Peralatan memasak terbaharu dari TEFAL – dilengkapi Inovasi Thermo-Signal

Bagaimanakah anda tahu apabila kuali sudah sedia dan anda boleh memasak dengannya.

  • Dengan menjangkau telapak tangan ke atas kuali dan merasa kepanasannya?
  • Letak penyepit dalam kuali yang berminyak untuk memeriksa kepanasan minyak?

Tiada dapur ajaib, anda cuma memerlukan Thermo-Signal Tefal yang baharu! Ciri khas kepada semua kuali Tefal tidak melekat, “titik merah” yang telah dipertingkatkan, dan diilhamkan dari reka bentuk jam pasir untuk menunjukkan masa, dan kini lebih mudah dilihat dengan warna kontras yang lebih terang.

“Mengenal pasti masa yang sesuai untuk mula memasak adalah penting dalam penyediaan makanan, dan selalunya tidak mudah untuk menentukan masa yang tepat. Inilah masa Tefal menjadi rakan dapur terbaik anda untuk mencuba pelbagai masakan! Memasak pada waktu yang tepat memperoleh hasil makanan optima dari segi perisa, tekstur dan nilai pemakanan. Thermo-Signal akan menjadi warna merah pepejal apabila kuali mencapai masa memasak yang ideal, menjadikannya sangat mudah untuk cef moden menyediakan makanan yang lazat dalam masa yang singkat,” kata Jack Wong, Country Manager of Groupe SEB Malaysia Sdn Bhd semasa pelancaran peralatan memasak Tefal terkini.

WhatsApp Image 2019-11-02 at 21.41.25 (1)

Meneruskan tradisi kecemerlangan dan usaha inovasi, rangkaian peralatan memasak Tefal yang baharu menampilkan Thermo-Signal, kehomogenan yang lebih baik, dan salutan titanium tahan lama yang menjamin pengalaman memasak yang unggul dengan memperoleh hasil masakan yang lebih bermutu.

Menyedari trend memasak zaman kini dan cara pengguna mengaitkan makanan, Nikki Lua, Senior Product Manager of Groupe SEB Malaysia Sdn Bhd, berkongsi bahawa, “Separuh daripada pertempuran memasak dimenangi apabila anda memiliki peralatan memasak yang betul. Kita perlu berevolusi seiring dengan masa untuk memberikan kesegaran dalam meningkatkan proses memasak. Sebagai contoh, makanan bukan sahaja untuk menunjukkan gambar Insta yang bermutu tetapi perlu terasa lazat juga! Kami memudahkan pelanggan-pelanggan memasak dengan senang sekali tanpa mengorbankan nutrien atau keenakan makanan. Itulah cabaranya yang kita hadapi dan peralatan memasak terkini kami merupakan penyelesaiannya.”

  • Thermo-Signal – Terbaik dari segi warna, tekstur dan perisa untuk makanaan anda, masaklah dengan betul! Apabila kuali mencapai suhu yang optimum iaitu 180 darjah Celsius, isyarat Thermo-Signal dalam setiap kuali Tefal – yang kini menayangkan reka bentuk intuitif dengan warna kontras yang lebih terang untuk pengenalpastian yang lebih cepat – memberitahu anda apabila ia menjadi titik merah pepejal. Secara perbandingan, makanan yang dimasak dengan kuali biasa tanpa penunjuk, akan menyebabkan risiko makanan tidak termasak. Apabila kuali yang kurang panas (menjadi basah atau berwarna pudar) atau kuali terlalu panas, makanan terlampau masak (menjadi hangus atau merosakkan salutan kuali).
  • Tapak kehomogenan yang lebih baik – Induksi kuali grid mencirikan grid optimum serta keluli tahan karat berketumpatan tinggi untuk pengagihan haba yang lebih baik dan tapak yang lebih luas untuk mempercepatkan masa memasak. Sementara itu, produk kuali baharu tapak tanpa induksi kini dilengkapi dengan tapak penyebaran yang lebih tebal untuk penyebaran haba yang lebih cekap.
  • Dua Jenis Salutan dalam Peralatan memasak Baru untuk memenuhi Keperluan
    Pelanggan
    Salutan Titanium – Apabila titanium digabungkan dengan aluminium, secara mendadak ia menjadi lebih kuat daripada kebanyakan keluli. Ini membantu meningkatkan ketahanan dan daya tahan kuali.
    Salutan Mineralia – Permukaan diperkukuh dengan zarah mineral untuk meningkatkan ketahanan salutan. Produk kesan batu dianggap kuat dan semula jadi, merupakan satu alternatif kepada salutan PTFE klasik (Polytetrafluoroethylene).
    ➢ Kuali tidak melekat Tefal juga lebih cekap dalam pengekalan haba, salutan yang lebih tebal membantu pelanggan menjimat kos dan tenaga.

