AVEENO Dengan Kebaikan Oat Untuk Kulit Sihat

Aveeno® dan Aveeno Baby®  beri”4-dalam-1″ kelegaan berkesan untuk kulit  bermasalah

Aveeno 2

Aveeno® adalah jenama yang menawarkan rangkaian lengkap penyelesaian penjagaan kulit komprehensif yang menampilkan Active Naturals Colloidal Oatmeal.

Jenama ini telah menemui kuasa bahan semula jadi – oat – menerusi kemajuan saintifik, dan menemui cara untuk memupuk dan mengubah kesihatan dan kecantikan kulit menjadi lebih baik.

Mengapa oat?

Oat koloid – yang bermaksud oatmeal kisar yang terampai di dalam medium cecair untuk aplikasi dan penyerapan yang lebih baik ke dalam kulit – telah menjadi ramuan penting dalam penjagaan kulit sejak zaman dahulu lagi. Ini disokong oleh bukti klinikal selama lebih 60 tahun yang menunjukkan bahawa formula oat koloid berkesan untuk melegakan kulit yang kering dan rengsa.

Aveeno 1

Setiap produk Aveeno® Active Naturals dirumuskan secara unik dan terbukti secara saintifik untuk memanfaatkan kelebihan oat bagi memberikan faedah penjagaan kulit yang sebenar bagi kulit supaya kuat dan tampak lebih sihat.

“Perjalanan Aveeno® untuk menjadikan kehidupan indah dengan bahan-bahan semula jadi bermula sejak tahun 1945. Percaya bahawa alam semula jadi mengandungi rahsia kepada kesihatan manusia, dua orang adik beradik dari Amerika, Sidney dan Albert Musher, mula mempelajari tentang manfaat oat,” kata Prashant Mahalingam, Pengarah Negara bahagian Konsumer, Johnson & Johnson Malaysia, dalam ucapannya sewaktu pelancaran jenama baru-baru ini.

Melalui penyelidikan mereka, adik beradik Musher menemui kuasa oatmeal koloid yang dikisar halus untuk membantu melegakan kulit yang kering dan rengsa. Usaha perintis mereka telah diiktiraf oleh ahli dermatologi dari Klinik Mayo yang terkenal. Maka lahirlah Aveeno®!

Selama 70 tahun yang lalu, komitmen Aveeno® untuk memanfaatkan kuasa semula jadi oat bagi kesejahteraan kulit telah menjadikannya jenama paling dipercayai di Amerika Syarikat1. Aveeno Baby® juga merupakan produk nombor satu serta menjadi antara jenama yang dipercayai dalam kalangan pakar kanak-kanak Amerika Syarikat2.

“Kami telah memberi kelegaan dan perlindungan untuk kulit wanita dan bayi selama bertahun-tahun. Jenama ini telah memenangi pelbagai anugerah di negara ini – dan menambahkan kepada jumlah anugerah yang kami terima pelbagai pengiktirafan di seluruh dunia!” kata Prashant.

Melalui penyelidikan saintifik dan rumusan yang ketat, Aveeno® terus merungkai lebih banyak rahsia tentang keupayaan alam semula jadi untuk melegakan, menenangkan dan mengubah kulit. Salah satu penemuannya baru-baru ini adalah sifat prebiotik oat untuk menggalakkan mikrobiom kulit yang seimbang, yang penting untuk kulit yang sihat dan kuat. Ini membuatkan jenama telah menamakan semula bahan utamanya – oat koloid – sebagai ‘oat prebiotik’ dalam beberapa produk yang baharu.

Apakah microbiome kulit?

Ia merupakan habitat pelbagai mikroorganisma, termasuk bakteria yang bermanfaat dan berbahaya, yang wujud bersama pada permukaan kulit. Satu sentimeter persegi kulit biasanya mempunyai kira-kira satu bilion bakteria, dan ketidakseimbangan bakteria ini boleh memberi kesan kepada fungsi penghalang kulit.

Prebiotik, yang ditemui oleh saintis Aveeno®, meningkatkan keseimbangan mikrobial kulit. Ini bermakna fungsi penghalang kulit menjadi lebih kuat dan tiada lagi kulit kering dan gatal. Oleh itu, semua produk Aveeno® dan Aveeno Baby® kini mengandungi oat prebiotik.

