untuk keperluan bayi dan anda! Ianya sangat versatil dan mudah ditolak ketika bersiar-siar.

    Sistem brek roda belakangnya memberikan suspensi kepada semua roda untuk perjalanan yang lancar. Selain itu, anda hanya perlu klik untuk mengunci kereta sorong ketika ia dilipat.

  • MIXXTM carry cot:
    ‘Carry cot’ ini disertakan eksklusif dengan pembelian rangkaian MIXXTM. Bukan sahaja kompak, malah ruang penyimpanan yang terlindung turut boleh diubah dan dibasuh.

    Ia memiliki ruang kaki yang tidak licin sebagai ciri keselamatan dan kebersihan tambahan. Penutup atasnya memberikan perlindungan matahari dengan kanopi UPF 50+ Dream drape™.

  • LEAFTM curv:
    Buaian yang telah menerima pelbagai pengiktirafan ini menyerupai pergerakan sisi ke sisi berentak seperti dodoian sebenar. Tolakan perlahan memulakan pergerakan selama dua minit yang menenangkan bayi.

    Tanpa memerlukan bateri atau plag, buaian ini hanya perlu ditolak perlahan dan bayi anda diayun dengan tenang hingga terlena. Fabrik kapas dengan pengiktirafan Oeko-tex boleh dibasuh menggunakan mesin ini membuatkan bayi berasa selesa dan selamat. Aliran udaranya menjadikan bayi tenang dan tidur dengan nyenyak.

    Rangkaian Nuna LeafTM Series termasuk Nuna LeafTM Curv merupakan pelaburan jangka panjang dan boleh digunakan dari peringkat bayi hinggalah kanak-kanak mahupun dewasa dengan berat maksimum 60 kg.

  • SENATM aire:
    ‘Cot’ mudah alih ini membantu menyediakan ruang khas untuk anak anda di mana-mana sahaja. Rekaan air design™ yang terkini memberikan pengudaraan 360 darjah; sekaligus membawakan aliran udara terbaik dan segar, serta tidur yang lena.

    Tilamnya disertakan dengan rekaan berzip yang boleh dibasuh menggunakan mesin dan pengering. Tapaknya tidak mudah tergelincir dan membolehkan anak anda tidur lena tanpa gangguan.

    Mungkin saiznya sedikit besar, namun ianya mudah dilipat dengan hanya menggunakan sebelah tangan dan juga mudah disimpan sama ada anda di dalam kereta atau di rumah.

    ‘The Threaded Collection’ didatangkan dalam beraneka pilihan gaya, warna menarik serta harga yang berbeza; bermula daripada RM1,000 hingga RM5,000 bergantung kepada produk dan aksesori berkaitan.*

“Nuna merupakan jawapan bagi ibu bapa yang mementingkan gaya, fungsi dan keselamatan dalam kelengkapan bayi mereka. Menerusi penggunaan teknologi terkini, kami akan terus membawakan lebih banyak produk yang bukan sahaja tampil menarik, tetapi fleksibel dan mengutamakan keselamatan dalam segenap aspek reka bentuk mereka,” tambah Noraizan.

‘The Threaded Collection’ boleh didapati di gedung-gedung terpilih, butik khusus untuk bayi dan di laman sesawang rasmi Supreme Global.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut, sila layari:

Butik Tateh Perkenal Koleksi Raya di ‘Tateh Fashion Show 2018’

Cantik dan comel saja baju-baju bayi dan kanak-kanak Butik Tateh yang digayakan sewaktu Peragaan Fesyen Tateh tempohari. Baju untuk ibu mengandung pun elegen dan nampak eksklusif, tak nampak macam baju mengandung. Macam ni bolehlah tampil bergaya meskipun sedang sarat mengandung. Ikutkan hati memang rasa macam nak beli je semuanya!

IMG-20180408-WA0055

Ibu-ibu pastinya kenal sangat dengan Butik Tateh ini. Menawarkan rangkaian kelengkapan ibu berpantang, produk barangan dan pakaian bayi serta kanak-kanak, aksesori dan bermacam-macam lagi, ia kini mempunyai 13 cawangan di seluruh Malaysia.

Pada akhir Mac lalu, buat julung kalinya Butik Tateh telah mengadakan pertunjukan peragaan fesyen ‘Tateh Fashion Show”. Bertempat di Bangi, ia diadakan untuk meraikan pelanggan setia Butik Tateh sejak ia mula dibuka pada tahun 2012.

Ia dihadiri oleh Mum Blogger dan pelanggan Butik Tateh yang membelanjakan sebanyak RM1,000 dan ke atas di mana-mana cawangan Butik Tateh.

Dalam peragaan fesyen itu, Butik Tateh telah memperkenalkan:

  • Koleksi Tateh Raya Collection Girls & Boys- pakaian raya untuk kanak-kanak
  • Koleksi Tateh Tropical Raya -pakaian untuk adik-beradik
  • Jenama 40 Weeks-baju raya khas untuk ibu mengandung
  • Jenama Eiman Kurta-pilihan baju raya kurta untuk kanak-kanak
  • Jenama Fathiyah Dream-koleksi baju kurung dan kebaya untuk kanak-kanak
  • Jenama Storksak Babymel-beg Diaper Dewasa
  • Jenama Zip Zoe Kids Bag-beg

IMG-20180408-WA0008

Meskipun baru pertama kali diadakan, “Tateh Fashion Show” ini telah menerima banyak sokongan daripada pelbagai pihak yang sudi menjadi penaja antaranya yang utama adalah Babymel London, Storksak, Zip Zoe, 40 Weeks, Eiman Kurta dan Fathiyah Dream.

Selain itu, pertunjukan fesyen ini juga menerima penajaan daripada Mak Yang, Cik Gebu, Voovoo (como tomo), Ku-ku Duckbill & Otomo, Kolok Baby, Ibu Sue, Pump It, Fizah Shower Baby Headband, Lazuli World, Sunny Beam, Mimosa, Gabag, Tropika, Ning Salmah, Bablicious, Ajwa Bakery, Sofisofian Gift, El Zahra Kids dan juga Olemera.

Bagi yang ingin mendapatkan pakaian koleksi raya Tateh, bolehlah berkunjung ke Butik Tateh yang berdekatan atau layari www.tateh.com.my.