Tefal diasaskan lebih daripada dari enam dekad yang lalu di sebuah pinggir bandar Paris yang kecil, inovasi kekal sebagai salah satu nilai teras yang mendorong jenama Tefal ke peringkat global hari ini, dan dikenali oleh isi rumah dengan pelbagai peralatan memasak yang berkualiti dan perkakas kecil yang inovatif “Kami sentiasa membuat pembaharuan dan mengambil idea yang berani untuk mencipta sesuatu yang dapat membantu dan meningkatkan nilai kehidupan harian,” tambah Jack Wong.

Peralatan memasak Tefal yang baharu ini tersedia dalam tujuh produk yang memenuhi pelbagai keperluan memasak. Setiap kuali menepati 3 janjian Tefal, iaitu iaitu memasak dengan yakin (100% selamat digunakan), memasak hidangan yang lazat dan sihat, dan memasak secara bertanggungjawab (> 20% aluminium yang boleh dikitar semula). Di antara produk bintangnya merangkumi “So Chef” yang mantap dan tahan lama, sesuai untuk semua jenis termasuk induksi. Sama ada anda seorang tukang masak profesional atau tukang masak orang baru, anda pasti dapat mencari kuali memasak yang sesuai!

WhatsApp Image 2019-11-02 at 21.41.24

Untuk mempamerkan kepelbagaian peralatan memasak Tefal, selebriti cef masakan rumahan terkenal, Sheila Rusly mendapat perhatian orang ramai dengan membuat demonstrasi memasak kepada para tetamu. Demonstrasi masakan beliau juga menawan deria rasa semua orang. “Saya berasa bangga kerana telah dijemput oleh Tefal untuk berkongsi keghairahan saya dalam memasak dengan dengan semua orang. Kuali Tefal ini agak mengagumkan kerana pengendaliannya yang mudah, reka bentuk yang anggun dan “warna merah yang amat terang agar anda tidak akan terlepasnya.” Thermo-Signal pilihan tepat sekali! Saya tidak perlu lagi agak-agak, sebab hanya menunggu kuali untuk memberitahu saya masa yang tepat untuk bermula memasak. Setiap kali saya memasak, hidangan saya semestinya menarik sekali!” Tidak perlu dikatakan, acara itu berjaya berakhir dengan jamuan mewah!

Peralatan memasak Tefal kini boleh didapati di semua gedung utama dan pasar raya terkemuka di Malaysia dalam harga antara RM79 hingga RM279.

PrestoPay Adakan Bazar Raya Tanpa Tunai Buat Kali Pertama di Quill City Mall

Mudah gunakan PrestoPay ni. Tak payah pening kepala atau tercari-cari ATM yang berdekatan bila duit tunai kat tangan tak cukup.

Image 3 (2)

Pada 16 Mei lalu, PrestoPay telah melancarkan Bazar Raya Tanpa Tunai sulung sebagai persediaan sambutan Hari Raya yang bakal menjelma tidak lama lagi.

Image 2 (3)

Bazar berkenaan dianjurkan selama tiga hari di Quill City Mall KL sehingga 18 Mei 2019, menawarkan pelanggan dengan pilihan produk yang meluas merentasi pelbagai kategori dengan diskaun menawan sehingga 70% yang disediakan oleh lebih 30 peniaga.

IMG_20190516_115317

Di Bazar Raya Tanpa Tunai PrestoPay, para pelanggan berpeluang melihat pelbagai reruai pop-up yang dipilih khas seperti Kluang RailCoffee, Mon Cheri Essentials, SunQuick Juice dan Deka Electrical.

Reruai tersebut meliputi lebih lapan kategori berbeza yang merangkumi makanan dan minuman, peranti, pengembaraan dan hiburan, kesihatan dan kecantikan, barangan runcit, fesyen, sukan serta barangan elektronik kediaman bagi melengkapkan keperluan Raya pelanggan. Selain itu, pelanggan juga berpeluang untuk menikmati tawaran-tawaran eksklusif dan diskaun sehingga 70% terhadap produk-produk terpilih.

Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan PUC Berhad, CHEONG Chia Chou berkata,

“Menjalani kehidupan tanpa tunai membolehkan pengalaman yang lebih mudah dan lancar bagi kedua-dua peniaga mahupun pelanggan. Berbeza daripada penggunaan tunai secara fizikal, pembayaran tanpa tunai adalah mudah, selamat, terjamin, pantas serta menawarkan pelbagai diskaun dan pulangan tunai. Sehingga kini, 67% rakyat Malaysia menggunakan kaedah pembayaran tanpa tunai seperti dompet mudah alih, kad debit dan kredit serta perbankan dalam talian. Malah, kami di Presto sentiasa berusaha untuk mendidik pengguna melalui penganjuran pelbagai aktiviti dan acara yang mendekati mereka, seperti Bazar Raya Tanpa Tunai ini, bagi meningkatkan pendedahan dan memaparkan kemudahan yang disediakan melalui pembayaran tanpa tunai khususnya menerusi kaedah dompet mudah alih.”

PrestoPay menyasarkan jualan sehingga RM1 juta dan menjangka sejumlah 10,000 pelanggan akan menghadiri Bazar Raya Tanpa Tunai selama tiga hari di Quill City Mall KL. Bagi menyediakan pengalaman membeli-belah yang lebih mudah serta menggalakkan pelanggan untuk menyempurnakan pembayaran tanpa melibatkan tunai, bazar berkenaan juga bersifat terbuka untuk menerima kaedah pembayaran dompet mudah alih lain, khususnya Boost, WeChat Pay dan banyak lagi.

Rakan tuan rumah rasmi Bazar Raya Tanpa Tunai PrestoPay, Pengurus Pusat Quill City Mall KL, Alan Cheong berkata,

“Kami sentiasa mencari cara untuk menarik dan memberi manfaat kepada para pelanggan kami. Sehubungan itu, melalui perkongsian dengan PrestoPay untuk menganjurkan Bazar Raya Tanpa Tunai ini, kami yakin dapat menyediakan para pelanggan dengan pengalaman membeli-belah yang lebih lancar. Kami juga teruja untuk meneruskan kerjasama dengan Presto dalam menggalakkan para pelanggan menggunakan peranti elektronik mereka dan memudahkan serta mempertingkat pengalaman membeli-belah di pusat beli-belah kami.”

Sepanjang acara tiga hari tersebut, pengguna yang kali pertama memuat turun dan mendaftar dengan Presto layak untuk memutarkan roda dan berpeluang memenangi sehingga 2,000 hadiah misteri harian setiap hari.

Di samping itu, PrestoPay juga akan menganjurkan peraduan Belanja dan Menang dengan menyediakan hadiah misteri kepada sembilan (9) individu yang paling banyak berbelanja sepanjang tempoh bazar. Ini bermakna, tiga (3) hadiah misteri akan diberikan kepada tiga (3) pengguna PrestoPay yang paling banyak berbelanja pada setiap hari.

PrestoPay telah diperkenalkan pada tahun 2018 dan merupakan sebuah dompet mudah alih unik yang boleh diakses menerusi aplikasi Presto, sebuah aplikasi pemasaran sosial tempatan berevolusi yang dikendalikan oleh PUC Berhad.

PrestoPay menawarkan pembayaran tanpa tunai yang mudah bagi transaksi peruncitan dalam dan luar talian, perkhidmatan nilai-tambah telekomunikasi prabayar, pembayaran bil, pemindahan tunai serta perkhidmatan nilai-tambah dan pengeluaran nilai bagi para pelanggan sebagai solusi pembayaran alternatif.

Aplikasi Presto boleh dimuat turun menerusi aplikasi App Store dan Google Play.

Bagi mendapatkan maklumat lanjut mengenai aplikasi Presto dan dompet mudah alihnya, PrestoPay, sila layari laman web https://www.prestouniverse.com/presto.

GUARDIAN Malaysia Tawar 80 Set Hadiah Perayaan Serba Eksklusif

Memang rambang mata tengok aneka set-set hadiah Eksklusif sempena Krismas dan Sambutan Tahun Baru dari Guardian Malaysia ni. Packaging yang cantik, comel, menarik dengan warna-warna ceria memang rasa nak beli je semua!