Bagi yang mempunyai kulit yang kering & gatal, Dr Leong Kin Fon, ahli perunding pakar kulit pediatrik, menyatakan bahawa oat prebiotik berkesan dalam memberi kelegaan. Dr. Leong menjelaskan bahawa oat mempunyai empat fungsi penting sebagai bahan pelembap: untuk memerangkap air di dalam kulit, mengurangkan kegatalan dan kemerahan, dan meningkatkan keseimbangan microbial kulit.

Selaras dengan identiti jenama yang mengimbangi penemuan sains dengan hasil terbaik alam semula jadi, produk Aveeno® diformulasikan dengan komitmen dari ladang hingga ke botol. Ini bermakna penyelesaian penjagaan kulit dihasilkan melalui proses artisanal yang mengekalkan kesegaran dan kebaikan oat terpilih dengan teliti dari tempat asalnya – ladang – sehinggalah ia sampai kepada wanita dan bayi, di dalam botol.

Oat koloid prebiotik Aveeno ® dibuat daripada oat gred makanan, protein tinggi, bijirin bukan GMO yang diperoleh dari Kanada, Amerika Utara, United Kingdom dan Perancis. Tanaman ini kemudian diproses tanpa menggunakan pelarut kimia, dan akhirnya dirumuskan melalui proses yang ketat yang direka untuk mengekalkan integriti dan ketulenan komponen aktif oat Aveeno®.

Mulakan tahun anda dengan menjadi cantik dan berikan kulit anda dan bayi anda kehidupan baru dengan kelebihan oat prebiotik!

Dapatkan rangkaian penyelesaian penjagaan kulit Aveeno® yang menampilkan Active Naturals Colloidal Oatmeal di farmasi-farmasi utama terpilih seperti Watsons, Guardian, Caring, dan AEON Wellness.

Atau, tambahkannya pada ‘bakul’ anda tanpa perlu keluar dari rumah melalui kedai dalam talian rasmi Aveeno® di Lazada (http://bit.ly/AveenoLazadaMY) dan Shopee (http://bit.ly/AveenoShopee)!

Untuk mendapatkan tawaran terkini Aveeno® atau maklumat lanjut tentang jenama ini, ikuti Facebook Aveeno® Malaysia (www.facebook.com/myaveeno) dan Instagram (www.instagram.com/aveenomy).

Rujukan:
1 Berdasarkan Kajian Rekomendasi Dermatologi AS 2018.
2 Berdasarkan soal selidik dengan 302 orang ahli pediatrik di AS, Jun 2016.

 

‘The Threaded Collection’ Beri Keselesaan, Tampil Bergaya dan Selamat Digunakan Untuk Bayi Anda

Koleksi ini menampilkan beraneka pilihan kereta sorong bayi, kot untuk perjalanan, kerusi kereta bayi dan banyak lagi sebagai usaha menyokong usaha kerajaan dalam menguatkuasakan keselamatan kanak-kanak bagi semua kenderaan persendirian menjelang 2020.

7th from left_ Noraizan Binti Din, Managing Director and co-founder of Supreme Global Marketing (SGM) Sdn Bhd posed with local celebrities and guests at the launch of Nuna The Threaded Collection

Nuna, peneraju industri bagi kelengkapan premium lagi bergaya untuk bayi dengan bangganya mengumumkan pelancaran produk terbarunya, ‘The Threaded Collection’.

Malaysian celebrity Mia Ahmad at the launch of Nuna - The Threaded Collection

Direka bagi menzahirkan reka bentuk yang ringkas namun tidak lupuk dek zaman, setiap rangkaian produk ini didatangkan dengan fabrik premium berkualiti yang halus tenunannya bagi memberi keselesaan kepada bayi, tanpa mengabaikan fungsi dan gaya moden yang pastinya mendapat tempat di hati para ibu serta bapa.

“Di Supreme Global, kami memahami cabaran yang dialami para ibu bapa dalam mencari produk yang bukan sahaja sesuai dengan gaya hidup mereka, tetapi turut menampilkan ciri-ciri mewah, selesa, mudah dan selamat, semuanya dalam satu pakej untuk si manja kesayangan mereka. Barisan produk keluaran Nuna melambangkan gaya berkekalan dengan keabadian palet warnanya yang tersendiri. Ia turut menampilkan reka bentuk bergaya dan berinovasi yang telah memenangi pelbagai anugerah seperti reddot, Mother & Baby dan banyak lagi. Reka bentuknya yang bergaya, elegan, moden dan berinovasi menjadi pilihan ibu bapa serta keluarga moden,” kata Noraizan Din, Pengarah Urusan dan Pengasas Bersama Supreme Global Marketing (SGM) Sdn Bhd.

‘The Threaded Collection’ dilancarkan dengan pelbagai produk termasuklah kereta sorong bayi, kot perjalanan serta kerusi kereta bayi. Nuna sentiasa mengutamakan keselamatan dan kesejahteraan si manja anda. Justeru, ia menggabungkan idea pintar ke dalam reka bentuk setiap produk bagi memastikan anak anda sentiasa dilindungi dan selesa ketika berada di dalam kereta.

Menurut Jabatan Statistik Malaysia, pada 2016, kemalangan jalan raya menjadi penyumbang utama kepada kadar kematian yang tinggi untuk bayi serta kanak-kanak berusia antara 1 hingga 4 tahun. Oleh itu, sejajar dengan misi kerajaan untuk menguatkuasakan penggunaan kerusi kereta kanak-kanak dalam setiap kenderaan persendirian menjelang 2020, Nuna tetap terus memperjuangkan keselamatan kanak-kanak dan memastikan bahawa mereka dilindungi dengan baik di dalam kereta sebelum memulakan perjalanan.

Terbaru dari ‘The Threaded Collection’ ialah kerusi kereta bayi PIPATM Lite LX dan kerusi kereta boleh ubah REBLTM Plus yang disukai ramai. Kedua-dua rangkaian ini dapat memberikan ketenangan kepada mereka yang baru atau bakal bergelar sebagai ibu bapa serta keluarga:

PIPATM lite lx:

Ibu bapa yang mementingkan keselesaan pasti berpuas hati dengan kerusi kereta ringan naum tetap kukuh ini. Ia dilengkapi kemudahan true lock™ dan hanya mengambil masa lima saat untuk dipasang. Ibu bapa cuma perlu klik pada selak kereta atau memasangnya dengan selamat menggunakan tali pinggang keledar. Pada masa yang sama, kelulinya yang stabil memberikan langkah pencegahan tambahan untuk perjalanan yang mungkin kurang selesa.

Model ini turut menggunakan busa Aeroflex™ untuk mendapatkan rangka yang tahan lasak dan menyerap hentakan, sementara fabriknya pula menawarkan ketahanan dan perlindungan impak sampingan.

REBLTM plus:

Teguh, pintar dan dilengkapi teknologi sekukuh keluli, REBLTM plus ternyata unik. Selain memiliki kemudahan tapak true lock™, ia juga memiliki keupayaan pusingan 360 darjah, membolehkan anda menukar posisinya dengan mudah – tidak kira samada menghadap depan atau belakang. Ianya juga memudahkan pergerakan anak anda untuk keluar dari kereta.

Menggunakan busa memori tech™ yang dipatenkan secara khusus dan teknologi pemasangan bahagian kepala serta tubuh yang mudah diubah, REBLTM plus dilengkapi sistem keselamatan impak sampingan bagi melindungi anak anda.
REBLTM plus boleh digunakan sehingga anak anda mencecah ketinggian 105 sm (sekitar usia 4 tahun).

“Keselamatan setiap anak-anak yang menaiki kenderaan perlu diutamakan. Selain daripada program kesedaran keselamatan jalan raya dan kanak-kanak yang dianjurkan hari ini, saya gembira melihat banyak syarikat kelengkapan bayi termasuk Supreme Global Marketing yang sentiasa memberi sokongan yang diperlukan oleh ibu bapa untuk melindungi anak-anak mereka. Ini jelas sekali terutama apabila anak-anak berada di dalam kenderaan. Kita dapat membantu mencegah kecederaan dan melindungi mereka yang tersayang agar sentiasa berada dalam keadaan selamat,” kata Nurulhana Borhan, Pegawai Penyelidik Institut Penyelidikan Keselamatan Jalan Raya Malaysia (MIROS).

Antara produk lain yang terdapat dalam rangkaian ‘The Threaded Collection’ adalah:

  • DEMITM grow:
    Mudah dilipat dan disimpan kerana penggunaan ruang yang minimum. Ia disertakan dengan penampan dan pelindung untuk melindungi daripada sebarang kotoran atau serpihan. Palang pemegang boleh diubahsuai dan dipasang dengan mudah, menjadikan kerusi ini lebih pantas dan mudah untuk dilaras.

    DemiTM grow disertakan dengan teknologi progresif, suspensi kukuh yang memudahkan anda bersiar-siar bersama si manja di kawasan kejiranan atau di taman. Rodanya kukuh, berbusa dan sesuai untuk semua jenis permukaan jalan!