(2nd from right) Wong Vai Chi, Head of Marketing and Promotions Guardian Malaysia and Michelle Yeap, Brand Manager Health and Beauty Own Brand Malaysia and Brunei (in black), posing with

Guardian Malaysia kini mencipta satu trend promosi untuk sambutan musim perayaan dengan set-set hadiah eksklusif dan menakjubkan, produk-produk berkualiti, pada harga yang sangat berpatutan serta mampu milik.

Ms Wong Vai Chi, Ketua Pemasaran dan Promosi, Guardian Health and Beauty Sdn Bhd,
Vai Chi berkata:

“80 set hadiah yang cukup menarik, praktikal dan berguna telah dipilih daripada beberapa jenama antarabangsa eksklusif Guardian dan Jenama Sendiri (Own Brand) yang melambangkan nilai hebat untuk wang. Terdiri daripada barangan kosmetik, beg, penjagaan kulit, penjagaan bibir, penjagaan tangan, set mandian, wangian, set berus dan banyak lagi, kami pasti anda akan menemui hadiah yang tepat untuk orang yang tersayang, keluarga, dan sahabat handai, tidak kira umur dan gaya hidup mereka.” 

Vai Chi turut menjelaskan bahawa Guardian telah membina reputasi selama bertahun-tahun dalam memenuhi keperluan pelanggan untuk produk kesihatan dan kecantikan yang berkualiti pada harga yang berpatutan.

“Kami percaya para pelanggan akan gembira dengan pilihan, kualiti serta harga yang kami tawarkan. Kami telah berkembang dan kini merupakan peruncit utama dalam bidang kesihatan dan kecantikan. Selaku pakar dalam kesihatan kecantikan, kami berbangga dapat menawarkan produk-produk eksklusif dan berjenama kepada pelanggan. Set-set hadiah ini, yang merupakan siri kedua kami, adalah sejajar dengan polisi kami untuk memenuhi keperluan pelanggan tanpa mengira apa jua musim!”

Promosi yang dinamakan ‘Lovely Gifts, Merry Deals’ Guardian Malaysia ini telahpun bermula pada 29 November 2018 lalu di seluruh 430 stornya dan bakal berakhir pada 31 Disember 2018.

Bagi meningkatkan lagi pengalaman membeli-belah pelanggan apabila berkunjung ke stor, ‘Your Personal Guardian’ diwujudkan untuk membantu pelanggan memilih hadiah yang ideal untuk orang yang mereka sayang.

Mulai 10 Disember 2018, dapatkan khidmat ‘Your Personal Guardian’ yang boleh dikenal pasti dengan mudah dengan lencana yang mereka pakai. Jika anda buntu apa yang patut dihadiahkan untuk ibu saudara atau adik perempuan remaja anda, sila dapatkan cadangan hadiah daripada ‘Your Personal Guardian’. Setiap pelanggan yang membeli hadiah yang disyorkan oleh ‘Your Personal Guardian’ akan menerima beg membeli-belah percuma daripada Guardian.

Dan untuk kekal relevan dengan pelanggan dalam arus zaman yang sentiasa berubah, Guardian Malaysia akan melancarkan ‘Your Personal Guardian’ di Facebook Messenger pada bulan Disember. Ia bertujuan membantu dan memberi inspirasi kepada pengguna untuk mendapatkan hadiah yang sesuai untuk orang tersayang melalui kuasa chat.

Untuk maklumat lanjut tentang Guardian Malaysia, sila layari:

http://www.facebook.com/GuardianMalaysia

CJ WOW SHOP Rai Ulang Tahun ke-2 Dengan Ganjaran Hebat

Apatah lagi dengan adanya kerjasama hebat bersama bintang TV, Yana Samsudin

Photo 2JPG

CJ WOW SHOP, destinasi beli belah pintar sehenti Malaysia mengumumkan pelancaran sambutan meraikan ‘2 Tahun, Lebih WOW!’.

Sempena pencapaian ini, rakyat Malaysia berpeluang menyertai karnival beli-belah dari rumah yang terbesar menampilkan beberapa siri promosi selama satu bulan menerusi saluran CJ WOW SHOP termasuk TV, dalam talian dan aplikasi mudah alih mulai 1 April 2018.

Sejak dilancarkan pada 2016, CJ WOW SHOP telah menambah penawaran produk daripada 27 kepada lebih 450. Antaranya termasuklah produk isi rumah, barangan elektrik, gajet, produk kecantikan, fesyen dan banyak lagi.