  • DEMITM carry cot:
    ‘Carry cot’ ini disertakan eksklusif dengan pembelian DemiTM grow. ‘Cot’ ini mudah diubah dan dilengkapi kanopi dengan perlindungan UPF 50++, serta pelindung mata untuk perlindungan daripada panas matahari. Panel udara berintegrasi memberikan keselesaan tambahan kepada bayi anda.
  • MIXXTM:
    Bakul yang dilengkapi dua kompartmen, MIXXTM memiliki ruang ‘tersembunyi’ yang luas untuk keperluan bayi dan anda! Ianya sangat versatil dan mudah ditolak ketika bersiar-siar.

    Sistem brek roda belakangnya memberikan suspensi kepada semua roda untuk perjalanan yang lancar. Selain itu, anda hanya perlu klik untuk mengunci kereta sorong ketika ia dilipat.

  • MIXXTM carry cot:
    ‘Carry cot’ ini disertakan eksklusif dengan pembelian rangkaian MIXXTM. Bukan sahaja kompak, malah ruang penyimpanan yang terlindung turut boleh diubah dan dibasuh.

    Ia memiliki ruang kaki yang tidak licin sebagai ciri keselamatan dan kebersihan tambahan. Penutup atasnya memberikan perlindungan matahari dengan kanopi UPF 50+ Dream drape™.

  • LEAFTM curv:
    Buaian yang telah menerima pelbagai pengiktirafan ini menyerupai pergerakan sisi ke sisi berentak seperti dodoian sebenar. Tolakan perlahan memulakan pergerakan selama dua minit yang menenangkan bayi.

    Tanpa memerlukan bateri atau plag, buaian ini hanya perlu ditolak perlahan dan bayi anda diayun dengan tenang hingga terlena. Fabrik kapas dengan pengiktirafan Oeko-tex boleh dibasuh menggunakan mesin ini membuatkan bayi berasa selesa dan selamat. Aliran udaranya menjadikan bayi tenang dan tidur dengan nyenyak.

    Rangkaian Nuna LeafTM Series termasuk Nuna LeafTM Curv merupakan pelaburan jangka panjang dan boleh digunakan dari peringkat bayi hinggalah kanak-kanak mahupun dewasa dengan berat maksimum 60 kg.

  • SENATM aire:
    ‘Cot’ mudah alih ini membantu menyediakan ruang khas untuk anak anda di mana-mana sahaja. Rekaan air design™ yang terkini memberikan pengudaraan 360 darjah; sekaligus membawakan aliran udara terbaik dan segar, serta tidur yang lena.

    Tilamnya disertakan dengan rekaan berzip yang boleh dibasuh menggunakan mesin dan pengering. Tapaknya tidak mudah tergelincir dan membolehkan anak anda tidur lena tanpa gangguan.

    Mungkin saiznya sedikit besar, namun ianya mudah dilipat dengan hanya menggunakan sebelah tangan dan juga mudah disimpan sama ada anda di dalam kereta atau di rumah.

    ‘The Threaded Collection’ didatangkan dalam beraneka pilihan gaya, warna menarik serta harga yang berbeza; bermula daripada RM1,000 hingga RM5,000 bergantung kepada produk dan aksesori berkaitan.*

“Nuna merupakan jawapan bagi ibu bapa yang mementingkan gaya, fungsi dan keselamatan dalam kelengkapan bayi mereka. Menerusi penggunaan teknologi terkini, kami akan terus membawakan lebih banyak produk yang bukan sahaja tampil menarik, tetapi fleksibel dan mengutamakan keselamatan dalam segenap aspek reka bentuk mereka,” tambah Noraizan.

‘The Threaded Collection’ boleh didapati di gedung-gedung terpilih, butik khusus untuk bayi dan di laman sesawang rasmi Supreme Global.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut, sila layari:

‘Shop Your Way To Korea’ Bakal Bawa Pemenang Bercuti ke Korea Dengan Nilai Pakej RM36,000

EMPAT pemenang utama peraduan ‘Shop Your Way to Korea’ ini bakal memenangi Pakej Percutian Eksklusif Pengalaman Kecantikan dan Kesejahteraan selama 7 hari 5 malam!!

Guardian Malaysia's Head of Marketing and Promotions, Wong Vai Chi (3rd from left) and Marketing Director, Cho Do Youn with the main sponsors of 'Shop Your Way To Korea' contest

Dan lagi hebat, pakej itu termasuk untuk dua orang dan harga setiap pakej bernilai RM36,000!

Hadiah kedua pula tidak kurang hebatnya iaitu Samsung Note 9 untuk 16 orang pemenang bertuah!!

Shop Your Way To Korea

Menyedari betapa hebatnya pengaruh produk dan trend Korea terhadap gaya hidup dan tabiat berbelanja pengguna setempat buat masa kini, Guardian Malaysia menawarkan peluang menarik kepada pelanggannya melalui Peraduan “Shop Your Way To Korea”.

Melalui peraduan “Shop Your Way to Korea” itu, pelanggan berpeluang memenangi hadiah utama berupa Pakej Percutian Eksklusif Pengalaman Kecantikan dan Kesejahteraan Korea untuk DUA orang, dimana mereka boleh menyelami budaya, trend dan gaya hidup masyarakat Korea.

Ms Wong Vai Chi, Ketua Pemasaran dan Promosi, Guardian Health And Beauty Sdn Bhd (Guardian Malaysia), berkata di majlis pelancaran itu:

“Sebagai peneraju dalam peruncitan kesihatan dan kecantikan, kami telah menyaksikan bagaimana produk penjagaan kulit dan kecantikan Korea dengan cepat menarik minat pelanggan kami, yang sentiasa mencari variasi, kualiti dan nilai yang lebih hebat. Jadi peraduan ini adalah untuk mengiktiraf kehebatan produk-produk Korea dalam mempengaruhi gaya hidup dan tabiat berbelanja, dalam masa yang sama, memberi ganjaran kepada pelanggan kami.

Jelas Ms Wong lagi, peraduan tersebut juga sejajar dengan polisi Guardian Malaysia yang sentiasa mengutamakan pelanggan. Guardian akan terus berusaha untuk menawarkan pelbagai promosi baru dan inovatif yang memberikan produk bervariasi, berkualiti dan bernilai hebat serta perkhidmatan terbaik untuk pelanggan kami.

“Kami yakin para pelanggan akan teruja dengan peraduan ini kerana ia sangat mudah dan hadiah-hadiah yang ditawarkan pula sangat menarik! Hadiah Utama adalah Pengalaman Kecantikan dan Kesejahteraan Korea selama 7 hari 5 malam untuk DUA orang, bernilai hampir RM36,000!

Dan lagi menarik adalah terdapat EMPAT Hadiah Utama!”

Hadiah bagi pemenang KEDUA pula berupa 16 Samsung Note 9 dan 30 hadiah KETIGA berupa baucar Guardian bernilai RM300 untuk setiap pemenang!

Jadi, jangan lepaskan peluang untuk merebut hadiah-hadiah yang berjumlah lebih RM200,000 ini!

Cara menyertainya:

  1. Pelanggan hanya perlu berbelanja minimum RM40 termasuk satu jenama yang mengambil bahagian, dalam satu resit
  2. Selepas membuat pembelian, mereka perlu ‘mengira bilangan Guardian Jeju Mask yang terdapat di dalam bekas akrilik I Guardian Heart yang berukuran 780mm (lebar), 600mm (tinggi) dan 270mm (diameter). Setiap Jeju Mask pula berukuran 11.4cm x 15.9 cm
  3. Setelah mereka yakin dengan bilangan Guardian Jeju Mask tersebut, pelanggan perlu menulis jawapan dan menghantar penyertaan mereka. Peraduan bermula pada 1 November sehingga 31 Disember. Penyertaan pula boleh dibuat melalui borang fizikal atau melalui atas talian, yang berakhir pada 31 Disember.

Sebanyak 38 jenama mengambil bahagian dalam peraduan ini, termasuk LIMA penaja utama iaitu Dove, L’Oreal, Maybelline, Pantene dan Safi.

Maklumat lengkap peraduan serta terma dan syarat boleh didapati di:

“Kami menyarankan agar pelanggan menghantar seberapa banyak mungkin penyertaan, agar peluang untuk mereka memenangi hadiah-hadiah menarik ini lebih besar.” tambah Ms Wong.

Butik Tateh Perkenal Koleksi Raya di ‘Tateh Fashion Show 2018’

Cantik dan comel saja baju-baju bayi dan kanak-kanak Butik Tateh yang digayakan sewaktu Peragaan Fesyen Tateh tempohari. Baju untuk ibu mengandung pun elegen dan nampak eksklusif, tak nampak macam baju mengandung. Macam ni bolehlah tampil bergaya meskipun sedang sarat mengandung. Ikutkan hati memang rasa macam nak beli je semuanya!