Saluran membeli belah ini bakal mencapai pertumbuhan yang lebih kukuh selepas berjaya mencatat lebih 650,000 orang pelanggan dan mengutip jualan melebihi RM130 juta pada tahun 2017.

En. Kim Yang Hyun, Ketua Pegawai Eksekutif CJ WOW SHOP berkata,

“Pencapaian yang hebat ini memberi semangat kepada kami untuk lebih fokus dalam memenuhi keperluan lebih ramai rakyat Malaysia. Hari ini CJ WOW SHOP telah berkembang menjadi sebuah destinasi membeli belah pintar sehenti dan kejayaan ini tidak mungkin tercapai tanpa pelanggan kami. Di samping meraikan kejayaan ini, sambutan ulang tahun ini juga merupakan penghargaan kami buat pelanggan dengan memenuhi keperluan mereka. Ini termasuklah menyediakan produk yang lebih hebat, penjimatan dan ganjaran yang lebih tinggi bagi memeriahkan lagi hidup mereka.”

Ganjaran Eksklusif Beg WOW oleh Duta Ulang Tahun Yana Samsudin untuk Pelanggan
CJ WOW SHOP juga telah melantik selebriti terkenal dan pemenang pelbagai anugerah, Yana Samsudin, sebagai duta ‘2 Tahun, Lebih WOW!’.

Pemilihan ini dibuat berdasarkan sambutan hangat yang diterima selepas beliau menjadi pengacara undangan selebriti rancangan istimewa saluran ini, ‘The WOW Show’. Yana mempunyai rekod prestasi yang terbukti antaranya kejayaan beliau mencapai jualan melebihi 200 unit Athira Pendant oleh Habib Jewel dalam masa 22 minit.

Kerjasama ini merangkumi juga “Beg WOW”, beg mesra alam edisi terhad yang direka dan dibawa khas oleh Yana Samsudin. Sepanjang bulan April, hadiah eksklusif ini akan diberikan secara percuma kepada para peminat Yana dan para pembeli yang membuat sebarang pembelian di CJ WOW SHOP.

Pelantikan ini juga selaras dengan konsep CJ WOW SHOP untuk membawa pengalaman ‘shoppertainment’ yang unik dan menarik. Yana Samsudin akan berganding bahu dengan hos tetap rancangan CJ WOW SHOP seperti Zaim Helmi dan Lily Liyana bagi menghiburkan penonton.

Komitmen untuk Berkembang Bersama Pelanggan dan Rakan Niaga

Pencapaian tahun 2017 telah meningkatkan lagi keyakinan CJ WOW SHOP untuk terus berkembang bersama pelanggan dan rakan niaga, terutamanya syarikat-syarikat tempatan yang menyediakan produk hebat.

Pada masa ini, 70% daripada produk yang dijual melalui saluran ini terdiri daripada jenama tempatan termasuklah Mugen, Riino, Elba, Habib Jewel, Ariani dan Winds, penjual gajet, peralatan serta produk isu rumah.

En. Kim berkata:

“Kerjasama rapat dengan syarikat kecil dan sederhana tempatan sentiasa menjadi keutamaan kerana CJ WOW SHOP merupakan platform pemasaran menyeluruh untuk membantu perniagaan ini mencapai potensi pasaran meluas yang sebenar. Dalam bulan-bulan yang akan datang, kami juga akan meningkatkan khidmat pelanggan serta pengalaman membeli belah secara keseluruhan bagi menyokong strategi pertumbuhan kami.”

CJ WOW SHOP adalah usaha sama antara Media Prima Berhad dengan CJO Shopping Co Ltd (CJO) dari Korea Selatan, yang pengendali rangkaian belibelah di rumah melalui TV No 1 di Asia. Dilancarkan dengan meriah pada bulan April 2016, kerjasama strategik CJ WOW SHOP dengan jenama tempatan seperti Proton dan Simplysiti telah menyaksikan syarikat menerima pengiktirafan serantau dari The Spark Awards 2017 untuk Penyelesaian Risikan Pemasaran dan Jualan Terbaik (Emas) dan Marketing PR Awards 2017 Asia Tenggara untuk Kempen PR Terus kepada Pelanggan Terbaik (Gangsa).

 

Untuk maklumat lanjut, sila layari: www.cjwowshop.com.my