IMG-20180408-WA0055

Ibu-ibu pastinya kenal sangat dengan Butik Tateh ini. Menawarkan rangkaian kelengkapan ibu berpantang, produk barangan dan pakaian bayi serta kanak-kanak, aksesori dan bermacam-macam lagi, ia kini mempunyai 13 cawangan di seluruh Malaysia.

Pada akhir Mac lalu, buat julung kalinya Butik Tateh telah mengadakan pertunjukan peragaan fesyen ‘Tateh Fashion Show”. Bertempat di Bangi, ia diadakan untuk meraikan pelanggan setia Butik Tateh sejak ia mula dibuka pada tahun 2012.

Ia dihadiri oleh Mum Blogger dan pelanggan Butik Tateh yang membelanjakan sebanyak RM1,000 dan ke atas di mana-mana cawangan Butik Tateh.

Dalam peragaan fesyen itu, Butik Tateh telah memperkenalkan:

  • Koleksi Tateh Raya Collection Girls & Boys- pakaian raya untuk kanak-kanak
  • Koleksi Tateh Tropical Raya -pakaian untuk adik-beradik
  • Jenama 40 Weeks-baju raya khas untuk ibu mengandung
  • Jenama Eiman Kurta-pilihan baju raya kurta untuk kanak-kanak
  • Jenama Fathiyah Dream-koleksi baju kurung dan kebaya untuk kanak-kanak
  • Jenama Storksak Babymel-beg Diaper Dewasa
  • Jenama Zip Zoe Kids Bag-beg

IMG-20180408-WA0008

Meskipun baru pertama kali diadakan, “Tateh Fashion Show” ini telah menerima banyak sokongan daripada pelbagai pihak yang sudi menjadi penaja antaranya yang utama adalah Babymel London, Storksak, Zip Zoe, 40 Weeks, Eiman Kurta dan Fathiyah Dream.

Selain itu, pertunjukan fesyen ini juga menerima penajaan daripada Mak Yang, Cik Gebu, Voovoo (como tomo), Ku-ku Duckbill & Otomo, Kolok Baby, Ibu Sue, Pump It, Fizah Shower Baby Headband, Lazuli World, Sunny Beam, Mimosa, Gabag, Tropika, Ning Salmah, Bablicious, Ajwa Bakery, Sofisofian Gift, El Zahra Kids dan juga Olemera.

Bagi yang ingin mendapatkan pakaian koleksi raya Tateh, bolehlah berkunjung ke Butik Tateh yang berdekatan atau layari www.tateh.com.my.

Johnsons Rai Ulang Tahun ke-125 Dengan Pertandingan Digital

Tahniah Johnson’s atas ulang tahun ke 125. Ini bermakna selama 125 tahun juga Johnson’s menjaga kulit kita sepanjang tempoh itu!

Johnson's 125 Years_Vintage Tin
Untuk meraikan hari bermakna itu, Johnson’s® menyeru pengguna Malaysia berkongsi kegembiraan dengan menyertai peraduan Johnson’s®125 Years di mana mereka  berpeluang memenangi kotak tin vintaj edisi terhad dengan produk bersama cetakan khas nama pengguna di atasnya.

“Warisan 125 tahun kami dibina hasil sokongan para ibu dari beberapa generasi yang percaya akan Johnson’s® untuk menjaga kulit halus bayi mereka. Itulah sebabnya kami menyeru para ibu Malaysia, terutamanya mereka yang menggunakan produk Johnson’s® untuk menyertai sambutan kami dan turut sama menyertai peraduan tersebut.Kami menyediakan 1,000 unit kotak tin vintaj edisi terhad dan kami berharap dapat menghadiahkannya kepada pengguna yang paling setia! “

-Christy Yong, Pengurus Pemasaran Kanan Johnson & Johnson Malaysia.

Untuk mengambil bahagian, anda hanya perlu mengambil foto kenangan kegemaran anda dengan produk Johnson’s®, tuliskan kapsyen ringkas yang menggambarkan kenangan tersebut dengan hashtag #Johnsons125Years, dan muat naiknya di halaman media sosial anda. Setiap minggu selama 8 minggu berturut-turut, 125 pemenang dengan penyertaan yang terbaik akan dipilih untuk menerima hadiah.

Mengulas mengenai kejayaan Johnson’s® sejak 125 tahun yang lalu dalam mendapatkan kepercayaan para ibu dan pengamal kesihatan di seluruh dunia, Christy berkata bahawa jenama ini sangat memahami tentang kulit bayi melalui penyelidikan dan inovasi produk secara berterusan yang bukan sahaja membantu ibu menjaga anak-anak mereka, tetapi juga mengeratkan lagi hubungan mereka melalui ikatan kasih sayang ibu-bayi.

“Selama lima tahun yang lalu, Johnson’s® secara konsisten telah menerbitkan lebih banyak kajian tentang kulit bayi berbanding syarikat penjagaan kesihatan global yang lain. Penyelidikan ini membantu menghasilkan produk yang terbukti secara klinikal, cukup lembut untuk kulit bayi yang unik dan masih berkembang sementaranya menjaga kulit ibu supaya lembut dan sihat” 

Beberapa inovasi utama Johnson’s® termasuk:
• Jenama pertama menghasil dan memasarkan produk pembersihan yang dirumuskan supaya lembut dan selamat pada mata bayi dengan tanda lambing “NO MORE TEARS”; dan
• Satu-satunya jenama yang mempunyai rutin 3 langkah sebelum tidur yang telah terbukti dapat membantu bayi supaya tidur lebih cepat, lebih nyenyak dan mengurangkan kekerapan bangun pada waktu malam.

Selain daripada senarai inovasi, Christy menyatakan:

“Kami memahami bahawa ikatan emosi pertama bayi dibina daripada hubungan fizikal dengan penjaga mereka. Kulit bayi yang 30% lebih halus berbanding orang dewasa, perlu dilembabkan dengan secukup-cukupnya untuk memastikan ketahanannya kuat dan sihat. Johnson’s® adalah jenama pertama yang menggalakkan ikatan ibu-bayi menerusi sentuhan dan penggunaan produk kami yang melembapkan dan melindungi pertahanan kulit bayi, mengeratkan lagi hubungan kasih sayang antara ibu dan bayi “.

Christy menambahkan bahawa peraduan ini direka untuk membawa ibu dan bayi mereka bersama-sama dan memberikan peluang yang sempurna untuk ibu bapa berkongsi detik-detik istimewa mereka dengan Johnson’s® sama ada mereka menggunakan produk pada bayi mereka atau untuk diri sendiri.

Untuk ibu selebriti Scha Alyahya, masa kegemarannya dengan Johnson’s® adalah ketika menikmati mandian buih bersama anaknya, Lara Alana. Hos TV, model dan pelakon ini mengakui bahawa jadualnya yang ketat, menghadkan interaksinya dengan Lara, sebab itulah dia suka mandi bersama anaknya.

“Waktu mandi memberi saya peluang untuk meluangkan masa yang berkualiti dan menyeronokkan dengan Lara. Kami suka bersantai di dalam tab mandi, bermain dengan buih dan memercikkan air antara satu sama lain – ini adalah masa untuk mengeratkan hubungan yang menakjubkan bagi kami!

Memandangkan masa mandi adalah waktu yang sangat berharga untuk saya, saya cerewet dengan pilihan produk mandi untuk melindungi kulit Lara. Produk mandian Johnson’s® adalah pilihan saya! Ia menyediakan pelembab dan nutrisi yang tahan lama untuk saya dan Lara, menjadikan kulit kami lembut dan sihat. Lara juga merupakan peminat produk Johnson’s®, dan saya harap dia juga akan menjadi ibu Johnson’s® untuk anaknya suatu hari nanti! “.

Apakah detik-detik kegemaran anda dengan Johnson’s®?

Muat naik foto dan kapsyen dengan hashtag #Johnsons125years hari ini!

Untuk maklumat lanjut tentang peraduan ini, layari laman Facebook Johnson’s® Malaysia @JohnsonsbabyMY.

Johnson’s®

Di Johnson’s®, kami percaya bahawa setiap bayi berhak untuk lebih lagi. Lebih banyak peluang untuk sentuhan kulit ke kulit. Lebih banyak masa untuk mengukuhkan ikatan. Lebih banyak rangsangan deria. dan perkembangan yang lebih sihat. Penyelidikan mendedahkan bahawa sentuhan rutin dan urutan oleh ibu bapa atau pengasuh yang penuh kasih sangat penting untuk pertumbuhan dan perkembangan, komunikasi dan pembelajaran bayi. Di Johnson’s®, kami memajukan penyelidikan yang mendedahkan bagaimana pengalaman harian yang melibatkan deria, seperti masa mandi, waktu bermain dan semasa mengurut bayi, boleh membawa kepada perkembangan bayi yang bahagia dan sihat. Produk Johnson’s® dibangunkan untuk menyokong pelbagai rutin harian yang menggalakkan ibu untuk sama-sama terlibat dalam pengalaman berbilang sensori bayi mereka.

Johnson & Johnson

Prihatin terhadap dunia, satu orang pada satu masa, memberi inspirasi dan menyatukan pengguna Johnson & Johnson. Kami merangkumi penyelidikan dan sains – membawa idea, produk dan perkhidmatan yang inovatif untuk memajukan kesihatan dan kesejahteraan oang ramai. Kira-kira 130,000 pekerja kami di lebih daripada 200 syarikat operasi Johnson & Johnson bekerja dengan rakan kongsi dalam industri penjagaan kesihatan yang menyentuh kehidupan lebih daripada satu bilion orang setiap hari, di seluruh dunia.

 

GUARDIAN Umum Harga Runtuh Setiap Minggu Sepanjang Tahun

Dengan penjimatan daripada 10 hingga 70 peratus, memang wajiblah datang berbelanja di GUARDIAN untuk nikmati Kempen Harga Runtuh!

B

Guardian Malaysia telah mengumumkan bahawa ia akan menurunkan harga barangan terpilih pada setiap hari Jumaat hingga Ahad, untuk sepanjang tahun ini, satu langkah berani untuk membantu pengguna mengurangkan kos sara hidup yang semakin meningkat.

Dikenali sebagai Kempen Harga Runtuh, ia menampilkan empat ke lima rangkaian produk yang lengkap, dengan penurunan harga sebanyak 10 hingga 70 peratus.

dav

Ketua Pegawai Eksekutif Guardian Health and Beauty Sdn Bhd (Guardian Malaysia), Mr. Soren Lauridsen berkata:

“Kempen Harga Runtuh ini sangat penting bagi kami kerana ia membolehkan Syarikat menyumbang secara langsung, dan untuk membantu rakyat Malaysia mengurangkan kos sara hidup yang semakin meningkat secara signifikan.

Pelanggan di seluruh negara, tidak kira dimana mereka berada, dan termasuk mereka yang lebih gemar membuat pembelian secara dalam talian, boleh menikmati harga runtuh ini, setiap hari Jumaat hingga Ahad.

Guardian telah menjadi sebuah jenama terkemuka di Malaysia selama lebih 50 tahun, dan kami memiliki reputasi yang baik dalam menawarkan pelbagai rangkaian barangan eksklusif dan berkualiti tinggi pada harga yang berpatutan. Malah, harga yang ditawarkan di Guardian adalah antara yang terendah dalam pasaran. Tetapi kenyataan ini tidak diberi perhatian yang secukupnya kerana tumpuan yang diberikan dalam kempen pemasaran sebelum ini adalah berbeza.

“Dengan pelbagai desas-desus yang kita dengar tentang peningkatan kos sara hidup dan barangan yang semakin mahal, kami memutuskan untuk membuat keputusan berani untuk menawarkan harga runtuh ini, setiap Jumaat hingga Ahad, untuk sepanjang tahun ini.”

Anggaran sebanyak 260 barangan, daripada produk penjagaan badan, kesihatan dan kecantikan seperti syampu, gel mandian, pencuci muka, masker muka dan banyak lagi akan ditawarkan pada harga yang lebih rendah sepanjang tahun ini.

“Kami percaya kempen ini diadakan pada waktu yang tepat dan bersesuaian, memandangkan persekitaran perniagaan semasa. Dan kami yakin pengguna akan teruja dengan kempen ini,” tambah beliau.

Harga runtuh adalah tambahan kepada penjimatan hujung minggu (weekend super savers) yang masih diadakan dan promosi eksklusif Koleksi Edisi Terhad Hello Kitty yang sedang ditawarkan sehingga 18 April.

Soren menekankan bahawa Guardian juga telah melancarkan satu lagi inisiatif promosi iaitu BEAUTY DAYS, dimana produk-produk kecantikan ditawarkan dengan potongan harga sehingga 40%.

Beliau berkata: “Bukan itu sahaja. Saya jamin ada banyak lagi promosi menarik yang telah kami rancang untuk anda.”

Beliau menambah bahawa kempen-kempen ini membolehkan Guardian menentukan semula fokusnya terhadap DNA jenama itu, yang mana, sentiasa menawarkan yang terbaik dari segi harga, kualiti dan perkhidmatan kepada pelanggan. Ia juga selari dengan strategi Syarikat untuk menawan hati pelanggan, setiap kali mereka berkunjung ke stor Guardian!

Untuk maklumat dan butiran lanjut tentang kempen dan promosi yang ditawarkan, sila layari www.guardian.com.my